Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Telaffuz edilmesi neredeyse imkansız
Konuyu Değerlendir
  • 11 Oy - 4.09 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 564

Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg

[Resim: chargoggagoggaj6jw4.jpg][Resim: websterlakeariel2ts7ma3.jpg]

ABD'nin Massachusetts eyaletinin Nipmuck Kızılderililerinin yaşadığı orta kesimlerinde bulunan bir gölün 45 harften oluşan ismini telaffuz etmek neredeyse imkansız.

Dünyanın en uzun ve söylenmesi en zor isimlerinden birine sahip olan ''Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg'' gölünün adı zaman zaman değiştirilmek istenmiş, ancak tepkiler nedeniyle bundan her seferinde vazgeçilmiş. İsminde 15 ''g'' harfi bulunan göl ile ilgili çok sayıda şiir yazılmış, beste yapılmış. 15 ''g'' harfinden sadece ikisinin isimden çıkarılması girişimleri 1949'daki kampanyayla engellenmiş. ''Telaffuz sorunu'' nedeniyle pek çok kişinin ''Webster'' gölü diye adlandırdığı 'Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg''un Nipmuck Kızılderililerinin dilinde, ''Sen kendi tarafında, ben kendi tarafımda balık avlayalım, ortada ise kimse avlanmasın'' anlamına geldiği iddia ediliyor. Çevre sakinleri, gölün isminin Guinness Rekorlar Kitabı'na alınmasını istiyor, ancak rekorlar kitabında ''en uzun göl ismi'' kategorisinin bulunmadığı belirtiliyor. Guinness Rekorlar Kitabı'ndaki en uzun yer isminin de resmi kayıtlarda bulunan Bangkok'taki ''krungthephphramahanakhon bowonratanakosin mahintharayuthaya mahadilokphiphobnovpharad radchataniburirom udomsantisug''a ait olduğu bildiriliyor.

başlık portalın yapısını bozdugundan başlıgı değiştirdim
her kum tanesi bir özlemse ben seni dünyalar kadar özledim...

Alıntı
(En son düzenleme: 04-09-2006, 05:45 EşkiyA.) .
Konu: 458

Yuha. Teşekkürler... Smiley (18)

Alıntı
.
Konu: 1,019

yuh yai bunlarda Türk zekası olmadıgı belliSmiley (5) insan biraz pratik olurSmiley (18)

tşkler
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.
Konu: 313

Smiley (5) hahahah bu nasıl bişir ya bunu bebekler ıyı söyler eguhuhueheuheueh Smiley (28)

Alıntı
.
Konu: 248

hişşttt çucuk bi baksanaSmiley (5)Smiley (5)Smiley (5) ne o öyle acayip isim falan kısalt gitsinSmiley (5)Smiley (5)
[Resim: tornado2hy8.jpg]

Alıntı
.
Konu: 2

ayyyyyyyyy yıkıldım cook komik
duman gözlüm
benin için yaşamaktın yaşamayı haram ettin..........

Alıntı
.