{EDITOR=<table id="table1" style="border-collapse: collapse;" border="0" cellpadding="0" width="98%"><tbody><tr><td class="bod" align="center" bgcolor="#ffffff" height="20"><font style="font-size: 15pt; font-weight: 700;" color="#000080" face="Arial"> Öğretmenine Yazdığı <font color="#ff0000">Şiir Hayatını Karattı</font> </font> </td> </tr> <tr> <td class="bod" align="center" bgcolor="#ffffff" height="10"> <font style="font-size: 9pt; font-weight: 700;" face="Arial"> 27/02/2007 </font> </td> </tr> <tr> <td class="bod" align="right" bgcolor="#ffffff" height="10"> <br></td> </tr> <tr> <td class="bod" align="right" height="10"> <br></td> </tr> <tr> <td class="bod"> <font style="font-size: 9pt;" face="Arial"> <p>ADANA’dainternetten indirdiği şiiri, “sizin için yazdım' diyerek 40 yaşındakiöğretmeni F.D.G.’ye veren lise öğrencisi 17 yaşındaki T.K.’nın hayatıkarardı. Şiiri kendisine yapılan ‘ilan-ı aşk’ olarak algılayanöğretmenin şikayeti üzerine T.K. İlçe Disiplin Kurulu’nun kararıylaokuldan atılırken, hakkında da 1’inci Çocuk Mahkemesi’nde 2 yıl hapisistemiyle ‘cinsel taciz’ iddiasıyla dava açıldı.<br> ReşatbeyMahallesi’ndeki Çobanoğlu Anadolu Ticaret Meslek Lisesi 1’inci sınıföğrencisi T.K., 30 Kasım 2006 tarihinde kimya öğretmeni F.D.G.’ye“Hocam sizin için yazdım' diyerek bir şiir verdi. Şiiri alan F.D.G.okumadan çantasına koyup evine gitti. Ertesi gün öğrencisi T.K.’nın“Hocam okudunuz mu?' demesi üzerine çantasındaki kağıdı hatırlayanöğretmen, okuduğu şiirin ‘aşk sözcükleri’ içerdiğini fark edip,‘öğrencim bana tacizde bulundu’ diyerek hem okul idaresine, hem desavcılığa şikayette bulundu.<br> <br> OKULDAN ATILDI<br> ‘Hiperaktiflik ve dikkat eksikliği’ raporu bulunan T.K., öğretmeninşikayeti üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü Seyhan İlçe Disiplin Kurulu’nasevk edildi. 25 Aralık 2006 günü toplanan İlçe Disiplin Kurulu,T.K.'nın “Disiplin yönetmeliğinin 17’inci maddesinin C/ 17’inci bendigereği, okuldan tasdikname ile uzaklaştırılmasına' karar verdi.Adana’nın tek Anadolu Ticaret Meslek Lisesi olduğu için gidecek başkabir okul bulamayan T.K., için en yakın seçenek Hatay’ın İskenderunİlçesi oldu. Devlet memuru olan baba M.K.’nın yıl ortasında tayinyaptıramaması nedeniyle İskenderun’a da gidemeyen T.K.’nın eğitiminibırakmak zorunda kaldı.<br> <br> DAVA AÇILDI<br> Öğrencisinin en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen öğretmenF.D.G.’nin, Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı şikayet üzerine T.K.,hakkında “Türk Ceza Kanunu’nun 105/ 1 ve 31/ 3’üncü maddesinedayanarak, 2 yıla kadar hapis istemiyle ‘taciz’ suçlamasından Adana1’inci Çocuk Mahkemesi’nde dava açıldı. Yargılanmasına başlanan T.K.,şiiri internet üzerinden cep telefonlarına kısa mesaj gönderilensitelerden bulduğunu belirterek “Kötü bir niyetim yoktu. Sırf benim degüzel şiirler yazabildiğimi göstermek için internetten indirdiğim şiiri‘kendim yazdım’ diyerek hava attım' dedi.<br> T.K., yaptığından pişman olduğunu, okuluna devam etmek istediğini söyledi. Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.<br> <br> İNTERNETTE YER ALIYOR<br> T.K’nın hayatının kararmasına, 16 sayfa tutan güzel sözlerin yer aldığıderlemelerin 10 satırlık bölümü neden oldu. ‘www.acayip.net’ sitesindenindirdiği sözleri kendisinin eseriymiş gibi arkadaşlarına dağıtan T.K.,amacının taciz olmadığını söyledi. T.K., “İnternete giren herkesinulaşabileceği bir sitede anlamlı sözleri buldum. Onları indirip, havaolsun diye okuldaki arkadaşlarıma dağıttım. Bize iyi davrandığı için dekendime yakın gördüğüm öğretmenime de verdim. Şiiri aldı, şöyle birbakıp çantasına koydu. Hiç bir şey söylemeden de ayrılıp gitti. Niyetimkendisine tacizde bulunmak değildi.'<br> <br> İŞTE O ŞİİR...<br> Unuturum desem de inanma sakın<br>Ömrümce kalbimden silinmez adın<br>Bir sızı içimde benden de yakın<br>Kalbimin sesini dinler bulurum seni<br>Yarı dalgalı olmalı deniz, ya durmalı ya kudurmalı<br>Ya girmeli sonuna kadar hançer ya da kınından hiç çıkmamalı<br>Yarı gönül vermemeli sevgili sonunda sevmeyecekse<br>Hele yarı dudak hiç doyasıya öpmeyecekse<br>Hayata bir mendil olarak bakarsan o senden hep gözyaşı ister<br>Sırf hayata gıcıklık olsun diye hep gül</p></font></td></tr></tbody></table>EDITOR}
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.
Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)
Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.
Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)
Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan
.