Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
MUHTASAR İLMİHAL
Konuyu Değerlendir
  • 23 Oy - 3.39 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 1,019

Namazda Okunan Bâzı Sûre ve Âyetler

Sûreler, latin harflerinden okunacağı zaman aşağıdaki işâretlere dikkat edilmesi zarûrîdir: âa: a harfi ince bir şekilde çekerek okunacak, aa: a harfi kalın ve çekerek okunacak, üü: ü çekerek okunacak. ii: i çekerek okunacak, altı çizgili h boğazdan hırıltılı olarak çıkarılacak, altı çizgili s ve z harfleri peltek okunacaktır.

Fâtiha-i Şerîfe

اَعُوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ ﴿﴾ بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ﴿﴾ اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ ﴿﴾ اَلرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ﴿﴾ مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ ﴿﴾ اِيَّاكَ نَعْبُدُ وَاِيَّاكَ نَسْتَعِينُ ﴿﴾ اِهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ ﴿﴾ صِرَاطَ الَّذِينَ اَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّآلِّينَ ﴿﴾ آمِينَ

„Euuzü billâahi minesseytaanir raciym
Bismillâahi'r- rahmâani'r - rahiym

Elhamdü lillâahi rabbil aalemiyn
Errahmâanir rahiym
Mâaliki yevmiddiyn
Iyyâake na'büdü ve iyyâake nesteiyn
Ihdine's-siraatal müstekiym
Siraatalleziyne en amte aleyhim
Gayril megduubi aleyhim veled daaaalliyn
..Aamiyn..“

Meali:

„Rahmân ve Rahîm olan Allâh'in adiyla... Hamd, âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm ve dîn gününün sâhibi olan Allâh'a mahsustur. Yalniz sana ibâdet eder, yalniz senden yardim dileriz. Bizi dogru yola, kendilerine nîmet verdiklerinin yoluna ilet, gadaba ugrayanlarinkine, sapiklarinkine degil.“
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

.

Âyetü'l-Kürsî

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
اَللهُ لآَ اِلهَ اِلاَّ هُوَ الْحَىُّ الْقَيُّومُ لاَ تَاْخُذُهُ سِنَةٌ وَلاَ نَوْمٌ لَهُ مَا فِى السَّمَوَاتِ وَمَا فِى اْلاَرْضِ مَنْ ذَا الَّذِى يَشْفَعُ عِنْدَهُ اِلاَّ بِاِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ اَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلاَ يُحِيطُونَ بِشَىْءٍ مِنْ عِلْمِهِ اِلاَّ بِمَا شَآءَ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَوَاتِ وَاْلاَرْضِ وَلاَ يَؤُدُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِىُّ الْعَظِيمُ ﴿﴾

„Bismillâahi'r -rahmâani'r-rahiym

Allâahü lâaa ilâahe illâa hüvel hayyul kayyüum
Lâa te'huzühüü sinetüv velâa nevm
Le hüü mâa fissemâavâati ve mâa fil ard
Men zellezii yesfeu indehüü illâa bi iznih
Ya'lemü mâa beyne eydiyhim vemâa halfehüm
Velâa yühiytuune bisey im min ilmihii illâa bi mâa sâaaae
Vesia kürsiyyühüs semâavâati vel erda
Velâa yeüüdühüü hifzuhümâa
Ve hüvel aliyyül aziym.“

Meali:

„Allâh odur ki, kendiden baska ilah yoktur. O hay ve kayyumdur. Kendisini ne uyku yakalar ne de uyuklama... Semâvat ve arzda bulunanlarin hepsi onundur. Onun izni olmadan katinda hiçbir kimse sefaat edemez. O kullarinin yapmakta olduklarini ve önceden yaptiklarini bilir. Onun ilminden ancak dilediklerini kavrayabilirler. Onun kürsisi gökleri ve yeri kucaklayacak kadar vâsi'dir. Bunlari muhafaza ona agir da gelmez. O, çok yüce, çok büyüktür.“
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

.

İnşirah Sûresi (Elem neşrahleke...)

اَلَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَ ﴿﴾ وَوَضَعْنَا عَنْكَ وِزْرَكَ ﴿﴾ اَلَّذِى اَنْقَضَ ظَهْرَكَ ﴿﴾ وَرَفَعْنَا لَكَ ذِكْرَكَ ﴿﴾ فَاِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا ﴿﴾ اِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا ﴿﴾ فَاِذَا فَرَغْتَ فَانْصَبْ ﴿﴾ وَاِلَى رَبِّكَ فَارْغَبْ ﴿﴾

„Bismillâahi'r-rahmâani'r-rahiym.

