/
01-08-2006, 15:51
fatihayı şerife
değerli kardeşlerim bu söyleyeceklerim çok önemli fatihayı şerifede yedi harf yokmuş eğer bunlar olsaymış hiçbir kafir müslamana karşı gelemezmiş nefes alamazlarmış aldıkları nefesi taşıyamazlarmış anında helak olurlarmış... o yüzden fatihayı şerifeyi bol bol okuyalım güzel kardeşlerim görüşmek dileğiyle Allah'a emanet olun
.
/
19-01-2007, 11:42
Cvp: fatihayı şerife
Fatiha şerif.. Kuranın ilk suresi... muhakkak idrak edemediğimiz bir çok hikmetleri vardır.ben yeni duyduğum bişeyi paylaşayım sizinle..
şeytan üç sefer büyük bi çığlık kopartmıştır...
ilki ; Allah ın rahmetinden uzaklaştırıldığını öğrendiğinde, ki bildiği kabul ettiiği yaratanından..
ikincisi; Efen. sav in doğduğu an... tarihçilerden bize nakledilen olağanüstü olayların olduğu an.. bir yahudinin sokaklara kendini atarak Ahmedin yıldızı doğdu diye bağırdığı an..
üçüncüsü; Fatihanın indirildiği zaman...
halıkımız, yaratıp kendinden ruh üfürdüğünde, yeryüzünde sizi halife kıldım buyurdu. Size hayır ve şerle imtihan edeceğim, herkes yaptığının karşılığını bulacak.kulluğunuzun idrakinde olun, sadece bana ibadet edenlerden olun diye buyurdu.. emirlerini rasulü ile bildirdi..Her gün 5 vakit kednisine ibadet etmemizi emretti.ve bu namazların her bir rekatında okumamızı emrettiği surei şerif... Rabbim hikmetlerini idrak ettirsin, basiretlerimizi açsın...
Ya Rab ibadetlerimizi koru!
.