Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
İmam humeyni!!!
Konuyu Değerlendir
  • 16 Oy - 3.06 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 16

[Resim: iran1tn.jpg]

Lübnanlı çağdaş yazar ve düşünür Dr. Hasan Elzeyn rahmetli İmam Humeyni hakkında şöyle diyor: "İmam Humeyni, tarih sürecinde büyük bir hareketin temsilcisidir. O'nun adı, İslami hareketle birlikte her zaman anılacak ve ebedi kalacaktır. İmam Humeyni'nin adını ve liderliğini yaptığı hareketini şu anda İslam dünyasında yaşanan gelişmelerden ayrı tutamayız. İmam'ın düşüncesi ve yolu her zaman var olacak ve ebedileşmiş bulunmaktadır."

Evet İslam İnkılabının büyük mimarı rahmetli İmam Humeyni'nin vefatının 14. Yıl dönümünü idrak ediyoruz bugünlerde. Kimileri, zaman aşımının İmamın anısını unutturacağını zannederken dünyada yaşanan yeni gelişmeler bunun asla böyle olmadığını gösteriyor.

İnsanlar 20. Yüzyılın engebeli günlerini geride bırakarak 3. Milenyuma girerken sonunda gerçek saadet, özgürlük ve barışa kavuşacağını düşünüyordu. Oysa bir avuç sultacı, despot ve bencil insan bu fırsatı gasp etmiş bulunuyor. İşte burada anılardan silinmeyen rahmetli İmam Humeyni'nin güçlü ve manevi dolu haykırışını hatırlıyoruz ki diyordu: "İnsanların tek kurtuluş yolu, Hz. İbraihm, Hz. Musa, Hz. İsa sa. ve Hz. Muhammed sav.e yönelmektir."

[Resim: 13sy2.jpg]

İmam Humeyni re.in düşünceleri uyarınca insanlık tarihinin en büyük cinayetlerinin kökünü makam ve güç egosunda aramak gerekir. Bu özellik insanların ruhuna kök saldığından insanlık camiası her zaman hikmet ve ilmin yanı sıra vücutları Tevhit azameti ve halk aşkı ile yanıp tutuşan liderlere ihtiyaç duymaktadır. İmam Humeyni işte bu üstün vasıf ve özellikleri 20. Yüzyılın en büyük inkılabını gerçekleştirdi ve insanlar arasında hak arama ve insani ahlakı en iyi şekilde ihya etti.

Iraktan sınır dışı edildikten sonra Parisin yakınında bulunan Nofel Lo Şato'ya yerleşen İmam Humeyni ile ilgili olarak bakınız Fransız bir genç ne diyor: "O günü babam eve geldiğinde öfkeli bir vaziyette çeketini çıkardı ve koltuğa yaslanarak şöyle dedi: Bu yıl şansım hiç de iyi gitmedi. Bir yandan firmanın iflası ve öte yandan kasabanın kalabalık hali."

Annem "merak etmeyin, (İmam ) Humeyni'nin bir kaç güne kadar İrana döneceği söyleniyor, o zaman buralar sakinleşir" dedi.

Fransız genç açıklamasını şöyle sürdürmektedir: "Büyük bir merak içinde komşumuzs olan İran'ın dini liderini görmeye karar verdim. Gazetecilerle birlikte bahçe kapısının açılmasını bekledim. Yaşlı bir din adamı, ağır başlı ve sakin halde oturmuş ve konuşuyordu. Heybeti, kendini Allah yoluna adamış büyük insanları andırıyordu. Bir saatlik sürenin nasıl geçtiğini anlayamadım. Büyük bir hayret içinde eve döndüm ve babama, Hz. Mesih gibi birini görmek istermisin diye sordum ve eğer sen de (İmam) Humeyniyi görecek olsan benim taşıdığım duygunun aynısını taşırsın dedim."

