Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
canım memleket Ordu
Konuyu Değerlendir
  • 21 Oy - 3.33 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 1,019

[Resim: ordu.jpg]
Tarihçilerin yaptı ı araştırma ve kazılarda, Ordu ve çevresinde ilk yerleşim izlerinin M.Ö.15 bin yıllarına kadar uzandı ı görülmüştür. M.Ö. 2 bin yıllarında Do u Anadolu''nun iç kesimlerinden, Karadeniz bölgesine gelen Halipler yörenin da lık kesimlerine yerleşmişlerdir. Uzun süre bu bölgede varlıklarının sürdüren bu kavim maden işleme sanatında ileri gitmiş ve tunçtan mükemmel silahlar yapmışlardır. Yörenin özelli ine göre ahşap malzeme kullanan bu kavmin kalıntılarından bugün fazla bir eser kalmamıştır. Bununla beraber Eskipazar bölgesinde, Bayramlı adı verilen Eski Selçuk dönemi yerleşmesinin adı, 1398 yıllarında Halipia adı ile anılmaktadır. Yıldırım Beyazıt''ın tarihte Samsun''u ele geçirmesi ile Halipia emiri Giresun Fatihi Hacı Emirzade Süleyman Bey Osmanlı hakimiyetini kabul ederek, bölgeyi Osmanlılara terk etmiştir. Ordu ili M.Ö. I. Binde Hitit hakimiyeti sınırları içine girmiştir. Kotyora ise VIII. yüzyılda Miletliler tarafından kurulmuştur. Şehrin bugünkü Bozukkale mevkii oldu u belirtilmekte ise de, kale küçük ve XI. yüzyıllarda yapılmış bir karakoldan başka bir şey de ildir. Çevrede de şehrin varlı ını kanıtlayacak Arkeolojik buluntulara rastlanılmamıştır. Muhtemelen eski Kotyora''nın yine Bayramlı civarında Delikkaya ve yöresinde bu bölgede bulunan çok sayıdaki arkeolojik verilerden anlaşılmaktadır. Ordu toprakları Medler ve Perslerin yaşantısına da sahne olmuştur. M.Ö. 400 yıllarında 10 binlerin Ric''atı sırasında Ordu''nun antik şehre gelişi ve meşhur Ksenefon nutuklarına sahne oluşu önemli tarihi bir olaydır. Ordu ili daha sonraki devirlerde Roma ve Bizans hakimiyetine girmiş ve 1204-1264 yılları arasında ise Kommenus toprakları sınırları içinde kalmıştır. XIII. yüzyılda Selçuklu Devleti sınırları içinde yer alan Ordu, XIV. yüzyılda Osmanlı egemenli ine girmiştir. Ordu ilçesi 1920 yıllarına kadar Trabzon vilayetine ba lı bir kaza iken, 17 Nisan 1920 tarihinde merkezi Ordu olmak üzere Canik Sanca ına ba lı olan Fatsa kazası da Ordu''ya ba lanmıştır.
BOZTEPEDEN ORDU YA BAKIŞ

[Resim: IMG_0606-1.jpg]

[Resim: IMG_0607-1.jpg]

daha fazla resim eklennecektir;Smiley (18)Smiley (18)Smiley (18)
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.
Konu: 458

yawws bu boztepe bizimki diil dimi? Smiley (23) ha alemdar abi? Smiley (28)Smiley (28) neyse güzel görünüyor! ben de istanbuldan resimler ekliim bari! tabii biraz zaman alacak ama olsun! Smiley (18)

Alıntı
.
Konu: 248

ordu bukadar güzel mi ya gerçekten begendim resimlerden
[Resim: tornado2hy8.jpg]

Alıntı
.
Konu: 480

ordu o kadar değil ondan daha fazla güzel gelin görün fatsayı ünyeyi perşembeyi çıkın ordunun yaylalarına o suğuk sularından için 3 yudumdan fazla içmeyin dişleriniz sızlar yaz ortasında. ordumuz sadece çoğrafyası ile değil vatan sevdalısı ülke sevdalısı insanları ilede güzeldir. ordu insanı vatanını sever içinde kürt laz alevi çerkes gürcü türk vardır ordu insanında ama diğer yörelere benzemez ayrım gayrım yoktur. birlik TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ altında birleşmektir... ordu insanı harbiden sıcak kanlıdır istisnalar kaideyi bozmaz....
[Resim: emeesayg8xr1rc0af.gif]

[STRIKE]Ne aradıysam bilki sende bulmuşum.
Senden öncesi yoktu
Seninle var olmuşum.
Sende bütün özlemler.
Sende bütün gelecek.
Beni bende arama.
Ben artik sen olmuşum.
[/STRIKE]

Alıntı
.

Foruma Git:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 3 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye