Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
aşırı sms'ten hastanelik oldu!
Konuyu Değerlendir
  • 10 Oy - 3.3 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 458

İngiltere'de yaşanan bir olay gençlerin son dönemdeki cep telefonundan mesaj atma tutkusunun ne denli tehlikeli olabileceğini ortaya koydu. 8 yaşındaki Isabelle isimli kız cep mesajı atmaktan elindeki kaslar hasar görünce hastaneye kaldırıldı.

Önceki gün İngiltere'nin Lancashire kentinde yaşanan olayda, sekiz yaşındaki Isabelle Taylor, günde 30'a yakın kısa mesaj yazınca elindeki kaslar ağır zarar gördüğü için hastanelik oldu! Küçük kızın altı yaşından beri sürekli cep telefonu kullandığını belirten annesi Jane Taylor, "Parmaklarında ve kollarındaki şiddetli ağrılara dayanamayınca doktora gittik. Kasları zarar görmüş, ona artık cep telefonu yasak"
diye konuştu. Küçük Isabelle'in doktoru David Cosgrave ise, haftada iki kez benzer durumlarla karşılaştığını belirterek bu durumun çocukların çok fazla bilgisayar oyunları oynaması ya da cep telefonuyla mesaj çekmesinden kaynaklandığını belirtti.

HASTALIĞIN ADI BİLE VAR
Aşırı sık mesaj çekmenin sinir sistemi ile kasları etkilediğini belirten uzmanlar, mesaj tutkunlarını el ve kollarda şiddetli ağrılara yol açan ve kasların sürekli gerilmesiyle ortaya çıkan "RSI" (Repetitive Strain Injury) hastalığına karşı uyarıyor. Uzmanlara göre hastalığın nedeni mesaj çekerken kolların üst bölgesindeki kan dolaşımının bozulması.

Sabah

Alıntı
.
Konu: 1,019

bi bu eksikti. bizdemi bıraksak bu cep telefonunuSmiley (23)

tşkler ilginç bir haber
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.
Konu: 17

yok yok artık bi sınır koycam kendime günde 5 msj fazlası yok artık 5 msj dan fazla yazmıcam paylaşımın için teşekkrüler dostum

Alıntı
.
Konu: 313

EHUEHEUEHEU O ZAMAN FORUMADA TAKILMAYALIM Smiley (5) BURDADA GUNDE KAÇ KERE MESAJ YAZIYORUZ ehuehueheueuheSmiley (28)Smiley (5)

Alıntı
.
Konu: 10

Smiley (5)Smiley (5)Smiley (5)Smiley (5)

Alıntı
.

Foruma Git:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 4 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.