Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Senin Esirin İyi Benim Esirim Kötü Mü?
Konuyu Değerlendir
  • 11 Oy - 2.45 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 29

{EDITOR=<pre><span style="font-size: 12pt; font-family: Verdana; color: black;">Karşılaşıldığında yada yaşandığında yüzünde tebessüm beliren ortak hobileri olduğu gibi, <br>insanın tabiatına aykırı olan, sözü edildiğinde bile ürküten <span style=""> </span>ortak fobileri de vardır <br>insanoğlunun hayatında… bu ortak fobilerin<span style=""> </span>başında “Savaş” ve “Esir” gelir desek herhalde <br>abartılı olmaz… Adı ölümle özdeşleşen savaş sözcüğü insana soğuk gelse de bir defa ölüp <br>kurtulmaktır belki ama esir olmak, esir düşmek hele hele esir düştüğünüz kişiler, insani <br>duygulardan yoksun kişiler ise her gün dirilip yeniden ölmek anlamındadır. Ölümü dileyip <br>bulamama anlamındadır.<span style=""> </span>Yüce Allah hiç kimseyi ve hiçbir milleti savaş ve esaret altında <br>yaşama zorunda bırakmasın. </span></pre><pre><span style="font-size: 12pt; font-family: Verdana; color: black;"> </span></pre><pre><span style="font-size: 12pt; font-family: Verdana; color: black;">Bu hafta bu konuya değinmek istememin sebebini tahmin ettiğiniz gibi İran'ın Körfez'de <br>karasularını ihlal ettiği gerekçesiyle 15 İngiliz askerini esir almasıyla ilgili gelişmelere <br>ayırmak istedim… </span></pre><pre><span style="font-size: 12pt; font-family: Verdana; color: black;">Malumunuz İran'ın bu İngiliz askerlerini yakalayıp sorgulamak istemesiyle birlikte ilk tepki<br>olarak, İngiliz Hükümeti çok sert mesajlar vererek İran'ı tehdit etti. İran'ın bu konudaki kararlı <br>ve haklı tutumunu görünce de diplomasi dili kullanmaya başladı. Bu iki devlet arasındaki diyaloglar <br>elbette ki çok doğaldır. Ancak burada doğal olmayan bir hususa dikkatlerinizi çekmek istiyorum ki bu,<br>batılı devletlerin birbirlerine olan bağlılıkları özellikle İslam ülkelerinin üzerinde durup düşünmesini <br>gerektirecek kadar hassas bir nokta… Nedir bu hassas nokta?</span></pre><pre><span style="font-size: 12pt; font-family: Verdana; color: black;">Bunun için hemen düne dönelim isterseniz. Afganistan işgali sırasında vatanlarını savunan direnişçileri<br>El Kaide Terör Örgütü suçlamasıyla Guantanamo esir kampında yıllarca insanlık dışı işkencelere maruz <br>bırakılarak kiminin ölümüne, kiminin akli dengesinin bozulmasına sebep olmuş, kimi de hala özgürlük <br>umuduyla işkence ile yaşam mücadelesi veriyor. Yanı başımızdaki Irak topraklarını işgali altında tutan <br>ABD ve İngiliz güçleri 2003'ten beri Ebu Gureyb adında esir kampında yüz binlerce Iraklı kadın ve erkeğe<br>yapılan işkence görüntülerini izlerken insanlığımızdan utandırmıştı bizleri. Bunun yanı sıra O kampta tutulan<br>ve conilerin taciz ve tecavüzü sonucunda hamile kalıp, “İnsanlık adına size yalvarıyoruz! Gelin ve burayı bizim <br>başımıza yıkın! Conilerin piçlerini karnımızda taşımaya daha fazla dayanamıyoruz. Bizleri kurtarmanızı değil, <br>karnımızda taşıdığımız conilerin piçleriyle birlikte bizleri öldürmenizi istiyoruz. Bu acıyla yaşamanın bir anlamı <br>kalmadı bizim için. Sesimizi duyan herkesten bunu istirham ediyoruz. N'olursunuz Allah rızası için!” şeklinde <br>Iraklı kadınların feryat- figan mektupları karşısında bir şey yapamadığımız için yüreğimize kan damlamıştı… </span></pre><pre><span style="font-size: 12pt; font-family: Verdana; color: black;">Evet dün bunlar yaşanmıştı. Bu gün o kadar olmasa da benzeri durumlar hala söz konusu… daha bir iki ay önce<br>ABD Irak'ta 5 İranlıyı sorgusuz sualsiz alıp götürdü. Gerekçe “Casusluk yapıyorlar” diye. İran'ın diplomasi <br>girişimlerine cevap verme tenezzülünde bile bulunmadan… Bütün bu gayri insani girişimler karşısında İslam <br>ülkelerine baktığımızda adeta üzerlerine ölü toprağı serpilmiş. Yanlış anlaşılmasın. Kimseden savaş kararı <br>almasını beklemiyoruz elbette. Benim tavrım. Bananeycilik ve vurdumduymazlığımıza! En azından yapılan <br>yanlış, diplomasi bir dille ortaya konulup, vazgeçilmediği taktirde anladıkları dille konuşmayı beklemek her<br>insanın beklentisi değil mi? Ama ne yazık ki bu girişimler çok cılız kalıyor… hal böyle olunca da, işgalci <br>güçlerin Ortadoğu üzerindeki hesapları kabardıkça kabarıyor… Önce haritalar üzerinde<span style=""> </span>paylaşıyorlar ülkeleri. <br>Akabinde hain ve sinsi planlarını hayata geçirme girişimlerinde bulunuyorlar.