Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Kıskanmak
Konuyu Değerlendir
  • 19 Oy - 2.74 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 15

İnsan niye kıskanır diye bir soru soru sordu yeni üyemiz canı sıkılmıştı oldukça..Ona yazmıştım ama buradada olsun istedim..<İlgilenenlere:>[HIGHLIGHT=#000000][COLOR=#548dd4][HIGHLIGHT=#ffffff]Aslında kadınlardan çok erkekler kıskanır ama bu bizim camiayla ilgili bir sorun değildir aslında.Genelde oturmuş bir islami kimliğe sahip olan insanlar daha doğrusu müslümanlar ne kıskanır nede kıskandırır.Eşinin elinden tutar güzel güzel yürür sağına soluna bakmadan.Kıskandırmak adına yapılan ne varsa haramdır bizde zaten.Yolda giderken karşı cinse bakmak,Cep telefonuna eşinizin bakamaması yani bu konuyu ona açıp da asla cep telefonumu ben yokken karıştırma demek,nereye gideceğini ve ne zaman geleceğini söylememek.Bunlardır aslında genel sebebler.
Veya eşinizin sizden çok ama çok öel böyle değil açık ara güzel olması veya kültürlü olması veya zengin olması(bayanın zengin olması tabi buradaki sorun) bu yüzden de daha iyilirine layık aslında deyip bu ezikliğin zamanla kıskançlığa dönüşerek onu kaybetme korkusunun bir tezahürü.Buda psikolojik boyutu ki buda bizimle çok alakalı değil.
Toplumda arkadaşlarla beraberken eşinizden veya sizden sadır olabilecek hafiflikler veya karşı cinsten birinin alakalı alakasız her söylediğine gülmek,onunla ilgilendiğini çok acık belli etmek de sıkıntı yaratabilir ama kıskançlıktan daha çok dayaklık bir vakıadır buda[Resim: smiley.png]
Bunlar yoksada geriye güvensizlik,geçmişteki ihanetten yanan canını bir daha yakmamak,yaktırmamak için temkinli davranması neticesinde muhatabının rahatsız olması ve gerilmesi.Yada paranoyak yansımalar.
Ama dediğim gibi bizim camiadan olsun olmasın her kesin bir hayali vardır,kapalı bir bayan şöle kültürlüce veya dini ve kendisi bütün bir erkek.Sebebi ne?Bu işte sadakat,Allah korkusu,ve evlendiği kişinin ilk ve son olması isteği karşılıklı.Zaman zaman duyarız arkadaşımız bir ilişkiden canı yanmıştır ve hemen ilk sölediği "Yok abi memleketten kapalı bir bayanla evlenmek lazım çivisi çıkmış bu dünyanın" ve arkasından benim sorularım ve tepkilerim
-hadi yaa niye?Hakediyormusun böle bir kızı layıkmısın ona,namazamı başlayacaksın,içkiyimi bırakacaksın.Yoksa o evde oturacak sen eski hayatına devam mı edeceksin?
İnanınız arkadaşlar böyle bakıyorlar hayata.Emin insanlarız biz hoş son dönemde bize de oluyor bir şeyler ya Rabbim ıslah eylesin.
(evet sanırım yazım güzel oldu benim gözüm biraz yükseklerdede acemi üyeden yeni üyeye çıkış yaptık Elhamdülillah ama bakıyorum rap puanı sıfır.Evet arkadaşlar lütfen biraz rap puanı verin.Sen niye yapmıyorsun derseniz inanın yaptım ama kendime rap puanı veremeyeceğimi gösteren bir tablo çıktı ortaya[Resim: smiley.png]
Rap puanı veren vermeyen herkeslerden Allah razı olsun arkadaşlar.Vaktim olsa inanın daha çok şeyler yazacağım katkılarda bulunup hatta istifadede edeceğimde vakit işte.. Smiley (18)
Selamun aleyküm herkeslere.Bu arada Allah herkeslerin ve başta bu sitede olan kardeşlerimin abi ve ablalarımın kalplerinden geçen ne tür hayırlı istekleri varsa onları kabul etsin,kalplerindeki sıkıntılarını tez elden alıversin ve habibine komşu etsin.Amin Smiley

[/HIGHLIGHT]
[I][U]"Ayakkabım yok diye üzülürken Yolda ayaksız birini gördüm"[Resim: 3.gif]

" Ne bu deveyi güderim nede bu diyardan giderim"

"Çözülmesini istemiyorsan bağlama"

Alıntı
.

Foruma Git:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.