Elem nesrahleke sadrek
Ve veda'nâa anke vizrek
Ellezii enkada zahrek
Ve rafa'nâa leke zikrek
Fe inne meal usri yüsran inne meal usri yüsraa
Fe izâ feragte fensab
Ve ilâa rabbike fergab“

Meali:

„Serh etmedik mi? (Açip genisletmedik mi senin saadetin için) gögsünü. Ve sirtina agir basan (seni üzüp zayif düsüren) agir yükü senden indirmedik mi? Ve yükseltmedik mi senin zikrini. Demek ki zorlukla beraber bir kolaylik var. Evet o (bir) zorlukla beraber (iki) kolaylik var. Ohalde bosaldin mi, yine kalk yorul. Ve ancak rabbine ragbet et, hep ona yönel.“

.

Fîl Sûresi (Elemtera...)

اَلَمْ تَرَ كَيْفَ فَعَلَ رَبُّكَ بِاَصْحَابِ الْفِيلِ ﴿﴾ اَلَمْ يَجْعَلْ كَيْدَهُمْ فِى تَضْلِيلٍ ﴿﴾ وَاَرْسَلَ عَلَيهِم طَيْرًا اَباَبِيلَ ﴿﴾ تَرْمِيهِمْ بِحِجَارَةٍ مِنْ سِجِّيلٍ ﴿﴾ فَجَعَلَهُمْ كَعَصْفٍ مَاْكُولٌ ﴿﴾

„Bismillâhi'r-rahmâni'r-rahiym

Elemtera keyfe feale rabbüke bi eshaabil fiyl
Elem yec'al keydehüm fii tadliyl
Ve ersele aley him tayran ebâabiyl
Termiyhim bi hicâaratim min sicciyl
Fecealehüm Ke asfim me'küül“

Meali:

„(Habîbim) Rabbinin fil sahiplerine nasil (muâmele) ettigini görmedin mi? O, bunlarin plânlarini bosa çikarmadi mi? O, bunlarin üzerine sürü sürü kus(lar) gönderdi ki, bunlar onlara piskin tugladan (yapilmis) tas(lar) atiyor(lar)di. Derken (Allâh) onlari yenik ekin yapragi gibi yapiverdi.“

.

Kureyş Sûresi (Liiylafi...)

ِلاِيلاَفِ قُرَيْشٍ ﴿﴾ اِيلاَفِهِمْ رِحْلَةَ الشِّتَاءِ وَالصَّيْفِ ﴿﴾ فَلْيَعْبُدُوا رَبَّ هَذَا الْبَيْتِ ﴿﴾ اَلَّذِى اَطْعَمَهُمْ مِنْ جُوعٍ وَآمَنَهُمْ مِنْ خَوْفٍ ﴿﴾

Li iylâafi kuraysin iylâafihim rihletes sitâaaai vessayyf
Fel ya'büdüü rabbehâazel beytillezii et 'amehüm min cuuiv ve âamene hüm min havvf“

Meali:

„(Bari) Kureys emn ü selâmete, kis ve yaz kendilerini seyrü seferde esenlige (ve garantiye) kavusturdugundan dolayi, su beytin (Kâbe'nin) Rabbine ibâdet etsinler onlar. (O Rab ki,) onlari açliktan (kurtarip) doyuran, kendilerine korkudan eminlik verendir o.“

.

Mâûn Sûresi (Eraeytellezii...)

اَرَاَيْتَ الَّذِى يُكَزِّبُ بِالدِّينِ ﴿﴾ فَذَلِكَ الَّذِى يَدُعُّ الْيَتِيمَ ﴿﴾ وَلاَ يَحُضُّ عَلَى طَعَامِ الْمِسْكِينِ ﴿﴾ فَوَيْلٌ لِلْمُصَلِّينَ ﴿﴾ اَلَّذِينَ هُمْ عَنْ صَلاَتِهِمْ سَاهُونَ ﴿﴾ اَلَّذِينَ هُمْ يُرَاؤُنَ ﴿﴾ وَيَمْنَعُونَ الْمَاعُونَ ﴿﴾

“Bismillâahi'r -rahmâani'r-rahiym

Eraeytellezii yükezzibü biddiyn.
Fezâalikellezii yedü'ul yetiym
Velâa yehuddu alâa ta'aamil miskiyn
Feveylül lil musalliyn
Elleziyne hüm an salâatihim sâahüün
Elleziyne hüm yüraaa üüne ve yemneuunel mâauun“

Meali:

„Dini yalan sayani gördün mü? Iste yetimi unf ü siddetle iten, yoksulu doyurmayi tesvik etmeyen odur. Fakat veyl! Namaz kilanlarin vay hâline ki, onlar namazlarindan gaafildirler, onlar riyakârlarin tâ kendileridir. Zekâti da men'ederler onlar.“

Kevser Sûresi (İnnâ a'taynaa...)

