Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Bu gece mübârek Hicrî Yılbaşı gecesidir
Konuyu Değerlendir
  • 16 Oy - 3.5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 1,019

Bu gece mübârek Hicrî Yılbaşı gecesidir
22 Aralık 2006 (1 Zilhicce 1427) Cuma günü Zilhicce ayı girmişti. 29 Aralık Cuma (8 Zilhicce) “Terviye” günü, 30 Aralık Cumartesi (9 Zilhicce) “Arefe” günü; 31 Aralık Pazar günü ise (10 Zilhicce) “Kurbân Bayramı”nın 1. günü idi. O günden itibâren 4 gün bayram yaptık.
Bugün de, 19 Ocak 2007 (29 Zilhicce 1427) Cuma. Bu gece Hicrî Yılbaşı gecesidir. Yarın ise 20 Ocak 2007 (1 Muharrem 1428) Cumartesi; yanî yeni bir “Hicrî Yılbaşı”nı idrâk etmiş olacağız inşâallah.
Muharrem ayı, İslâm kamerî senesinin birinci ayıdır. Muharrem ayının birinci gecesi, Müslümanların kamerî yılbaşı gecesidir. Muharrem ayının birinci günü ise, Müslümânların kamerî senesinin birinci günüdür.
Allahü teâlâ, sıhhat ve âfiyet içerisinde, sevdiklerimizle birlikte nicelerine kavuştursun.

Mîlâdî Yılbaşı
Mîlâdî Yılbaşında maalesef, Batı dünyasında, binlerce çam fidanı sökülüp atıldı, acımasızca ağaç katliâmları yapıldı. Sokaklarda, okullarda, mağazalarda “Noel Baba” olarak “Aziz Nikolaos” efsânesi boy gösterdi; ortalıkta Hıristiyanlık propagandası diz boyu oldu. Mîlâdî yılbaşıyla alâkalı olarak yazdığımız (30.12.2006 tarihli) makalemizde, Hıristiyanların kutladıkları noelin bir uydurmadan ibâret olduğunu, hattâ bazı Hıristiyan teşkîlâtlarının da artık noeli bir hurâfe kabûl ettiklerini, ABD’de yayınlanan 17 Aralık 1996 tarihli haftalık “Newsweek” dergisinden naklen dile getirmiştik.
Yalnız şunu önemle belirtelim ki, Noel ile yılbaşı farklı şeylerdir. Yeni yılı tebrîk etmekte, hayırlı olmasını temennî etmekte dînen mahzûr yoktur.

Müslümânların
mübârek geceleri
Müslümânların on mübârek gecesi vardır; bu mübârek geceleri, kronolojik sıraya (yanî hicrî-kamerî sene içerisindeki yerlerine) göre zikredecek olursak şöyle sayabiliriz:
1-Muharrem Gecesi [Bugün öğle namâzı vaktinden, gecenin fecrine kadar olan zamândır], 2-Aşûre [10 Muharrem] Gecesi, 3-Mevlid [12 Rebîu’l-evvel] Gecesi, 4-Regâib [Receb’in ilk Cuma] Gecesi, 5-Mi’râc [Receb’in 27.] Gecesi, 6-Berât [Şa’bân’ın 15.] Gecesi, 7-Kadir Gecesi, 8-Fıtır Bayramı Gecesi, 9-Arefe [Zilhicce’nin 9.] Gecesi, 10-Kurban Bayramı Geceleri. [Bu on geceden, 3, 4, 5 ve 6. gecelere (yanî Mevlid, Regâib, Mi’râc ve Berât Geceleri’ne) “Kandil geceleri” denir.]
Yukarıda bildirilen on geceden başka, Fıtır bayramının diğer geceleri, Zil-hicce ayının ilk on gecesi [yukarıda ikisi zikrolundu], Muharrem ayının ilk on gecesi [yine yukarıda ikisi zikrolundu] ve her Cum’a ve Pazartesi geceleri de mübârekdir.

