Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Anket: değişsin mi banner??
Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
ewett uyus bişe değişsinnn!!
16.67%
1 16.67%
hayyııırr çook şiiriiinn kalsın!!
66.67%
4 66.67%
yok olmazz! bana dokunmayan yılan bin yaşasın! Smiley (18)
0%
0 0%
cix!! ben anlamaz bu işlerdenn..
16.67%
1 16.67%
Toplam 6 oylar 100%
* Bu ankete oy verdiniz. [Sonuçları Göster]

Küpe Delikanlılığı bozar mı?
Konuyu Değerlendir
  • 7 Oy - 2.43 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 1,019

evet arkadaşlar sizce küpe delikanlılıgı bozar mı??

bence bozar ya sizce...

hem yorum ayapalım hemde ankete tıklayalım
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.
Konu: 34

yakışana yakışıyor... Osmanlı sultanlarından biri de küpe takıyordu. ismini hatırlamıyorum şimdi. hatırlayınca yazarım:-)

Alıntı
.

Yavuz Sultan Selim"di o... onun taktıgı küpe ile bügünkü gençlerin taktıgı küpenin nasıl bi bağlantısı var acaba... onun takış amacı farklı bizim gençliğin takma amacı farklıSmiley (26)
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Alıntı
.

farklı olarak ifade ettiğin amaçları belirtirsen çok daha açıklayıcı olur...

Alıntı
.

Yavuz Sultan Selim yapmış olduğu bir seferde galibiyet sonunda ganimetlerin ve esirlerin toplanması sırasında bazı esirlerin kulaklarında bir halka oldugunu görür ve bu halkayı neden taktıklarını sorar…
Bu halkayı takanların köle olduğu halk arasında tanınması için takıldığı söylenir. Bir sahibinin olduğuna işaret gibi bir şey yani..

Bunun üzerine Yavuz Sultan Selim bende Allah”ın kölesiyim hizmetçisiyim bende ölünceye dek bu halkalardan takacagım diyerek takmıştır… yani takış amacı Allah”ın hizmetçisi olsuğunu belirtmek gibi görülüyor…

Peki bugunkü gençler neden takıyor…

Bunu cevabınıda siz verin bi zahmet…

SAYGILAR S.A

Alıntı
.
Konu: 313

bozar ya hanı kımıde yakışmıyor degıl ama takılmamsı lazım kadınlara has bır sey o

Alıntı
.

bilgi için teşekkürler.

bugün ki küpe takan geçliğe sormak gerek.

benim fikrim, küpe takamakla delikanlılığın çok ilgisi olmadığı yönünde. teşekkürler...

Alıntı
.

Alıntı: yakışana yakışıyor...

naşıl yakışıyor? toplumun bakış açısı ne? dindeki yeri ne? ne kadar uygun?Smiley (26)
el cevapSmiley (26)

Alıntı
.
Konu: 1

Bence yakışmıyor kim taakrsa taksın bayana özgü şeyler wardır erkeğe özgü şeyler wardır bunların sınırını aşmamak gerekir.Şimdi bir bayan erkekler gibi küfür etse,sokakta içki,sigara içse yakışır mı?Tabiki hayır...
Peki bi erkek bayan gibi saç boyatsa küpe taksa yakışır mı?Bence tabiki hayır!Ama bi bayan saçını boyatsa,küpe taksa yadırganmaz çünkü ona özgü bişidir.Erkekte küfür etse ki hiç yakıştırmıyorum,sigara içki içse yine yadırganmaz erkektir ne de olsa diyip geçilir.Belki bağlantısız örnekler oldu ama benim düşüncelerim bunlar.
HuzurForum
[Resim: emeesayg8xr1rc0af.gif]

Alıntı
.

Foruma Git:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 4 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.