Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
VÜCUTTAKİ SIRLAR
Konuyu Değerlendir
  • 15 Oy - 3.47 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 1,019

VÜCUTTAKİ SIRLAR
Her geçen gün vücudumuzla ilgili öğrendiğimiz yeni yeni özellikler,akıllara durgunluk veriyor.Alman bilim magazin dergisi pm’de vücudumuzla ilgili yeni bilgilere yer verildi. işte dergide yer alan bedenimizle ilgili bazı hususiyetler:

BEYİN:Ceviz şeklinde olan erkeklerde 1.40 ,kadınlarda 1.25 kg ağırlığındaki kafatası altındaki beynimizin tabakaları açılmış olsaydı yirmi metre karelik bir odanın tabanı örtülebilirdi.
Her birinin binlercesi ile bağlantısı olan yüz milyar sinir hücresi ile bedenimizi kontrol altında tutan beynimizin muazzam bir bilgi depolama gücü bulunuyor. Mesela; yirmi bin sayfayı ezberleyebiliriz. İnanılması güç hesapları mesela yirmi basamaklı iki sayıyı çarpabilecek güce sahibiz yeter ki bu özelliğimizi geliştirelim.

KALP: Ortalama üç yüz gr ağırlığında ve dakikada yaklaşık yetmiş beş kere atan yüreğimiz,yılda kırk milyon ve hayat boyunca iki buçuk milyar kere atıyor.bu küçük harika pompa,ortalama bir ömürde iki yüz elli milyon litre kan pompalıyor.kan hücrelerimizi üst üste yığmak mümkün olsaydı 50 bin km yüksekliğinde bir tepe oluşurdu.Vücudumuzu bir ağ gibi saran kan damarlarımızın uzunluğu,dünyayı 5 defa saracak uzunluktadır.

GÖZ:Yedi veya sekiz gr ağırlığındaki bu organımız 80 metre uzaklıktaki nesneleri net olarak tanıyacak şekilde gece karanlığında ise 27 km uzaklıktaki bir mum ışığını fark edecek kadar hassas düzenlenmiştir. Retine tabakası her gün 1 mm gözyaşı harcayarak,gözü nemli tutuyor.bir yıl içerisindeki gözyaşı sarfiyatı,bir kola kutusunu doldurur.Ortalama bir ömürde erkekler 300 milyon kere kadınlar 336 milyon kere göz kapaklarını açıp kapatabilirler.
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.

Foruma Git:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 3 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.