</span></pre><pre><span style="font-size: 12pt; font-family: Verdana; color: black;"><span style=""> </span></span></pre><pre><span style="font-size: 12pt; font-family: Verdana; color: black;">İran'ın esir aldığı İngiliz Askerleri için ABD ve Türkiye'nin dışında BM hemen yek vücut olup İngiltere'den daha<br>çok ve sert tepki gösterdi. “Bunu savaş sebebi sayarız” diyenleri mi, BM toplantısından İran'a ağır ambargoyla <br>yeni yaptırım kararların alınmasını mı dersiniz. Cezaların bini bir paraya!... </span></pre><pre><span style="font-size: 12pt; font-family: Verdana; color: black;">Oysa İran esir aldığı İngiliz askerlerine, onların Afgan ve Irak halkına yaptıkları gibi ne işkence ediyor nede <br>tecavüz ediyor! Hatta eminim ki, esir değil konuk olarak ağırlıyorlar onları. Ama bunu yapan İran olunca kuyruğu <br>kapana kısılmış fareler gibi ciyak ciyak bağırıyorlar… Yanlışlarında tek yürek tek bilek olmuşlar... Düşünün bir, <br>hem bu ülkeye askeri saldırı hazırlığında olduğunu her defasında dile getireceksin hem de bu ülkenin uluslar <br>arası anlaşmalar çerçevesinde sınırlarını muhafaza hakkını tanımayacaksın! Var mı böyle bir şey? <br>Evet! Konumuzun başında savaşın ve esaretin soğuk yüzünden bahsettik. Ama ülke ayırımı yapmadan… <br>Görüyoruz ki, “Senin esirin iyi, benim esirim kötü” muamelesi yapılıyor İran’a. </span></pre><pre><span style="font-size: 12pt; font-family: Verdana; color: black;"> </span></pre><pre><span style="font-size: 12pt; font-family: Verdana; color: black;">Zalimlikte sınır tanımayan işgalci zihniyetin bu girişimlerine ses çıkarılmadığı gibi dolaylı destek olan BM,<br>söz konusu ortak menfaatler olunca İran'ın başına şahin kesilmeye çalışıyorlar. İşte bu anlayışa karşı herkesin <br>karşı duruş göstermesi lazım. İran'ı sevmese de davasında haklı olduğunu haykırması lazım. Keşke işgalcilerin, <br>15 değil de 150 hatta 1500 askerini esir alsalardı içimden geçirmeden duramıyorum. Hiç olmazsa, demokratik <br>yollardan hesap soramadıkları işgalcilerden bu vesileyle ülkesine haksız saldırı tehlikesini bertaraf edebilirler <br>diye düşünüyorum. </span></pre><pre><span style="font-size: 12pt; font-family: Verdana; color: black;"> </span></pre><pre><span style="font-size: 12pt; font-family: Verdana; color: black;">Umarım esir alınan belki de o günahsız İngiliz Askerleri bölgedeki tansiyonun düşmesine vesile olarak sağ, salim <br>ailelerine kavuşurlar. Bununla birlikte esir almanın zevkini şampanya patlatarak kutlamaya alışan işgal güçleri, <br>esir verirken yaşadıkları sıkıntının ne menem şey olduğunu yaşayarak farkına varırlar! Aksi taktirde İran’a esir verince<br>&nbsp;“Senin Esirin İyi” diyeceksin, İran’dan esir alınca da “Benim Esirim Kötü” diyerek ancak kendini kandırırsın… <br>Kendi koyduğunuz uluslar arası esir hakları yasasını ihlal edip, başkasından bu haklara riayet etmesini bekleme <br>gibi bir hakkınız da olmaz. Olsa bile sonuç değişmez… inşallah, bu esir krizi Körfez sularını ısıtmaya çalışan işgalci <br>zihniyetin emeline değil, bölgesel barışa hizmetle son bulur… <span style=""> </span><span style=""> </span><span style=""> </span><span style=""> </span><span style=""> </span><span style=""> </span><span style=""> </span><span style=""> </span><span style=""> </span><span style=""> </span><br></span></pre>EDITOR}

Alıntı
.
Konu: 313

{EDITOR=<DIV>Allah'ım kımseyı o duruma düşürmesin savaş tamam da esaretlık kötü görmedık mı ırak savaşını</DIV><DIV>&nbsp;</DIV><DIV>kadınlar ne halde idi </DIV>EDITOR}

Alıntı
.