اِنَّا اَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ ﴿﴾ فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ ﴿﴾ اِنَّ شَانِئَكَ هُوَ اْلاَبْتَرُ ﴿﴾

Innâa e'taynâakel kevser
Fesalli li rabbike ven har
Inne sâa nieke hüvel ebter“

Meali:

„(Habîbim) hakikat, biz sana, Kevseri verdik. O halde Rabbin için namaz kil, kurban kes. Sana bugz eden (yok mu? Iste asil) zürriyetsiz olan süphesiz ki odur.“

.

Kâfirûn Sûresi (Kulya...)

قُلْ يَا اَيُّهَا الْكَافِرُونَ ﴿﴾ لاَ اَعْبُدُ ماَ تَعْبُدُونَ ﴿﴾ وَلاَ اَنْتُمْ عَابِدُونَ ماَ اَعْبُدُ ﴿﴾ وَلاَ اَنَا عَابِدٌ ماَ عَبَدْتُمْ ﴿﴾ وَلاَ اَنْتُمْ عَابِدُونَ ماَ اَعْبُدُ ﴿﴾ لَكُمْ دِينُكُمْ وَلِىَ دِينِ ﴿﴾

Kul yâa eyyühel kâafiruun
Lâa e'büdü mâa te'büdüün
Velâa entüm aabidüüne mâa a'büd
Velâa ene aabidüm mâa abedtüm
Velâa entüm aabidüüne mâa e'büd
Leküm diynüküm veliye diyn“

Meali:

„(Habîbim söyle) de: Ey kâfirler, ben, sizin tapmakta olduklariniza tapmam. Benim (kendisine) ibâdet (de devam) edecegime de siz kulluk ediciler degilsiniz. Ben (zâten) sizin taptiklariniza (hiçbir zaman) tapmis degilim. Siz de benim kulluk etmekte olduguma (hiçbir vakit) kulluk ediciler degilsiniz. Sizin inandiklariniz size, benim dinim bana.“

.

Nasr Sûresi (İza caa e...)

اِذَا جَاءَ نَسْرُ اللهِ وَالْفَتْحُ ﴿﴾ وَرَاَيْتَ النَّاسَ يَدْخُلُونَ فِى دِينِ اللهِ اَفْوَاجًا ﴿﴾ فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ وَاسْتَغْفِرْهُ اِنَّهُ كَانَ تَوَّابًا ﴿﴾

Izâa câaaae nasrullaahi vel fethu
Ve raeytennâase yedhu-lüüne fii diynillâahi efvâacâa
Fesebbih bihamdi rabbike vestegfirhü
innehüü kâane tevvâabâa“

Meali:

“Allâhin nusreti ve fetih gelince, sen de insanlarin cemaat cemaat Allâh'in dinine girdiklerini görünce hemen Rabbini hamd ile tesbih (ve tenzîh) et. Onun yarligamasini iste. Süphesiz ki o, tevbeleri çok kabul edendir.“

Leheb Sûresi (Tebbet...)

تَبَّتْ يَدَا اَبِى لَهَبٍ وَتَبَّ ﴿﴾ ماَ اَغْنَى عَنْهُ مَالُهُ وَماَ كَسَبَ ﴿﴾ سَيَصْلَى نَارًا ذَاتَ لَهَبٍ ﴿﴾ وَامْرَاَتُهُ حَمَّالَةَ الْحَطَبِ ﴿﴾ فِى جِيدِهَا حَبْلٌ مِنْ مَسَدٍ ﴿﴾

Tebbet yedâaa ebiylehebivve tebbe
Mâa agnâa anhü mâalü-hüü ve mâa keseb
Se yaslâa nâaran zâate leheb
Vemraetühüü hammâaletel hatab
Fii ciydihâa hablüm mim mesed“

Meali:

„Ebû Leheb'in iki eli kurusun. Kendisi de kurudu (helâk oldu ya). Ona ne mali, ne kazandigi fayda verdi. Alevli bir atese girecek o. Karisi da (hem) odun hammali olarak. (Karisinin) boynunda bükülmüs bir ip oldugu halde.“

.

İhlâs Sûresi (KulhüvAllâh...)

