<!-- / icon and title --><!-- message -->
Yapılan yeni bir araştırmada, aşırı düzeyde içki tüketen erkeklerde, hastalıklarla mücadelede etkin bir role sahip omega-3 yağ asitlerinin düşük seviyelerde bulunduğu belirlendi.
Alcoholism: Clinical & Experimental Research’ın Ağustos sayısında yer alacak çalışmada, aşırı alkol tüketen erkeklerde bu önemli yağ asitlerinin azlığının, aynı zamanda bu kişilerin diyetlerinin yetersiz olmasına ve balıktan yeterli düzeyde yarar elde edememelerine neden olduğu açıklandı.
Amerikan Ulusal Alkol Bağımlılığı ve Alkolizm’de Biyokimya ve Biyofizik Laboratuvarı başkanı Norman Salem açıklıyor: “Temel yağ asitleri canlı hücrelerin blok oluşturmasında ve hücre duvarının yapımında oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra, temel yağ asitleri pek çok biyolojik fonksiyonlarda rol alır, ve eksikliğinde büyüme ve gelişme geriliği, kısırlık, ve psikolojik ve biyokimyasal anormallikler ortaya çıkabilir.”
Elde edilen sonuçlarda, özellikle erkeklerde tüketilen içki seviyesi arttıkça temel yağ asitlerinin kullanımının azaldığı belirlendi.
Cornell Üniversitesi’nde beslenme, kimya ve kimyasal biyoloji profesörü J. Thomas Brenna, çoklu doymamış yağ asitleri olan omega-6 linoleik asidin, diğer adıyla n-6 yağlarının ve n-3 yağları olarak bilinen omega-3 linoleik asidin, en önemli temel yağ asitleri olduğunu belirtiyor.
Alkolün beyinde negatif etkilerinin olduğunu belirten Salem, ayrıca bedenin yağ asitleri kullanımında olumsuzlukların meydana geldiğini ekliyor.
<!-- / message -->
.