Ünlü matemetikçi Sabuncuoğlu' nu üniversiteyi Ankara' da okuyanlar iyi bilirler. Tavizsiz ve sert. Bir öğrenci sınavından 59 almış. Geçme notu 60, sadece 1 puana ihtiyacı var. Hocadan 1 puanı istemeye karar vermiş, kapısını saygıyla tıklatmış. içeriden boğuk bir " Gir!" sesi gelmiş. Kafasını odaya uzatmış. Hoca odada yoğun halde çalışıyormuş. Bizimki çekinerek
" Hocam, durumum böyle; okulu bitirmem size bağlı!" diyerek kekelemiş.
Hoca bizimkine şöyle bir bakmış. Matemetikçi ya, odasında kara tahta da eksik değil.
" Al şu tebeşiri bir sayı doğrusu çiz!" demiş. Öğrenci şaşkın şaşkın çizmiş.
" Şimdi bana 59 ve 60 'ın yerini göster!" demiş. Çocuk göstermiş. Hoca bu defa
" 59 ile 60 arasında kaç sayı var?" diye sormuş. Bizimki hocanın, istediği o 1 puan için sözlü yaptığını sanıp heyecanlanmış ve " Sonsuz hocam!" demiş.
Hoca gülümsemiş: " Aferin evladım, bildin!" Bizimki de sevinmiş tabii. Ama hoca masasının başına dönerken " Gördüğün gibi sen benden sonsuzu istiyorsun. Bunu sana kimse veremez!" demiş.
..................................
alıntıdır...
" Hocam, durumum böyle; okulu bitirmem size bağlı!" diyerek kekelemiş.
Hoca bizimkine şöyle bir bakmış. Matemetikçi ya, odasında kara tahta da eksik değil.
" Al şu tebeşiri bir sayı doğrusu çiz!" demiş. Öğrenci şaşkın şaşkın çizmiş.
" Şimdi bana 59 ve 60 'ın yerini göster!" demiş. Çocuk göstermiş. Hoca bu defa
" 59 ile 60 arasında kaç sayı var?" diye sormuş. Bizimki hocanın, istediği o 1 puan için sözlü yaptığını sanıp heyecanlanmış ve " Sonsuz hocam!" demiş.
Hoca gülümsemiş: " Aferin evladım, bildin!" Bizimki de sevinmiş tabii. Ama hoca masasının başına dönerken " Gördüğün gibi sen benden sonsuzu istiyorsun. Bunu sana kimse veremez!" demiş.
..................................
alıntıdır...
.