Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Saddam'ın Hayatı (Fotograflı)
Konuyu Değerlendir
  • 17 Oy - 2.94 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 1,019

Saddam'ın Hayatı 22/01/2007

SADDAM, "KARŞI KOYAN DEMEK."
Tikrit'te 28 Nisan 1937' de doğan Saddam Hüseyin'e adını annesi vermişti. Çocukluğuna ait bu fotoğraf, 1987'de Irak Hükümeti tarafından UNİCEF'în çocuklara yönelik bir kampanyasına destek olmak amacıyla basılmıştı.
[Resim: saddam00.jpg]

20 YAŞINDA BAAS'a KATILDI.
Siyasal yaşamına 20 yaşında Baas (Doğuş) Partisine katılarak başlayan Sadam Hüseyin, Irak lideri Avdulkadir Kasım'a karşı düzenlenen suikast girişimi yüzünden yurt dışına kaçtı.General Ahmet Hasan El Bekir'i devirerek 1979 yılında iktidar koltuğuna oturdu.
[Resim: saddam01.jpg]

HAVANA 'da ARAFAT'a MERHABA.
Saddam Hüseyin, Filistin Kuruluş Lideri Yaser Arafat'ı selamlıyor.
[Resim: saddam002.jpg]

GÜCÜ ORDUSUNDAN GELİYOR.
Birçok suikast ve darbe girişiminden kurtulan Saddam Hüseyin 1981 yılına ait bu fatoğrafta bir savaş meydanını ziyaret ederken görülüyor.
[Resim: saddam003.jpg]

HALKININ ZORAKİ SEVGİLİSİ.
Saddam Hüseyin, milyonlarca Iraklının hayatını derinden sarstı.Irak'taki farklı etnik gruplarla sorunları olan lider devrildikten sonra ülke büyük bir kaosun içine düştü.
[Resim: saddam1.jpg]

ADI AİLESİNİ DE PARÇALADI.
Saddam Hüseyin'in yönetim kademesinde önemli görevlere sahip oğulları UDAY ve KUSAY, 2003 yılında ABD kuvvetleri tarafından Musul'da öldürüldü. Kızları RAGHAD ve RANA Ürdün'e sığındı.Kızlarının eşleri casusluk yaptığı iddiasıyla1996'da Irak'a döndüklerinde idam edildi.kinci eşi SEMİRE'nin çocuğu olan ALİ'nin, hayatta kalan tek oğlu olduğu öne sürülüyor.
[Resim: saddam2.jpg]

DİCLENİN SERİN SULARINDA.
16 Eylül 1997'de çekilen bu fatoğrafta Saddam Hüseyin Dicle nehrinde yüzüyor.
[Resim: saddam3.jpg]

VAHŞİ TABİATLI.
Adının anlamının "karşı koyan" olmasından mıdır bilinmez Saddam Hüseyin vahşi tabiatlı bir liderdi.
[Resim: saddam4.jpg]

KILIÇLI YEMİN.
2002'deki seçimlerde oyların yüzde 100'ünü alarak yeniden başkan seçildi.Fotoğrafta 7 senelik başkanlık dönemi için kılıçla yemin ediyor.
[Resim: saddam5.jpg]

BM İLE GÖRÜŞME.
Irak'a 12 yıl süreyle ambargo uygulayan ve güç kullanımına izin veren Birleşmiş Milletler'in eski genel sekreteri Kofi Annan ile görüşürken...
[Resim: saddam6.jpg]

KUVEYT'i IRAK'ın KENTİ İLEN ETTİ.
Saadam Hüseyin, sınır tartışmaları gerekçesiyle 1980'de İran'a saldırdı. 8 yıl süren savaşta yüzbinlerce insan yaşamını yitirdi.1990'da ise 18. vilayeti olarak ilan ettiği Kuveyt'i işgal etti.
[Resim: saddam7.jpg]

MAÇA AS'ına 25 MİLYON DOLAR.
Yakalanmasını istediği 55 kişinin listesini iskambil kağıtları haline getirerek Irak'ta askerlere dağıtan ABD, Saddam Hüseyin'in bulunmasına yardım edene 25 milyon dolarlık ödül vaadetmişti.
[Resim: saddam8.jpg]

KUYUDA YAKALANDI.
13 Aralık 2003 yılında Tikrit'te bir çiftlikteki çukurda saç ve sakalı birbirine karışmış halde yakalanan Saddam Hüseyin için idama kadar giden süreç başlamış oldu.
[Resim: saddam10.jpg]

İDAMA BAKIŞ.
Saddam son günlerinde üzgün bir lider imajı vermek istedi.Bu tavrı boynuna bir ip geçirilene kadar sürdü.
[Resim: saddam11.jpg]

TARTIŞMALI YARGILAMA.
1 Temmuz 2004'te ilk kez hakim karşısına çıktı.Her duruşmanın olaylı geçtiği davada, Saddam Hüseyin 7 suçlamayla yargılandı. Mahkemeyi tanımadığını söylerken davanın hakimi değişti. 5 Kasım 2006'da Duceyl'de katliamı nedeniyle asılarak idam edilmesine karar verildi.Temyiz mahkemesi tarafından da onaylanan karar, 26 Aralık'ta kesinleşti.
[Resim: saddam12.jpg]

"BU YOLU BEN SEÇTİM"
İdamdan önce "Irak'ı mahvettin" diyen cellatlarıyla tartıştı. Gözlerini bağlatmayan Saddam Hüseyin, korkmadığını söyleyerek "bu yolu ben seçtim" dedi. Iraklılara ise "birlik olun" çağrısında bulundu. İnfaz sırasında cep telefonlarıyla çekilen görüntülerin basına yansıması tartişmalara yol açtı.
[Resim: saddam13.jpg]

ARDINDAN...
İdamın ardından doğduğu köyde oğullarının mezarlarının yakınına gömülen Saddam Hüseyin, kimilerine göre bir kahraman,kimilerine göre ise tarihin en kanlı diktatörlerinden biri olarak anılıyordu...
[Resim: saddam14.jpg]
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.
Konu: 313

Allah rahmet eylesın ne diyelım teşekkürler alemdar güzel çalışma

Alıntı
.
Konu: 1,019

rica ederim kanki..

asılan kişinin saddamın dublorü oldugu yönünde sağlam iddialar olsada aasılan herkimse Allah Rahmet eylesinSmiley (18)
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.

Foruma Git:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 5 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.