Fransız genç Lui şöyle devam ediyor İmam'la ilgili anılarına: " Babam alaylı bir gülümsemeyle, ne fark eder o da diğer papazlar gibidir dedi.. Fakat sonunda babamı ikna ettim ve ertesi gün birlikte Ayetullah Humeyni'yi ziyarete gittik. Onun, zaman konusundaki titizliği ilginçti ve dikkatlerimizden kaçmamıştı. Tam zamanında geldi. Her kes ona saygı göstermek için ayağa kalktı ve o da konuşmaya başladı. Biraz sonra babamın yüzüne baktım, canı gönülden dinliyordu. Gözleri parlıyordu babamın ve artık öfkeli değildi. Bir kaç gün sonra Hz. İsa sa.in doğum günüydü. Hepimiz bir arada oturmuştuk. Aniden kapı çalındı. Babam kapıya doğru gitti ve ben de peşinden gittim. Kapıda elinde bir demet çiçek ile bir kutu tatlı taşıyan biri duruyordu. Selam verdikten sonra çiçek ve tatlıyı babama uzattı ve " Bunlar, Ayetullah Humeyni'den küçük bir hediye. Hz. İsa sa.in doğum yıl dönümü münasebetinden dolayı tebriklerini iletmek istediler ve kasabada bulunuşundan dolayı sizleri rahatsız edebileceğini düşündüğü için sizlerden özür dilemek istediler" dedi.

Babam hiç konuşmadan odasına çekildi. Sanki içinde bir şey kırılmış gibiydi, gözleri yaşla doldu. Babam bu denli şefkat ve sevgiye şaşırmıştı.

İmam Humeyni'nin seçkin bir arif ve alim olarak düşüncelerini incelemek, bu yüce insanın düşünce temellerini tanımaksızın mümkün olamaz. Yaşamını dini ve fıkhi ilimlerin teorik incelemelerine adayan İmam, aydın ve ilahi bir bakış açısıyla dindarlık alanında yeni bir çığır başlattı ve İslamiyetin bütün sosyal ve siyasi kapasite ve kabiliyetlerini sergiledi. İmam Humeyni siyaset meydanlarına girmenin dinden uzaklaşma ve bizzat siyaset hile ve yalandan ibaretmişcesine algılanırken İslam dininin siyasetle kopmaz bağları olduğunu açıkladı.

Rahmetli İmam Humeyni mücadeleye ilk başladığı dönemlerde bir siyaset adamı kendilerini ziyaret ederek şöyle demişti: Ey İmam, siyaset demek yalan demek, hile ve riyakarlık demektir, siz bunu bize bırakın. O adama İmam ra.in cevabı ise şöyle olmuştu: "Biz ta baştan beri sizin söylediğiniz türden bir siyasete girmedik. Bizim siyasetimiz, peygamberlerin ve özellikle İslam Peygamberi Hz. Muhammed sav.in yoludur."

İmam Humeyni'nin bireysel ve sosyal yaşamını incelediğimizde şu gerçeği görmekteyiz ki İmam, peygamberlerin yolunu izlemekle yetinmeyip, davranış, cesaret, tedbir, sevgi ve sade yaşamak bakımından da büyük evliyaları örnek almıştır. Kuşkusuz ancak ilahi irade ve yüce rabbimizin mutlak gücüne dayanmış bir insan, yarım asırlık sürekli ve yorgunluk bilmeyen bir mücadele sürdürebilir. İmam, insanların kurtuluşunun gerçek öncüsüydü ve süper güçlerin karizmasını çizmek her şeyden önce inançlarda büyük bir evrim gerçekleştirdi. İmam milletlerde özgüven duygusu, direniş ve cesaret hissi yarattı, kendilerini ecnebilere karşı hor gören gençlere güç verdi ve kadınların sosyal yaşamda aktif davranmalarını sağladı. İmam uyanış ıslahatçısı siyaseti bilen bir alim, yeni düşüncelere sahip bir bilgin ve cesur bir arifin en somut örneğiydi. Rahmetli İmam Humeyni iktidar tedbirlerini hem de kalplerin yolunu çok iyi belin bir insandı.

Hz. Ali sa.in şöyle buyruduğu rivayet edilmektedir: İnsanlarda üç şey değişebilir. 1- Padişahlara yakın olmak 2- başkanlık ve 3- yoksulluktan sonra muhtaç olmamak. Bu durumlar karşısında değişmeyen insanlar sağlam akıl ve seçkin ahlaka sahip insanlardır.

