Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !


E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
saçlarda mevsimsel dökülme
Konuyu Değerlendir
  • 12 Oy - 2.58 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Konu: 3
Mesaj: 3
Cinsiyet:
Kıdem: Oct 2006

SmileyUzmanlara göre, günde ortalama 50-100 kadar saç telinin dökülmesi normal. Saç kökleri ise, maksimum 8 yıla kadar yaşayabiliyor. Genetik yatkınlık, beslenme bozuklukları, ağır diyetler, stres, gebelik, enfeksiyon hastalıkları ve vitamin eksikliğinin saç dökülmesinde etkili olabildiğini dile getiren uzmanlar, saç köklerinin yüzde 90'ının aktif, yüzde 10'unun ise dinlenme halinde olduğunu belirtiyor.
Aşırı dökülme durumunda doktora başvurun
Uzmanlar, 2-4 ay süren dinlenme döneminin sonunda saç telinin döküldüğünü belirterek, dökülen saç telinin yerini aynı saç kökünden büyüyen yeni bir telin aldığını vurguladı. Saçların özellikle mevsimsel geçiş dönemlerinde hızlı bir dökülme dönemine girdiğini kaydeden uzmanlar, mevsimsel saç dökülmesinin normal olduğunu ancak saç dökülmesinin kansızlık, demir eksikliği, hormonal bozukluklar ve immünolojik rahatsızlıklar gibi birçok sistemik hastalığın belirtisi de olabileceğini ifade ediyor.
Erkek tipi dökülme sadece erkeklerde görülmez
Uzmanlar, toplumda oldukça yaygın olarak görülen ve ''Erkek tipi'' saç dökülmesi olarak da bilinen ''Androjenik alopesi''nin sanılanın aksine sadece erkeklerde görülmediğini, bu tip saç dökülmelerine kadınlarda da rastlandığını açıklarken, saç dökülmelerinin özellikle 30-40'lı yaşlarda arttığını ve bazı ilaçlarla erkek tipi saç dökülmenin tedavi edilebildiğine dikkat çekiyor.

Alıntı
(En son düzenleme: 02-11-2006, 16:50 EşkiyA.) .
Konu: 1,019
Mesaj: 3,528
Cinsiyet:
Kıdem: Apr 2006

bende mevsimden deyip kendimimi avutsamSmiley (28)

emegine sağlık
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.


Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)


Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.


Foruma Git:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 4 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.