Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
MEB kime hizmet ediyor.?
Konuyu Değerlendir
  • 29 Oy - 2.69 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 156

Fatiha ve Bakara Surelerinin anlamını değiştiren KAFİRLER:MEB

Milli ( !! ) Eğitim Bakanlığının skandalları bitmek bilmiyor.MEB Talim Terbiye Kurlu Başkanlığı onaylı ilköğretim 5. sınıf din kültürü ve ahlak bilgisi kitabında FATİHA SURESİ,nın son ayeti ve BAKARA SURESİnin286.ayetlerinin bir kısmının yazılmaması dikkat çekti.İlköğretim okullarında ücretsiz dağıtılan ders kitabında ayetlerin içerisinden özellikle " KAFİR " sözcüğünün çıkarılması dikkat çekti.20 kişilik MEB Komisyonundan bu kitabın nasıl geçtiği merak ediliyor.

Misyonerlik faaliyetlerinin had safhaya vardığı bir dönemde MEB ilköğretim okullarının din derslerine daha çok önem vermesi beklenirken,Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde ayetlerin bazı kısımlarına SANSÜR UYGULANDIĞI " ortaya çıktı.Özellikle Akp iktidarı döneminde AB UYUM YASALARI çerçevesinde " CİHAT-ŞERİAT -CEM" AAT-HİCRET-MEDRESE " gibi 45 civarındaki bazı İSLAMİ " kavramlar da ders kitaplarından çıkarılmıştı.

AYETLER AB,YE UYMA SÜRECİNDE

Kitabın 2006 beşinci baskısında yer alan metinler şaşkınlığa neden oldu.Ders kitabının 29. sayfasında yer alan " KUR,ANDAN VE PEYGAMBERİMİZDEN DUA ÖRNEKLERİ " başlığı altında bulunan sure ve ayetlerin bazı kısımlarının eksik olduğu ortaya çıktı.Birinci kısımda yer alan fATİHA sURESİNDE son ayet eksik olarak yazılırken BAKARA SURESİNİN son ayeti olan ve " Emene Rasulü " olarak bilinen kısım da; ayetin bazı kısımlarının da özellikle eksik yazıldığı belirlendi

BAKARA SURESİ’NİN 286.ayeti kitapta aynen şöyle yer alıyor." Sen bizim Mevlana’mızsın...bize yardım et "

Ayetin üç nokta (...) ile eksiltilen kısmında aslında "KAFİRLER TOPLULUĞUNA KARŞI " ifadesi yer alıyor.Yani eksik tamamlandığında bu kısım orijinal haliyle şu şekilde oluyor.
" SEN BİZİM MEVLAMIZSIN,KAFİRLER TOPLULUĞUNA KARŞI BİZE YARDIM ET"

FATİHA,DA EKSİK
Milyonlarca ilköğretim çocuğuna dağıtılan ders kitabında ayrıca FATİHA Suresi,nın de son ayetinin eksik olarak yazıldığı ortaya çıktı.

Son ayette " Bizi doğru yola,kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet " şeklinde yer alan metin devamında Diyanet İşleri Başkanlığı,nın yayınladığı YAHUDİ VE HIRISTİYANLARA VURGU YAPAN " Gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil " cümlesinin yer alması gerekiyor Burada da ayetin özellikle son kısmının eksik bırakıldığı dikkat çekiyor.

20 KİŞİNİN GÖZÜNDEN KAÇMIŞ
Talim ve Terbiye Kurulu onaylı ders kitabının yazar kadrosunda ise 20 kişilik bir liste yer alıyor. Yazarı " Komisyon " olan kitaptaki ayetlerde eksikler bulunması nasıl oluyor da 20 kişinin gözünden kaçtığı sorusunu akla getiriyor.İlköğretim çağındaki çocukların ders kitabında bu şekilde bir yanlışın yapılması velileri rahatsız ediyor.

BU İLK DEĞİL
Daha önce de ilköğretim okullarında Milli Eğitim Bakanlı onaylı " HIRİSTİYANLIK PROPOGANDASI " yapan kitapçıkların dağıtıldığı ortaya çıkmıştı." Efe fuarda " isimli kitapçıkta" HAÇ VE PASKALYA YUMURTASI" gibi Hıristiyanlığın en önemli sembollerine yer verilmişti.

Milli gazetenin ortaya çıkardığı bu skandal kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.Ayrıca geçen ay da Milli Gazete,nin gündeme getirdiği 7. sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı,nda YAHUDİLİĞİN SİMGESİ OLAN KİPPALI ÖĞRENCİ FOTOĞRAFLARININ " yer alması kamuoyunda tepkilere yol açmıştı.Bakanlık tepkiler üzerine fotoğrafın değiştirilmesine karar vermişti..
Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı,nın yayınladığı bir genelge ile İSLAMİ İÇERİKLİ 45 KAVRAMIN DERS KİTAPLARINDAN ÇIKARTILMASINI İSTEMESİ DE hafızalardaki sıcaklığını koruyor

Kaynak :TAYFUN KUŞLUOĞLU

Alıntı
.
Konu: 1,019

Allah islah etsin bunları... Belalarını bulurlar İnşallah....
Bunlara Müslüman denir mi bilmiyorum artık...

Paylaşım için tşkler...
tam bir rezaletSmiley (9)
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.
Konu: 18

{EDITOR=<DIV>Çok üzücü bir durum malesef azınlıkların aldıgı kararlarla yaşıyoruz.sorsanız müslüman bir ülkeyiz 20 kişi bile bizim manımıza karar verebiliyor artık.gerisinisiz düşünün</DIV>EDITOR}

Ben demiyorum ki beni kafesten azad edin
Götürün kafesimi bir bağa da gönlüm şenlensin
Geçiyor gül zamanı a dostlar, Allah aşkına
Oturun bir bağa da bari beni yad edin

Muhammed Taghi Bahar

Alıntı
.
Konu: 1,019

o 20 kişidede Din iman ve İslam aşkı olsa yine iyi bir karar derizde o bile yokmuş ki. eksik yazılan ayeti öylece geçirmişler kuruldanSmiley (29)
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.
Konu: 18

{EDITOR=<DIV>Azınlık psikolejisi vardır birde çogunluk psikolejisi.azlık saglamlıgı gerektiri ama çokluk karmaşayı.çok oldugumuz için nasılsa ben yapmasan başkası yapar diye bekliyoruz.ama unutmayalım&nbsp; mücadeleler önce bireysel başlar.az olmaları onları güçlü kılıyor bizde burda sadece yorum yapıyoruz bizede düşen bu oluyor işte</DIV>EDITOR}

Ben demiyorum ki beni kafesten azad edin
Götürün kafesimi bir bağa da gönlüm şenlensin
Geçiyor gül zamanı a dostlar, Allah aşkına
Oturun bir bağa da bari beni yad edin

Muhammed Taghi Bahar

Alıntı
.
Konu: 257

{EDITOR=<DIV>Allah selamet versin.Smiley (29)</DIV>EDITOR}
Ey Nefsim! Görüyorum ki tamamen dünya ile haşır neşir oldun tamamen ona bağlandın. Ondan hiç ayrılmak istemiyorsun. Gittikçe dünya muhabbeti ve mal hırsı her yanını sarıyor. Bir gün ölüm gelip seni biriktirdiğin maldan ve sevdiğin dünyadan ve dostlarından, arkadaşlarından ayıracağını düşünemez oldun. Öfke ile kalp kirdin, bilmezmisinki bir kalp kirmak kabeyi yikmak gibidir?
bilmezmisin???

Alıntı
.

Foruma Git:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.