Ve işte rahmetli İmam Humeyni bu vasfa uygun kimseydi.

dünyanın merkezi benimm!!!

Alıntı
.
Konu: 1,019

hep adını duydugum ama hakkında hiç bir parça okumadıgım bir Zat... sayende onun haytındanda bir nepze birşeyşer öğrenmiş oldum.

RABBİM MEKANINI CENNET EYLESİN..

ALLAH RAZİ OLSUN
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.
Konu: 458

teşekkürler... bizler de az olsun bişeyler öğrenmiş olduk İmam Humeynii hakkında.. ellerine sağlık

Alıntı
.
Konu: 16

onu tanıdıysanız ne ala Smiley (18) o Büyük bir insan!!!
dünyanın merkezi benimm!!!

Alıntı
.
Konu: 216

hemde ne büyük sadece büyük bir insna değil büyük bir önder
KORKAKLIKTA AR
İLERLEMEKTE ŞEREF VAR !

Alıntı
.
Konu: 1

Humeyni mi ?

Humeyni Ehl-i Sünnetin nazarında degersiz bir insandır,hayatı allanmış ve pullanmıştır,ehl-i sünnete bu sekilde dayatılmıştır.

Humeyni Sünnilerin degil Şia gibi çok bozuk bir fırkanın önderidir.

Kendisi hakkında birkaç bilgi verelim biz ;

"Mekkeye FATİH olarak girdiğimde o iki putu (Hz.Ömer RA ve Hz.Ebubekir RA) mezarlarından çıkarıp yeniden ASACAĞIM"

Humeyni - 1979 yılı Paris

Mesela bu söz o imamınıza aittir ..

Alıntı
.
Konu: 1

Yine aşşagıda ki görüşler bazı kişilerin kendine Imam kabul ettiği ve insanlara o şekilde sundugu Humeyni'ye aittir.

İşte İran devrimi Lideri, Ayetullah Humeyni’nin bazı (İslam Dışı) görüşleri;

Nebi (s.a.v)’in Kur’an da İmamet konusunu açıklamasında geri çekilmesinin sebebi:

“Kendisinden sonra Kur’an’ın tahrif edilmesinden korkması ve Müslümanlar arasında ihtilafların şiddetlenip bununda İslam’a tesir etmesidir. Ve su da apaçık görünüyor ki Eger Nebi (s.a.v) Allah’ın imamet konusunda ona vahyettigi tebliği yapmış olsaydı, şuan ki İslam beldelerinde Müslümanlar arasında ki bu ihtilaflar ve münakasalar patlak vermezdi”. ( Keşful Esrar Sayfa 149 – 155)

“Sunu vurgularız ki Kur’an da Yüzlerce ayet, imamlardan ve imametten bahsetmektedir. Ama bunu açık bir şekilde ifade etmemektedir” ( Keşful Esrar, Sayfa 151 -Arapça Tercüme: Doktor Muhammed el-Bendari / Daru’l Ammar)

“Bizim imamlarımız öyle bir Makamdalardırki, o makama ne Mukarreb Melekler Nede Gönderilen Peygamber ulaşamaz! Onlar (İmamlar) bu âlemde tasarruf sahibidirler…” (Burda ki İmamlarımız dediği 12 imamdır)(El- Hükümet-il İslamiyye)

“Şunu bilmeniz gerekir ki: Kur’an-ı Kerim de Ali bin Ebi Talib (Aleyna Ve Aleykum Selam) hakkındaki ayetler sayılamayacak kadar çoktur.”( Kesfu’l esrar, Sayfa: 197)

“En güçlü olan görüş: kendilerinden alınan ganimet ve bu ganimet üzerinde işitilecek humus bakımından nasıbilerin (yani Ehl-i Sünnetin) harb ehli hükmüne ilhak edilmesidir. Malının alınmasının caiz ve humusunun ödenmesinin vacip olduğudur! (Biz Kafirmiyiz ki malımız,canımız namusumuz ona helal olsun?)(Tahriru'l-vesile 1/352'de)

