Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Savaşın Hata Olduğunu İtiraf Etti
Konuyu Değerlendir
  • 15 Oy - 3.2 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 1,019

Savaşın Hata Olduğunu İtiraf Etti

ABD'de şahin kanadının önde gelen ismi ve 'karanlıklar prensi' lakaplı Perle'den Irak itirafı

Irak savaşının en hararetli savunucularından, ABD'li eski üst düzey yetkili Richard Perle, dört yılın ardından ilk kez 'savaşın hata olduğunu' itiraf etti ve varılan noktadan Başkan George W. Bush'u sorumlu tuttu.

Eski savunma bakan yardımcılarından ve Pentagon'un eski baş danışmanlarından olan Richard Perle, Vanity Fair dergisine verdiği demeçte, "Irak'ta gördüğümüz şiddetin boyutu gerçekten korku verici. Kötülüğün bu boyuta ulaşacağımı tahmin edemedim" dedi.

"Kahin olsam 'hayır' derdim"

Perle, "zamanında kahin olabilseydim, bugün bulunduğumuz noktayı görebilseydim ve bana o zaman 'Irak'a girmeli miyiz?' diye sorsalardı, muhtemelen 'hayır, Saddam Hüseyin'in yönelttiği tehdide karşı başka stratejiler düşünelim' derdim" ifadesini kullandı ve savaşı desteklemekle hata yaptığını kabul etti.

"Bush yönetimi beceriksiz"

Başkan Bush yönetimini beceriksizlikle suçlayan Perle, "alınması gereken kararlar alınmadı veya zamanında alınamadı. Sürekli görüş ayrılıkları tartışıldı. Günün sonunda, bu durumdan Başkan'ı sorumlu tutmak zorundasınız" dedi.

Richard Perle, ABD'nin, arkasında çökmüş bir Irak devleti bırakarak bu ülkeden çekilmek zorunda kalmasının henüz kaçınılmaz hale gelmediğini, ancak bu ihtimalin giderek güçlendiğini belirterek, "bu olursa dünyanın görebileceği en büyük anarşi ve kaos ortaya çıkar" diye konuştu.

Vanity Fair dergisinin yazarı, ABD'nin sert dış politikalar uygulamasını savunan yeni muhafazakar (neo-conservative) görüşün en önde gelen temsilcileri arasında yer alan Perle'un, "eski kendine güvenli şahin tutumundan şimdi eser kalmadığı" yorumunu yaptı
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.
Konu: 480

kahrolsun ABD kahrolsun israil...
[Resim: emeesayg8xr1rc0af.gif]

[STRIKE]Ne aradıysam bilki sende bulmuşum.
Senden öncesi yoktu
Seninle var olmuşum.
Sende bütün özlemler.
Sende bütün gelecek.
Beni bende arama.
Ben artik sen olmuşum.
[/STRIKE]

Alıntı
.
Konu: 11

savaşın hata olduğunu kabul etmiymiş
ya arkdaşlar farkındamısınız ırakta reesmen bir soykırım yaşanıyor. resmi rakamlara göre 700 bine yakın ama gayri resmi rakamlara göre milyonu geçmiş. bakın hala elde bir şey yok
ırakkırılıyo ABD petrolü çekiyo.
TÜRKİYEDE HERYERDEN DOĞALGAZ FIŞKIRIYO TÜRKİYE HALA DIŞARDAN ALIYO.
KOSKACA BİR TÜRKİYENİN KENDİNE AİT BİR ARABASI BİLE YOK NEDEN ÇOK MU GERİ ZEKALIYIZ YADA DİĞERLERİ ÇOKMU ZEKİ HAYIR SADECE GÜDÜLMEYE ALIŞTIK GALİBA
yahudiler hariç tüm insanları seviyorum.

Alıntı
.
Konu: 11

YA BİRDE MERAK EDİYORUM BU DİNSİZLER KENDİLERİNİ CUMHURİYET KELİMESİNİN ARKASINA SAKLAYANLAR HALA BAĞIRA BAĞIRA DARBE DİYOLAR HALA NEDEN DERS ALMIYORUZ YILLARCA ACISINI ÇEKTİĞİMİZ ŞEYLERİN VE ANLAMIYORUM BİZ BU İNSANLAR %20 LERDE OY VERİYORUZ. BİZE Mİ YAZIK ONLARA MI YOKSA ONLARA BU KOZU VERENE Mİ.
HA BU ARADA O CUMHURİYETİ KALKAN OLARAK KULLANANLARDAN DA CUMHURİYETÇİYİM. ALLAH ONLARIN BELASINI VERSİN. VE BUNU OKUYANLARDAN RİCA EDİYORUM. OKUYAN İÇİNDEN GELEREK BUNLARIN YOK OLMASI İÇİN DUA ETSİN BİR KEZ.......
yahudiler hariç tüm insanları seviyorum.

Alıntı
.
Konu: 480

Bluesky demiş ki:YA BİRDE MERAK EDİYORUM BU DİNSİZLER KENDİLERİNİ CUMHURİYET KELİMESİNİN ARKASINA SAKLAYANLAR HALA BAĞIRA BAĞIRA DARBE DİYOLAR HALA NEDEN DERS ALMIYORUZ YILLARCA ACISINI ÇEKTİĞİMİZ ŞEYLERİN VE ANLAMIYORUM BİZ BU İNSANLAR %20 LERDE OY VERİYORUZ. BİZE Mİ YAZIK ONLARA MI YOKSA ONLARA BU KOZU VERENE Mİ.
HA BU ARADA O CUMHURİYETİ KALKAN OLARAK KULLANANLARDAN DA CUMHURİYETÇİYİM. ALLAH ONLARIN BELASINI VERSİN. VE BUNU OKUYANLARDAN RİCA EDİYORUM. OKUYAN İÇİNDEN GELEREK BUNLARIN YOK OLMASI İÇİN DUA ETSİN BİR KEZ.......

zaten herzaman ediyoruz beddualarımızı....
[Resim: emeesayg8xr1rc0af.gif]

[STRIKE]Ne aradıysam bilki sende bulmuşum.
Senden öncesi yoktu
Seninle var olmuşum.
Sende bütün özlemler.
Sende bütün gelecek.
Beni bende arama.
Ben artik sen olmuşum.
[/STRIKE]

Alıntı
.
Konu: 3

bu konulari biz degilde
ne zaman bizi yoneteller tartismaya baslarsa