İnternet üzerinden yayılan virüs dalgalarına her geçen gün yenisi ekleniyor. İşte 'hacker'ların virüslerin yayılımı için kullandığı yeni yöntemler...
Avustralya'da başlayarak tüm dünyayı saran ''Usame Bin Ladin virüsü'' adı verilen yeni virüs dalgası da Türkiye'deki internet kullanıcılarını tehdit etmeye başladı.
Sohbet programı MSN veya e-posta aracılığıyla Usame Bin Ladin fotoğrafları kullanılarak yayılan virüs, bilgisayar sisteminde çökme yaratabiliyor.
Usame Bin Ladin'i asılmış gibi gösteren e-postalarla gelen ekler açıldığı anda bilgisayarda virüsler yayılmaya başlayor.
''Usame Bin Ladin yakalandı'' veya ''Usame Bin Ladin asıldı'' başlıklı postalar konusunda internet kullanıcılarını uyaran uzmanlar, bu maillerin genelde kişilerin kendi elektronik posta adres defterindeki kayıtlı adreslerden geldiğini belirtiyorlar.
Bilgisayarın hard diskine zarar veren bu virüsün, bulaştığı bilgisayardaki e-posta adres listesinden kendini postaladığı tahmin ediliyor.
Alınan bir diğer bilgiye göre, kullanıcıların güvensizliğinden faydalanarak onları dolandırmaya çalışan sahte antivirüs programlarının sayısı günden güne artıyor. Bilgisayar kullanıcılarının internet arama motorlarında hackerlere karşı en iyi antivirüs programını arama çabalarında, çok sayıda sahte programlarla karşılaşabiliyor.
Rouge Security Software olarak tanımlanan yeni bir sahte antivirüs dalgası da bilgisayarlara zarar vermeye başladı. Kendini güvende hissetmeyen bilgisayar kullanıcıları, sahte antivirüs programını kurduklarında sürekli olarak uyarı mesajları ile boğuşmak zorunda kalıyor.
Sistemin yüzlerce virüs tarafından işgale uğradığı ve bu zararlılardan kurtulmak için kredi kartı ödemesi ile programın tam sürümünün satın alınması gerektiği belirtiliyor.
Bu tip sahte programlar hem bilgisayara yeni spyware ilişkilendirilmesine hem de kredi kartı bilgilerinin kötü amaçlı kişilerin ellerine geçmesine neden oluyor.
Dünyaca ünlü bilişim devi Microsoft'un ismi kullanılarak, Microsoft Antivirus 2009, Antispyware Pro XP, Windows AntiVirus 2008, MS Antivirus AntivirusXP 2008, XP Protector 2009 veya Antivirus Security, bu tip sahte antivirüslere örnek olarak gösterilebilir.
Uzmanlar, temel olarak üreticisi bilinmeyen, kimlik doğrulaması olmayan tüm güvenlik yazılımlarından uzak durulması gerektiğini belirtiyorlar.
AA
23.Eylül.2008 11:21:36
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.
Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)
Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.
Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)
Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan
.