1 Muharrem Gecesi
Mübârek geceler, İslâm dîninin kıymet verdiği gecelerdir. Allahü teâlâ, kullarına çok acıdığı için, bazı gecelere kıymet vermiş, bu gecelerdeki, duâ ve tövbeleri kabul edeceğini bildirmiştir. “Rıyâdu’n-nâsıhîn” kitâbında (s. 172) buyuruluyor ki: “İmâm-ı Nevevî, “Ezkâr” kitâbında diyor ki: “Gecenin oniki kısmından bir kısmını [bir miktâr zamânı, meselâ bir sâat kadar] ihyâ etmek, bütün geceyi ihyâ etmek olur. Yaz ve kış geceleri için hep böyledir.” [Bu konuda, İbn-i Âbidîn’de de bilgi verilmişdir (I, 461; III, 289).]
Bilindiği gibi, Sevgili Peygamberimiz Muhammed aleyhisselâm, mîlâdî 20 Nisan 571 (12 Rebîul-evvel) Pazartesi sabâhı, Mekke-i mükerreme’de doğdu.
622 senesinde Mekke’den Medîne-i münevvere’ye hicret etti. 20 Eylül Pazartesi günü, Medîne’nin Kubâ köyüne geldi. Bu târih, Müslümanların “Şemsî yılbaşı”ları; o yılın Muharrem ayının birinci günü de, “Kamerî yılbaşı”ları oldu.
Müslümânlar, kendi yılbaşı gecelerinde ve günlerinde musâfeha ederek, mektûblaşarak tebrîkleşir; birbirlerini ziyâret eder, hediyye verirler. Senebaşını mecmû’a ve gazetelerle kutlarlar. Yeni senenin, birbirlerine ve bütün Müslümânlara hayırlı ve bereketli olması için duâ ederler. Büyükleri, akrabâyı, âlimleri evlerinde ziyâret edip duâlarını alırlar. O gün, bayram gibi temiz giyinirler. Fakîrlere sadaka verirler.
Bu geceye ve diğer mübârek gecelere saygı göstermelidir. Saygı göstermek, günâh işlememekle olur. Bu geceleri ihyâ etmeli, ya’nî kazâ namâzları kılmalı, Kur’ân-ı kerîm okumalı, duâ ve tövbe etmeli, sadaka vermeli, Müslümânları sevindirmeli, bunların sevâblarını ölülere de göndermelidir.

Ayların efendisi!
Muharrem ayının ilk on gecesi ve günü, çok mübârek olan gece ve günlerimizdendir; hattâ Hicrî sene içerisindeki 10 mübârek geceden ikisi bu ay içerisinde bulunmaktadır ki bunlar 1 Muharrem (Hicrî Yılbaşı) gecesi ve 10 Muharrem (Aşûre) gecesidir. Dînimizdeki, mübârek günler ve geceler hep hicrî aylara göredir.
Birkaç hadis-i şerif meali şöyledir:
“Ayların efendisi Muharrem, günlerin efendisi Cuma’dır.” [Deylemî]
“Ramazandan sonra en faziletli oruç, Allah’ın ayı Muharrem ayında tutulan oruçtur. Farzlardan sonra en fazîletli namaz, gece namazıdır.” [Müslim, Ebû Dâvûd, Tirmizî, Nesâî, İbn-i Mâce]
Zilhiccenin son günü ve Muharremin birinci günü oruç tutan, o yılın tamamını oruç tutmuş gibi sevâba kavuşur.
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.
Konu: 42

Bismillah:Ümmeti Muhammedin hicri yılbaşısı hayırlı ,mübarek olsun.Allah razı olsun kardeşim ,annemlerde dua etti bilgilendirdiğin için.inş. Ümmetçek hakkıyla değerlendirirz.
"HAKİKİ MÜ'MİNİN RUH DÜNYASINA KİMSE SAHİP OLAMAZ!)
İ.Gazali 'ra'

Alıntı
.
Konu: 1,019

Allah razı olsun....

İnşallah yeni yılımızı Rıza-i ilahiye uygun olarak geçirebilriz
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.