{EDITOR=<DIV><P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><SPAN style="FONT-SIZE: 16pt"><FONT face="Times New Roman">Genç bir delikanlı saatlerdir genç kızın peşinden geliyordu. Genç kız<br>dayanamayıp arkasını döndü:<br><br>- Neden saatlerdir beni takip ediyorsunuz? diye sordu.<br><br>Genç erkek :<br><br>-Sizi seviyorum hem de canımdan çok seviyorum!<br><br>Genç kız :<br><br>-Bak benim arkamdan ablam geliyor, o benden daha güzel benden iş<br>çıkmaz sen ona git..<br><br>Delikanlı arkasını dönüp bakınca çok çirkin bir kızın geldiğini<br>görüp sinirlenmiş ve genç kıza dönmüş :<br><br>-Neden bana yalan söylediniz?<br><br>-Asil siz bana neden yalan söylediniz?<br><br>Eğer beni gerçekten seviyor olsaydınız dönüp arkanıza bakmazdınız<br>çünkü gözünüz benden başkasını görmezdi.<br><br><br><br><br><br>Aşk hiçbir felaketten ders almaz<br><br><br><br>Siz şehvetin adını aşk koymuşsunuz<br><br>Eğer öyle olsaydı eşek insanların şahı oldurdu. Diyor Hz. Mevlana<br><br><br><br>Aşk sadece Allah’a vardır..<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p></FONT></SPAN></P></DIV>EDITOR}
Ey Nefsim! Görüyorum ki tamamen dünya ile haşır neşir oldun tamamen ona bağlandın. Ondan hiç ayrılmak istemiyorsun. Gittikçe dünya muhabbeti ve mal hırsı her yanını sarıyor. Bir gün ölüm gelip seni biriktirdiğin maldan ve sevdiğin dünyadan ve dostlarından, arkadaşlarından ayıracağını düşünemez oldun. Öfke ile kalp kirdin, bilmezmisinki bir kalp kirmak kabeyi yikmak gibidir?
bilmezmisin???
bilmezmisin???
.