![]() |
Ben aşkı bir üveyikten satın aldım - Yazdırılabilir Sürüm +- Forum Hafızoğlu (https://www.hafizoglu.net/frm) +-- Forum: HerteldeN (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=19) +--- Forum: Duygularımız (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=79) +--- Konu: Ben aşkı bir üveyikten satın aldım (/showthread.php?tid=9037) |
Ben aşkı bir üveyikten satın aldım - forza - 05-12-2007 Ben aşkı bir üveyikten satın aldım
Yaşım onaltı O zamanlar bakır rengindeydi dağlar Daha şivan düşmmişti böğrüme Daha deli deli esmemişti rüzgâr Kalbim acıya düşmemişti Sanırdım bütün ırmaklardan koşacaktım Halaya delikanlıbaşı olacaktım Bıyıklarım yeni terlemişti Gurbeti ismail dayımın gönderdiği kuru üzüm ve fıstıktan Bir de istanbul fotoğraflarından tanıdım Hey deli yanım Türkülerim ince gül dalım Gönül gözüm verdiğim sözüm Ve ne zaman duman olsa munzurun doruklarında kalırdı gözüm Arada bir durup fırata bakışımyanımdan hiç ayırmadığım Bir üveyikten satın aldığım halis aşkım Yani rahmetlik gülüyordum İstanbulu fotoğraftan Vurgununu üveyikten belliyorum O zemheri akşamında Oturup ocağın karşısında babam Oğul yürü dedi yürüdüm Topak aldı acıdan babam Yumdu gözleriniyalınız bir ah etti anam Sessizce ırmağa düştü sözleri Yürüdüm terleyen bıyıklarım Şahin bakışım Ve yıldızlı gecelerden birinde canım Bir üveyikten satın aldığım halis aşkım geride kaldı Hani benim yıldızım .hani şeyle bakışım Hani sazım ,halis aşkımdağlardan geliyorum ben fıratın doğduğu yerden Gönüle aktığı yerden,serin gözebaşından Soğuk bulgur aşından Dağlardan geliyorum ben ,aşkın doğduğu yerden hey Yusufun kuyusundan ,eyyübün sabrından Etmeyin elemeyin ben istanbulu fotoğraftan Vurgunu üveyikten biliyorum Hey anam,ne aynam ne tarağım ,ne sedef çakım Ne tesbihim,ne mintanım Bir han odasında akşam alacası değip geçerken böğrüme Yavaşça önüme düştü alın yazım Kim tutar kaldırır başımı yerden K,im dinler türkülerimi bozlağımı Bir duan olaydı yanıbaşımda İki çift lafın Bir tas ayranın Bir dağ soluğun Entarine yapışmış kalmış bir yayla çimeni Bir tesbih böceğin,bir avuç toprağın Bir küçük taşın,bir tel saçın al yazmanın altında Hey anam akşam indi kırıldı sazım İstanbulda haramiler sokağında Bir han odasında yavaşça önüme düştü alın yazım Hani benim yıldızım hani şeyla bakışım Hani dağlara verdiğim aşkım Akşam dediğin ana Dam aralıklarından han bacalarından kaçıp giden güneşin Vurması değil mi ta dağlara,dağlarıma Yani akşam dediğin Bir han odasında bir ben bir viranşehirli yakup Çaykaralı musa ,üç bardak çay hatırına Üç gurbet türküsü değilmi uçurduğumuz Üç damla baldıran zehiri değilmi ana akşam dediğin Buradan bu halis aşkımı bir han odası kirasına sattığım Hovarda istanbuldan Aranan bütün overlokçular sıra ütücüler adına Budur havadisimhatırladığım,ne bulgur tadı ne bir çiçek Ne bir isim,ben gündüzleri müslüm gürses dinlemeye Geceleri alın yazımı görmeye hüküm giymişim Ama yine de öperim gözlerinden Dağlarımın çimenimin Ve kanayan gençliğimin Öperim hepsinin tekmil gözlerinden Bıyıkları yeni terleyen gençliğimin adına Ana can ana canan ana,yaran ana Oy ana Ben aşkı bir üveyikten satın almıştım Yaşım onaltı O zamanlar bakır rengindeydi dağlar Daha şivan düşmmişti böğrüme Daha deli deli esmemişti rüzgar Kalbim acıya düşmemişti Sanırdım bütün ırmaklardan koşacaktım Halaya delikanlıbaşı olacaktım Bıyıklarım yeni terlemişti |