Nasibiler (Ehlisünnet) ve hariciler -Allah onlara lanet etsin, hiçbir tereddüt söz konusu olmaksızın, necistirler”! (Tahriru'l-vesile) 1/118 (Beyrut baskısı))

Notumuz : Biz bu küfri akideden ve diğer batıl akidelerinden; Ali bin Ebi Talib, Hasan, Hüseyin ve Ali bin Hüseyin ve Cafer Sadık ve Ehli beyt den diğerlerinin (Allah hepsinden Razı olsun) bu yalanlardan ve iftiralardan tıpkı kurdun Yusuf (Aleyna Ve Aleykum Selam) ın kanından beri olduğu gibi bunlarında bu saçmalıklardan beri olduklarını tekid ve ilan ediyoruz!

Alıntı
.
Konu: 56

Alıntı: Humeyni mi ?

Humeyni Ehl-i Sünnetin nazarında degersiz bir insandır,hayatı allanmış ve pullanmıştır,ehl-i sünnete bu sekilde dayatılmıştır.

Humeyni Sünnilerin degil Şia gibi çok bozuk bir fırkanın önderidir.

Kendisi hakkında birkaç bilgi verelim biz ;

"Mekkeye FATİH olarak girdiğimde o iki putu (Hz.Ömer RA ve Hz.Ebubekir RA) mezarlarından çıkarıp yeniden ASACAĞIM"

Humeyni - 1979 yılı Paris

Mesela bu söz o imamınıza aittir ..

arkadaşıma her hususta katılıyorum.
imam humeyni ismi ile meşhur zaatın, öncelikle imanı tartışma konusudur. biz kimseyi tartışamayız ama tartışacak düzeyde olan mü'min ve bilgili insanların eserlerini okuyarak bilgi edinebiliriz.
ehli sünnet vel cemaat mezhebine mensup hiçbir bilgili kişi onun hakkında müsbet birşey söylememiştir.

öncelikle israil zulmünden kaçıp sığınacak yer arayan filistinli müslümanların hesabını versin, daha sonra konuşalım.[/quote]

Sırf Sensizliği Sensiz Yaşamak İçin Gidiyorum Sensizliğe Smiley (29)

Ya ümitsizsiniz ya da ümit SİZ siniz

Sana gitme demeyeceğim
Ama
Gitme LAVİNİA

Alıntı
.
Konu: 0

ey sevgili kardesım bılmıyorum kaynakların dogrumu ama sen ımam humeynının su sözünüde duydunmu (gerçek sunni şii gibidir, gerçek şiide sunni gibidir) sen ve senin gibi kardeşlerim amerikayı onlardan çok sever korkuyorum böyle yapmayalım birlik olmazsak bu ayrılıkla islam nuru söner vesselam

Alıntı
.
Konu: 0

humeyni denen zevat küfrü aşikardır.Siz hangi bilgiyle arkasından gidersiniz veya hakkında övücü şeyler yazarsınız doğrusu anlamak güç.
Bu yazıyı yazıp matbaaya verirken Afetullah'ın Türkçeye terceme edilmiş bir kitabı elimize geçti. Kitabın adı: İslâm Fıkhında Devlet, Mütercimi dergimizde tenkid ettiğimiz kimselerin zihniyetinde olan Hüseyin Hatemi. Kitaba şöyle bir göz attık.

Afetullah Humeyni, kitabının 53. sayfasında Halifeliğin Hazreti Ali (radıyallahü anh) in hakkı olduğunu, bu hakkın vahy ile sabit olduğunu iddia edecek kadar kızılbaşlıkta ileri dereceye varmıştır. Şeyhaynın (Hazret-i Ebû Bekr ile Hazret-i Ömer'in (radiyallahü anhüma) halifeliklerini inkâr küfürdür. Yani Halifelik Hazreti Ali'nin hakkı idi, Ebu Bekir ile Ömer aldı diyen kim olursa olsun kâfirdir. Kızılbaş Humeyni şöyle diyor:

«Yüce Allah vahy yolu ile Resul-i Ekremi (S.A.) derhal ve orada çölün ortasında hilâfet konusunu tebliğ etmeğe memur etti. Resulü Ekrem (S.A.) de Hazret-i Emir-ül nıü'mininin (Ali'yi) (Aleyna Ve Aleykum Selam.) hilâfete tayin etti. Damadı olduğu, yahut bir çok hizmet ifa etmiş bulunduğu için değil, İlâhî hükmün memuru ve tabiî, ilâhi buyruğun icrası olduğu için.»

