Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Cennetlik
Konuyu Değerlendir
  • 14 Oy - 3 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 216

Cennetlik
Suâl: Bir kimsenin cennetlik veya cehennemlik olduğu nasıl anlaşılır?

Cevap: Cennetlik olana Sa'îd, cehennemlik olana da şakî denir. Se'âdet ve şekâvet, Allahü teâlânın iki hazînesi gibidir. Se'âdet hazînesinin anahtarı ibâdet, şevkâvet hazînesinin anahtarı ise günâhlardır. Sa'îd olacak, yâni cennetlik olacak kimse, Allahü teâlâya itâ'at eder. Şakî olacak kimse ise hep günâh işler. Dünyada herkes, iyi veya kötü olduğunu, Cennet veya Cehenneme gideceğini yaptığı işlerden anlıyabilir.

Genel olarak Allahü teâlânın emrine uyup yasak ettiklerinden kaçan kimse, cennetlik demektir. Allaha isyân eden, kâfir olan ise cehennemlik demektir. Her şey neticesi ile ölçülür. Bu bakımdan, kâfir bir kimse, ömrünün sonunda îmâna kavuşursa cennetlik olur, mü'min kimse de maazallah sapıtıp kâfir olabilir. Fakat bu çok azdır. Genel olarak insan nasıl yaşarsa öyle ölür. Yâni mü'min olarak yaşıyan mü'min olarak, kâfir olarak yaşıyan kâfir olarak ölür.
KORKAKLIKTA AR
İLERLEMEKTE ŞEREF VAR !

Alıntı
.
Konu: 80

şirk olmadığı sürece kişi mantıken cennetlik sayılabili son nefesde iman ile gitmek için dua etmek gerekir bence dediğiniz gibi said olan şakı gider şaki plan saiid gider benim maruz kaldığım ve cevap bulamadığım bir soruyu size yöneltsem acaba cevap verirmisiniz deli olan yani doğuştan akıl sahibi olmayan bir kimsenin ahirertteki yeri neresidir teşekkürler
[Resim: frvdf1ys1zjnz4.jpg]

Alıntı
.
Konu: 1,019

Alıntı: deli olan yani doğuştan akıl sahibi olmayan bir kimsenin ahirertteki yeri neresidir teşekkürler
cevabı tam bilmiyorum şimdi bildigimi yazsam eksik olur araştırayım en kısa zamanda cvp yazarım inşl...
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.
Konu: 0

melekülarz demiş ki:şirk olmadığı sürece  kişi mantıken cennetlik sayılabili son nefesde iman ile gitmek için dua etmek gerekir bence dediğiniz gibi said olan şakı gider şaki plan saiid gider benim maruz kaldığım ve cevap bulamadığım bir soruyu size yöneltsem  acaba cevap verirmisiniz  deli olan yani doğuştan akıl sahibi olmayan bir kimsenin ahirertteki yeri neresidir teşekkürler

benim bildiğim dünyada deli olarak yaşayanlar ahirette cennet ve cehennem arasında dünyaya benzeyen bir yerde yaşayacaklarıdır.yalnız dogrulugunu tam bilemiyorum tabi..

Alıntı
.

Foruma Git:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 3 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.