قُلْ هُوَ اللهُ اَحَدٌ ﴿﴾ اَللهُ الصَّمَدُ ﴿﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿﴾ وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوًا اَحَدٌ ﴿﴾

Kul hüvellâahü ehad
Allâahüs samed
Lem yelid ve lem yüüled
Velem yeküllehüü küfüven ehad“

Meali:

„De ki: O Allâh, birdir. Allâh Samed'dir. O dogurmamis ve dogurulmamistir. Hiçbir sey ona es veya denk degildir.“

Felak Sûresi (Kul euuzü birabbil felak...)

قُلْ اَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ ﴿﴾ مِنْ شَرِّ ماَ خَلَقَ ﴿﴾ وَمِنْ شَرِّ غَاسِقٍ اِذَا وَقَبَ ﴿﴾ وَمِنْ شَرِّ النَّفَّاثَاتِ فِى الْعُقَدِ ﴿﴾ وَمِنْ شَرِّ حَاسِدٍ اِذَا حَسَدَ ﴿﴾

Kul euuzü birabbil felak
Min serri mâa halak
Ve min serri gaasikin izâa vekab
Ve min serrin neffâasâati fil 'ukad
Ve min serri haasidin izâa hased“

Meali:

„De ki: Sabahin Rabbine siginirim, yarattigi seylerin serrinden, karanligi çöküp bastigi zaman gecenin serrinden, dügümlere üfürenlerin serrinden. Ve haset edenin, haset ettigi zaman serrinden.“

Nâs Sûresi (Kul Euuzü birabbinnaas...)

قُلْ اَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ ﴿﴾ مَلِكِ النَّاسِ ﴿﴾ اِلَهِ النَّاسِ ﴿﴾ مِنْ شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِ ﴿﴾ اَلَّذِى يُوَسْوِسُ فِى صُدُورِ النَّاسِ ﴿﴾ مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ ﴿﴾

Kul euuzü birabinnâas
Melikinnâas
Ilâahinnâas
Min serril vesvâasil hannâas
Ellezii yüvesvisü fii sudüürinâas
Minel cinneti vennâas“

Meali:

„De ki: Siginirim insanlarin Rabbine, insanlarin (yegâne) mâlikine, insanlarin ma'bûduna, o sinsi seytanin serrinden, ki o, insanlarin gögüslerine daima vesvese verendir. (O seytan) gerek cinden, gerek insandan (olsun).“

.

Tekbir ve Sübhâneke

اَللهُ اَكْبَرُ
سُبْحَانَكَ اللَّهُمَّ وَبِحَمْدِكَ وَتَبَارَكَ اسْمُكَ وَتَعَالَى جَدُّكَ ( وَجَلَّ ثَنَآئُكَ ) وَلاَ اِلهَ غَيْرُكَ

Allaahü Ekber.

Sübhaanekellaahümme ve bihamdik. Ve tebâarakesmük. Ve teaalâa ceddük. (Ve celle senâaük.*) Velâa ilâahe gayrük."

* "Ve Celle senâaük" ilavesi cenaze namazinda yapilir.

Mânâsi:

"Allâh En Büyüktür.

Allâh'im, seni tenzîh ve hamdinle tesbih ederim. Senin adin mübârektir. Senin azametin çok yücedir. (Senin sânin yücedir) ve senden gayri hiçbir ilâh yoktur."

Tehıyyât

اَلتَّحِيَّاتُ ِللهِ وَالصَّلَوَاتُ وَالطَّيِّبَاتُ؛ اَلسَّلاَمُ عَلَيْكَ اَيُّهَا النَّبِىُّ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ؛ اَلسَّلاَمُ عَلَيْنَا وَعَلَى عِبَادِ اللهِ الصَّالِحِينَ؛ اَشْهَدُ اَنْ لاَ اِلهَ اِلاَّ اللهُ وَاَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُولُهُ

"Ettehiyyâatü lillâahi vessalevâatü vettayyibâatü esselâamü aleyke eyyühennebiyyü ve rahmetüllâahi ve berakâatühüü esselâamü aleynâa ve alâa ibâadillâahis salihiyn. Eshedü ellâa ilâahe illallâah ve eshedü enne Muhammeden abdühüü ve rasüülüh."

Mânâsi:

"Her türlü kavlî, bedenî ve mâlî ibâdetler Allâh'a mahsustur. Ey sâni yüce Peygamber, selâm ve Allâh'in rahmetiyle bereketleri senin üzerine olsun ve selâm bizlere ve Allâh'in sâlih kullarina olsun. Ben sehâdet ederim (yakînen bilirim) ki, Allâh'tan baska hiçbir ilâh yoktur. Ve sehâdet ederim ki Hazret-i Muhammed Allâh'in kulu ve Resûlüdür."

.

Foruma Git:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.