Mütercim burada dipnotta şöyle diyor: «Resulü Ekrem'in (S.A.) Halife tayin buyurduğu bütün mezheplerin resmi görüşü olmayıp İmamiye (Caferi) mezhebinin görüşüdür. (Çeviren)»

Ergün Göze'nin tabiriyle bu herze, birkaç yönden küfürdür. Peygamber aleyhisselâmın tebliğ ettiği vahyi kabul etmeyip kendilerini Halife seçtiren vahye rağmen halifeliğe razı olan Şeyhayn vahyi kabul etmedikleri için kızılbaşların dedikleri gibi hâşâ kâfir olmuşlardır. Şeyhaynı (radiyallahü anhüma) halife seçen, ona biat eden bütün Eshâb-ı kirâm hâşâ küfre düşmüşlerdir. Tabiatıyla küfür isnadı Hazreti Ali (radiyallahü anh) a kadar uzanmaktadır.

Kitabın 55. sayfasında ilk üç halife döneminde bazı sapmaların meydana geldiği iddia edilmektedir. Halbuki Hadîs-i şerifte «Hulefa-i Raşidinin sünneti benim sünnetimdir» buyurulmaktadır. Dört halife zamanında en ufak bir sapma meydana gelmemiştir. Sapma olduğunu İranlı kızılbaşlardan başkası da iddia etmemiştir.

Afetullah Humeyni, kendi imamlarının mukarreb meleklerden ve mürsel peygamberlerden üstün olduğunu iddia etmektedir. Bir velîyi, nekadar üstün olursa olsun, peygamberden üstün bilmek küfürdür. İmam'ın makamını şöyle övmektedir:

«Mezhebimiz gereğince, bu manevî makamlara «Melek-i mukarreb» ve «Nebiyy-i mürsel» de erişemez.» S. 65

Mezhepsiz Humeyni, bu iddiayı ortaya atarken herzesini delilsiz de bırakmıyor. Türkiyeli mezhepsizler gibi delil de getiriyor. Delil de şu hadis-i şerifmiş:

«Bizim Allah ile öyle hallerimiz vardır ki, ne mukarreb melek onlara güç yetirebilir ne de mürsel nebi.» (S. 66)

Peygamber aleyhisselâm elbette bütün meleklerden ve peygamberlerden üstündür. Onun vekilleri olan âlimler, halifeler ve imamlar böyle bir üstünlüğe nasıl sahib olabilirler? Humeyni, imamların demiyor, imamın diyor. Yani Peygamber aleyhisselâma halife olan imamın böyle manevî makamlarının bulunduğunu söylüyor. Şimdi bu imamlar olmadığına göre kendisi de (Ayetullah) olduğuna göre bu manevî makama kendisi konuyor. Değil kendisine, Hazreti Ali’ye, hattâ Hazreti Ebu Bekr'e (Radiyallahü anhüma) mürsel peygamberlerden üstünlük iddiası küfürdür.

S. 103'te Hazret-i Muaviye ile onun safındaki Eshâb-ı kirama saldırılmaktadır.

Kitap baştan sona sapıklık ve küfürle doludur. Küfre rıza küfür olduğu halde İslamcı geçinen bazı zümreler Humeyni'nin bayraktarlığını yapmaktadırlar. Hatta en büyük evliya, kutbu-zaman diyecek kadar ileri gittiler. Bunların Ehl-i sünnet olan milletimizi ifsat etmemeleri için Nadir Şah tarafından İmamiyye ile Ehl-i sünnet arasında yaptırılan ilmî münazarayı ve îmamiyye mezhebine mensup olan kimselerin Ehl-i sünneti kabul etmelerini anlatan HUCEC-İ KATİYYE'yi neşredip Türkiyedeki mezhepsizlerin pis suratlarına çarpmak istiyoruz.

Alıntı
.