Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
HÜRMET VE SAYGI
Konuyu Değerlendir
  • 13 Oy - 2.54 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 1,019

Makam ve mevki itibariyle kendilerine saygı gösterilenler hürmet ve saygı beklememelidirler. zira günün birinde mutlaka geri plana düşeceklerdir.işte buna alışmak için kendilerini hazırlamalı, hürmet ve alaka bekler bir vaziyet sergilememelidirler.
Hatta gösterilen hürmet ve saygıdan dolayı fazlaca bir memnuniyet izhar etmemeli;
Bir gün bunların azalacağını hatta yok olabileceğini de hesaba katmalıdırlar.

Hayatlarını alkış tufanı içerisinde geçiren sahne meşhurlarının, sonunda işi intihara kadar vardırmaları; gösterilen bu alakadan mahrum kalmanın verdiği İntibahsızlıktan, kulların iltifasına gereğinden fazla değer verip onu gıda haline getirmelerindendir. Atalarımız ne güzel söylemiş:

İltifatı ümeraya (büyüklerin iltifatına) şemsi şitaya (kış güneşine), kadının gülüşüne, ve insanların iltifatına itibar edilmez.

Neden? Çünkü hepsi de saman alevi sabun köpüğü gibi geçici ve aldatıcıdır.
(Fazilet takvimi)
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.

Foruma Git:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.