Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Meleklerin sevabını yazmaktan yoruldugu salavat...
Konuyu Değerlendir
  • 17 Oy - 2.76 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 1,019

Meleklerin sevabını yazmaktan yoruldugu salavat...

Resülü Ekrem bu salat'ı şerife hakkında buyurdu ki:

"Kim bana ve ehli beytime salavat getirir de tam ölçekte sevap almayı arzu ederse (bu salavat'ı)getirsin."

"""Cezallahü anna muhammeden sallallahü aleyhi ve selleme ma hüve ehlüh"""

Manası:Allahü Teala,Muhammed(aleyhisselamı)biz ümmetlerine olan merhametinden sebeb layık oldu u bir mükafatla en yüksek dereceye erdirsin.

*Cenab-ı Hak'tan yardım dileyerek,

""Ya Rabbi,O Yüce Peygamberin HZ MUHAMMED 'in(Aleyna Ve Aleykum Selam)kadrü kıymetini,yüksek de erini biz bilemiyoruz Sen (c.c) O'na (Aleyna Ve Aleykum Selam)layık oldu u sonsuz bir mükafatla en yüksek derece ve makamlara erdirerek mükafaatlandır.""diye dua ve niyazda bulunmuş oluruz.

*İbni Abbas(r.a)'dan rivayetle:

""Bu Salavatı okuyan kimseye yazıcı meleklerden yetmiş melek,bin sabah ve bin akşam sevap yazmayı yetiştirmek için zorluk çekerek yorulur ve ancak yazabilir""demiştir.
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.
Konu: 8

Allah razı olsun
Göklerin ve yerin hükümranlığı Allah'ındır.
Allah'ın herşeye gücü yeter.
(Ali-İmran suresi 189)

Alıntı
.
Konu: 313

Allah razıu olsun kankim

Alıntı
.