Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !


E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Çilekli Pasta
Konuyu Değerlendir
  • 14 Oy - 3.07 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Konu: 458
Mesaj: 1,297
Cinsiyet:
Kıdem: Nov 2007

[Resim: 392776575_d035382deb_m.jpg]Mazlemeler
Pandispanya için
5 adet yumurta
110 gram şeker
100 gram un
1/2 çay bardağı su
1/2 paket kabartmatozu

Krema için
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 paket (200gr) labne
1/2 su bardağı gelincik suyu

Süslemek için
1/2 kg çilek


Hazırlanışı
Yumurtaların sarısı ile beyazı ayrılır.
Sarılar, 80 gram şeker ve su ile bir tencerede çırpılırken 3-4 dakika ısıtılır.
Isıtılan karışım kabarıncaya kadar 10 dakika çırpılır.
Bu arada yumurta akları kar haline getirilir.
Kalan 30 gram şeker bu kara ilave edilir.
Yumurta karları, kabartılan yumurta sarıları ile karıştırılır.
Kabartma tozu ve un yavaş yavaş karışıma ilave edilir. Tahta kaşıkla karıştırılır.
180 dereceye ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir.
Un, şeker, yumurta ve süt ocakta muhallebi kıv----- gelinceye kadar pişirilir.
Muhallebi ılınınca içine labne ilave edilip mikserle çırpılır.
Hazırlanan pandispanya bir ip yardımıyla ortadan ikiye kesilir.
Tabanın üzerine temizlenen çilekler dizilir ve kremanın yarısı ile üzerleri örtülür.
Pandispanyanın üst kısmı kapatılıp, krema ile kaplanır.
Kalan çileklerle üzeri süslenir.
Servis yapılıncaya kadar dolapta soğutulur.

Notlar
Gelincik suyu yerine vişne suyu, çilek suyu, kırmızı renkli gıda boyası kullanabilirsiniz.
Pandispanyanın ununu mutlaka eleyin.
[Resim: gulyapraknw8.jpg]
____________________________________
En büyük felaketler içinde bile ümidini kaybetme, unutma ki ilik, sert kemiğin içinden çıkar. (Hafız Şirazi)



Alıntı
.


Benzer Konular...
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  EN SEVDİĞİNİZ YEMEK,TATLI,PASTA.BÖREK VB.PAYLAŞALIM MI? Seda 0 1,391 18-02-2008, 20:50
Son Mesaj: Seda
23.gif ÇiLekLi meybuZ Aysema Sultan 0 1,110 24-03-2007, 09:08
Son Mesaj: Aysema Sultan
  pasta ve Tatlılar Aysema Sultan 9 2,518 25-07-2006, 13:59
Son Mesaj: Aysema Sultan

Foruma Git:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.