Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Çocuklarda Zeka Geriliğinde Erken Teşhis
Konuyu Değerlendir
  • 23 Oy - 3 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 18

{EDITOR=<DIV><SPAN class=postbody><SPAN style="COLOR: darkblue"><SPAN style="FONT-WEIGHT: bold"><SPAN style="FONT-SIZE: 18px; LINE-HEIGHT: normal">Çocuklarda Zeka Geriliğinde Erken Teşhis Önemli <br><br>Türkiye’de önemli bir toplumsal sorun olarak nitelendirilen ‘fenilketonüri’nin erken teşhisle tedavisi mümkün. <br><br>Fenülketonüri hastalığı, bebekler 3-7 günlükken topuklarından alınan kan üzerinde yapılan incelemeler sonucunda kolaylıkla teşhis edilebiliyor. Erken teşhis edildiği takdirde tedavisi mümkün olan bir hastalık tedavi edilmezse, çocukta aşırı zekâ geriliği oluşuyor. <br><br>Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Halil Sağlam, fenülketonüri hastalığının kalıtsal metabolik bir rahatsızlık olduğunu belirterek, her 5 evlilikten 1’inin akraba evliliği olduğu Türkiye’de, bu hastalığın oldukça yaygın olarak görüldüğünü bildirdi. <br><br>Akraba evliliklerinin, hastalığın sıklığını artırdığını vurgulayan Dr. Sağlam, protein metabolizmasıyla ilgili bir rahatsızlık olan fenilketonüri hastalığının, gelişme geriliği, açık renk göz ve ten rengi gibi belirtilerle ortaya çıktığını anlattı. <br><br>Dr. Sağlam, vücuttaki hücrelerin işlevlerini yerine getirebilmeleri için gerekli olan “Fenilalenin” maddesinin, bu hastalığa yakalanan kişilerde diğer proteinlere dönüşemediği için özellikle sinir siteminde biriktiğine işaret ederek, “Fenilaleninin sinir siteminde birikmesi, çocuğun zeka gelişimini olumsuz etkiler. Hastalık tedavi edilmezse, çocukta aşırı zeka geriliği oluşur. Fenilketonüri hastalığı ülkemizde önemli bir toplumsal sorun. Bu hastalığın tedavisinde, erken tanının önemi büyük” dedi. <br><br>Hastalığın, bebekler 3-7 günlükken topuklarından alınan kan üzerinde yapılan incelemeler sonucunda kolaylıkla teşhis edilebildiğini dile getiren Dr. Sağlam, şunları söyledi: “Fenilketonüri, erken teşhis edildiği takdirde tedavisi mümkün olan bir hastalıktır. Bu nedenle, anne-babalar çocuklarına mutlaka bu testi yaptırmalıdırlar. Hastalığının tanısında kullanılan testler, tüm sağlık kuruluşlarında ücretsiz olarak yapılıyor. Hastalığın tedavisinde, kişilerin fenilanilin barındıran besinleri tüm yaşamları boyunca kısıtlı almaları ve diyetlerine sadık kalmalari gerekiyor"</SPAN></SPAN></SPAN></SPAN></DIV>EDITOR}

Ben demiyorum ki beni kafesten azad edin
Götürün kafesimi bir bağa da gönlüm şenlensin
Geçiyor gül zamanı a dostlar, Allah aşkına
Oturun bir bağa da bari beni yad edin

Muhammed Taghi Bahar

Alıntı
.
Konu: 1,019

Allah razı olsun.. Çok yararlı bilgiler...
Emeginesağlık
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.