Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Türkiye'ye 30 F-16 satışı onaylandı
Konuyu Değerlendir
  • 14 Oy - 2.93 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 480

Türkiye'ye 30 F-16 satışı onaylandı
ABD Kongresi, Türkiye'ye 30 adet yeni F-16 "Block 50" tipi savaş uçağının satılmasını onayladı. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, satışın onayı için 28 Eylülde resmen Kongreye başvurmuştu.
18 Ekim 2006 08:01

Edinilen bilgiye göre, iki haftalık resmi bekleme süresi içinde Kongreden herhangi bir itiraz gelmediği için uçakların Türkiye'ye satışı, otomatikman onaylandı.

Türkiye'nin, F-16'larla birlikte önerilen bütün ilgili sistemleri almaya karar vermesi durumunda, projenin bedelinin 2,9 milyar dolara yaklaşabileceği belirtildi. Bu aşamadan sonra Türk ve Amerikan taraflarının, projenin ayrıntılarını belirleyecek sözleşmeyi hazırlayarak imzalaması planlanıyor.

F-16'ların en son geliştirilen modelleri arasında yer alan "Block 50" versiyonu, halen dünyanın en modern savaş uçakları arasında yer alıyor. F-16 savaş uçakları, dünyanın en büyük savunma şirketi Amerikan Lockheed Martin şirketi tarafından geliştiriliyor. Türk Hava Kuvvetlerinin alacağı uçakların üretiminde Türk savunma sanayinin de önemli katkıda bulunması öngörülüyor

Benim anlamadığım mevzu biz bu uçakları alırken zaten kazançlı olanlar amerikan köpekleri değilmi. Amerikanın dünyada savaşlar çıkarmasının nedenlerinden birisi de silahlarını daha rahat satmak değilmi bizde hiçmi bu uçaları üretecek güç yok. geçmişi bile olmayan amerikan köpeklerinden izin alıyoruz silah almak için....
[Resim: emeesayg8xr1rc0af.gif]

[STRIKE]Ne aradıysam bilki sende bulmuşum.
Senden öncesi yoktu
Seninle var olmuşum.
Sende bütün özlemler.
Sende bütün gelecek.
Beni bende arama.
Ben artik sen olmuşum.
[/STRIKE]

Alıntı
.
Konu: 313

son yazıdgın satırlarda haklısın ama alıyoruz işte türkıyede

Alıntı
.

ya alıyoruz da buna bişi demiyorum. ülkemizin savunması güçlensin. ama bu adilerle bi takışırsak kimden alacaz. adam f-16 kaldırma dese kaldıramayacağız. varmı böyle bişi biz bu kadar aciz bir millet değiliz ya....

Senden öncesi yoktu
Seninle var olmuşum.
Sende bütün özlemler.
Sende bütün gelecek.
Beni bende arama.
Ben artik sen olmuşum.
[/STRIKE]

Alıntı
.
Konu: 82

barış içerisinde yaşamak istiyorsak savaşa hazırlıklı olmalıyız. Artık savunmada dışa bağımlılığı da bırakmalıyız, kendi f-16 larımızı üretmeliyiz.Savunma sanayii kalkınmalı bu işin sonu yok, ithalat aldı başını gidiyor ama ihracatta tıkk yok akp hükümeti cari açığı önemli bulmuyor ama bu ithalat bu şekilde devam ederse geleceğimiz hiç de aydınlık değil.Cari açık bu şekilde büyümeye devam ederse ekonomik kriz patlak verecek.taaa öteden beri türkiye gelişmekte olan ülke, geri kalmışlığımızı kabul edememe durumu mevcut yanii ama kimse kimseyi kandırmasın gerçekleri görsünn.Koltuk sevdalıları eserinizle övünün ve bu eserde bu koltuk sevdalılarının payı kadar bizim payımızda azımsanamayacak kadar fazla.
[Resim: load11383.gif]

Alıntı
.

22 yılın yaklaşık 10 yılını az çok bilirim. gördüm ki bu 10 yılda son dönemdekini biraz konunun dışında bırakıyorum benim anımsadığım hükümetlerin tamamının derdi akrabalarına bişiler yedirmek kendisi bişiler almak içindi. mesut yılmaz deniz baykal necmettin erbakan tansu çiller SÜLEYMAN DEMİREL ve bi kısım akp nın üzerinden kan emicilerin son 10 yılda ülkeye verdikleri zararlar onmilyarlarca dolar. bütün bu ismini saydığım kişileri iktidara kim getirdi. siz ben oy kullanmadım kullanmamda. bu şekilde devam ederse.

Senden öncesi yoktu
Seninle var olmuşum.
Sende bütün özlemler.
Sende bütün gelecek.
Beni bende arama.
Ben artik sen olmuşum.
[/STRIKE]

Alıntı
.

Foruma Git:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 6 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye