{EDITOR=<table id="table1" style="border-collapse: collapse;" border="0" cellpadding="0" width="98%"><tbody><tr><td class="bod" align="center" bgcolor="#ffffff" height="20"><font style="font-size: 15pt; font-weight: 700;" color="#000080" face="Arial"> Dünya Tarihinde <font color="#ff0000">Büyük Bir İlk</font> Yaşandı </font> </td> </tr> <tr> <td class="bod" align="center" bgcolor="#ffffff" height="10"> <font style="font-size: 9pt; font-weight: 700;" face="Arial"> 26/02/2007 </font> </td> </tr> <tr> <td class="bod" align="right" bgcolor="#ffffff" height="10"> <br></td> </tr> <tr> <td class="bod" align="right" height="10"> <br></td> </tr> <tr> <td class="bod"> <font style="font-size: 9pt;" face="Arial"> </font><p><font style="font-size: 9pt;" face="Arial">Mahkemeninverdiği bu kararla Sırbistan’ın Bosna’ya milyarlarca dolarlık tazminatödemesi için kapı açılmış oldu. Geçmişindeki şiddetten arınmaya çalışanSırbistan, tarihe "soykırımcı" bir devlet olarak geçecek.</font></p><p><font style="font-size: 9pt;" face="Arial">Bilgi notu</font></p><p><font style="font-size: 9pt;" face="Arial">BM’ye bağlı Lahey AdaletDivanı, BM üyeleri arasındaki sınır ihtilafları ve anlaşma ihlalleriyleilgili davalara bakmak üzere İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra kuruldu.Mahkemenin kararları bağlayıcı nitelikte, temyiz hakkı yok. Kararlarınuygulanmasında BM Güvenlik Konseyi yetkili. İlgili devlet hükmütanımadığı takdirde Güvenlik Konseyi’nin yaptırım yetkisi var.</font></p><p><font style="font-size: 9pt;" face="Arial">100 bin kurban</font></p><p><font style="font-size: 9pt;" face="Arial">Sırpların, 1992-1995yılları arasındaki etnik temizlik kampanyası sırasında 100 bin BosnalıMüslümanı öldürmesi diğer mahkemeler tarafından "soykırım" suçu kabuledildi. Lahey’deki Eski Yugoslavya Savaş Suçları Mahkemesi iki BosnalıSırp subayı soykırımdan suçlu buldu. General Radislav Krstiç, 35 yılhapis cezasına çarptırıldı. Albay Vidoje Blagojeviç, hakkındaki 18 yılhapis cezasına karşı temyize başvurdu. Eski Sırp Lideri Miloseviçyargılanırken öldü. Diğer iki Bosnalı Sırp yetkili, Radovan Karadziç veGeneral Ratko Mladiç ise firarda. Sırbistan bu iki kişiyi saklamaklasuçlanıyor.</font></p><p><font style="font-size: 9pt;" face="Arial"> </font></p><p align="center"><object height="350" width="425"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/GAlLi0TI-KM"><param name="wmode" value="transparent"><font style="font-size: 9pt;" face="Arial"> </font><embed src="http://www.youtube.com/v/GAlLi0TI-KM" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" height="350" width="425"></object><br></p></td></tr></tbody></table>EDITOR}
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.
Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)
Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.
Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)
Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan
.