/
03-12-2011, 19:36
RE: Bir Hadis-i Şerifte sen yaz
Hasan el- Basri, Ma'kıl İbnu Yesâr (Radiyallahu Anh)'dan naklediyor:
"Resulullah'ı (Sallallahu Aleyhi Vessellem) işittim, demişti ki:
"ALLAH bir kimseyi başkaları üzerine çoban yapmış, o da idaresi altındakilere hile yapmış olarak ölmüş ise, ALLAH ona cennetini kesinlikle haram eder."
(Buhari, Ahkâm 8)
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.
Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)
Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan
.
/
14-12-2011, 00:33
Cvp: Bir Hadis-i Şerifte sen yaz
Süheyb İbnu Sinan (Radiyallahu Anh) anlatıyor: Hz. Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vessellem) şöyle buyurdular:
"Mü'min kişinin durumu ne kadar şaşırtıcıdır! Zira her işi onun için bir hayırdır. Bu durum, sadece mü'mine hastır, başkasına değil. Ona memnun olacağı bir şey gelse şükreder, bu ise hayırdır; bir zarar gelse sabreder, bu da hayırdır."
(Müslim, Zühd 64)
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.
.
/
17-12-2011, 13:31
RE: Bir Hadis-i Şerifte sen yaz
Abbas İbnu Abdulmuttalib (Radiyallahu Anh) anlatıyor: Hz. Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vessellem)'in şöyle söylediğini işittim:
"İmanın tadını, Rabb olarak ALLAH'ı, din olarak İslam'ı, peygamber olarak Muhammed'i seçip razı olanlar duyar."
(Müslim, İman 56)
.
Sa’d b. Ebi Vakkâs (r.a.)’tan rivayet edilmiştir:
“(Günün birinde) Sa’d b. Ebi Vakkâs, Resulullah (s.a.) ile birlikte önündeki hurma çekirdekleriyle veya çakıl taşlarıyla tesbih çeken bir kadının yanına girdi. Peygamber (s.a.), kadına: ‘Bundan daha kolayını -veya daha faziletlisini- sana haber vereyim mi?’ diye sordu. Sonra da, kadına;
«Subhânallâhi adede mâ halaka fi’s-semâi ve Subhânallâhi adede mâ halaka fi’l-arzi ve Subhânallâhi adede mâ beyne zâlike ve Subhânallâhi adede mâ huve hâlik.» (Ben Allah’ı gökyüzünde yarattıkları sayısınca ulûhiyyetine yakışmayan sıfatlardan tenzih ederim. Ben Allah’ı yarattıkları sayısınca ulûhiyyetine yakışmayan sıfatlardan tenzih ederim. Ben Allah’ı yer ile gök arasında yarattıkları sayısınca ulûhiyyetine yakışmayan sıfatlardan tenzih ederim. Ben Allah’ı bundan sonra yaratacakları sayısınca ulûhiyyetine yakışmayan sıfatlardan tenzih ederim.) de.”
«AllahuEkber»i de böyle, «el-Hamdulillâh»ı da böyle, «Lâ ilâhe illallâh»ı da böyle, «Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh»ı da böyle söylersin.”
[Tirmizî, Deavat 114 (3568); Ebu Davud, Vitr 24 (1500)]
---
Kaynak: İmam Nevevî, Riyâzu’s-Sâlihîn, Tercüme: Hanifi Akın, Ensar Neşriyat, 2. bs., İstanbul 2012, s. 870.
(En son düzenleme: 12-08-2012, 10:50 EşkiyA.)
.
/
02-10-2012, 18:25
Bir Hadis-i Şerifte sen yaz
Târık b. Eşyem (r.a.)’tan rivayet edildiğine göre Târık, (bir gün) Peygamber (s.a.)’i dinlerken onun yanına bir adam gelip:
- ‘Ey Allahın Resulü! Rabbimden bir şey isteyeceğim zaman nasıl dua edeyim?’ diye sordu. Peygamber (s.a.) de:
‘Allâhummağfirlî verhamnî ve âfinî verzuknî (Allahım, beni bağışla, bana merhamet et, rızânı kazandıracak işler yaptır ve bana hayırlı rızık ver) diye dua et. Bu sözler, senin hem dünya hem de âhiret için istemen gereken şeyleri ihtiva eder’ buyurdu.”
[Müslim, Zikr 36 (2697)]
İmam Nevevî, Riyâzu’s-Sâlihîn, Tercüme: Hanifi Akın, Ensar Neşriyat, 2. bs., İstanbul 2012, s. 889.
.
|