Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
anlamıyorum
Konuyu Değerlendir
  • 14 Oy - 3.29 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 5

{EDITOR=<DIV>ben anlamıyorum insanlar neden dinlere ve ırklara göre ayrılmışlardır.</DIV><DIV>neden insanlar bir din ve bir ırk olmamişlardır</DIV><DIV>hırıstiyan ve muslumanlar arasındakı fark nedir?</DIV><DIV>her iki dinede inananlar insan deilmidirler?</DIV><DIV>neden bu ayrım?</DIV><DIV>din ırk ayrımı olmasa bunca kan dokulurmu?</DIV><DIV>anlamıyorum...</DIV>EDITOR}

Alıntı
.
Konu: 257

{EDITOR=<DIV>öncelikle yanlış bölümde bu soruyu sormuşsun. </DIV><DIV>Ayrıca hristiyanlar kutsal kitaplarını değiştirmişlerdir.Tevrat çok daha önceden değiştirildiği için incil, incil de peygamberimizden önce değiştirildiği için Kur'an gelmiştir. Allah dileseydi elbette değiştirilemezdi ama o zaman da imtihan sırrı ortadan kalkardı.Kaldı ki mevsimlere göre giyilen elbise ve yenilen sebze-meyvelerin değişmesi ne kadar hikmetli ve anlamlı ise kitapları değişmesi de o kadar hikmetli ve anlamlıdır. Konuya Allah’ın kudreti değil kulların imtihanı&nbsp;tarafından bakılırsa ;konu daha rahat anlaşılabilir. </DIV><DIV>&nbsp;</DIV><DIV>Asıl Hak din İslamdır.ve bulunduğumuz ortam içinde İslamiyete inanan bir aile içinde genelde bulunuyoruz.</DIV><DIV>Buna şükretmeli Allah' a olan aşkımızı kuvvetlendirmeliyiz.</DIV><DIV>&nbsp;</DIV><DIV>Kan dökülür mü?..../ işte imtihan dünyası/</DIV>EDITOR}
Ey Nefsim! Görüyorum ki tamamen dünya ile haşır neşir oldun tamamen ona bağlandın. Ondan hiç ayrılmak istemiyorsun. Gittikçe dünya muhabbeti ve mal hırsı her yanını sarıyor. Bir gün ölüm gelip seni biriktirdiğin maldan ve sevdiğin dünyadan ve dostlarından, arkadaşlarından ayıracağını düşünemez oldun. Öfke ile kalp kirdin, bilmezmisinki bir kalp kirmak kabeyi yikmak gibidir?
bilmezmisin???

Alıntı
.
Konu: 1,019

{EDITOR=Din konusundaki soruna Kayra abla çok güzel cevap verniş teşekkür ederim...<br>ırklar ve üstünlük konusunada alıntı bir yazıyla ben cevap vereyim... yazıyı dikkatlice okursan aklındaki soru işaretleri kalkacaktır. özellikler Ayet VE hadislsre Dikkat etmeni tavsiye ederim<br>******************************<br>Yaşamlarını sadece dünya hayatının varlığı üzerine kuran kimi insanlar,kişilere üstünlük ve ayrıcalık kazandıracak olan nitelikleri, dünyevibirtakım değerlerle sınırlandırmışlardır. Bir kimsenin mal mülk sahibi,itibarlı olması, belirli bir kariyer ya da şöhret kazanmış olması, dahaüstün fiziksel özelliklere sahip olması, bu bakış açısını benimsemişolan insanlar için büyük önem taşımaktadır. Tüm bunları bir insanınhayatı boyunca elde edebileceği en üst özellikler olarak düşünürler.Eğer kendileri bu kişilerde olan özelliklere sahip değillerse, okişilere büyük saygı duyar ve onlarla kıyasladıklarında kendilerinionlara göre daha değersiz bulurlar.<br><br>Bu üstünlük ölçüleri çeşitli toplumlara göre değişiklik göstermeklebirlikte genellikle aynı çerçeve içerisinde kalmaktadır. Oysa Allah(cc) Kuran'da, insanlar için en güzel ve en doğru hükmün Rabbimiz'inhükmü olduğunu bildirmektedir. Kuran'da insanlar arasındaki teküstünlük ölçüsünün kişilerin takvaları olduğu şöyle haber verilmiştir:<br><br style="color: rgb(255, 64, 64);"><b style="color: rgb(255, 64, 64);">"Ey insanlar, gerçekten, Biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattıkve birbirinizle tanışmanız için sizi halklar ve kabileler (şeklinde)kıldık. Şüphesiz, Allah Katında sizin en üstün (kerim) olanınız, (ırkya da soyca değil) takvaca en ileride olanınızdır. Şüphesiz Allah,bilendir, haber alandır." </b><span style="color: rgb(255, 64, 64);"> (Hucurat Suresi, 13)</span><br><br>Bir başka ayette ise Allah (cc), <b style="color: rgb(192, 0, 0);">"... Siz, hayır adına neyaparsanız, Allah, onu bilir. Azık edinin, şüphesiz azığın en hayırlısıtakvadır. Ey temiz akıl sahipleri, Benden korkup-sakının." </b><span style="color: rgb(192, 0, 0);">(Bakara Suresi, 197) </span>şeklinde buyurarak, insanlara elde edebileceklerien hayırlı özelliğin takva olduğunu bildirmiştir. Dolayısıylainsanların asıl hedeflemeleri gereken, mal mülk, şan şöhret gibi maddideğerler değil, kişiyi hem dünyada hem de Allah (cc) Katında değerlihale getirecek ve üstünlük kazandıracak olan 'takva' olmalıdır.<br><br>Allah (cc) bir başka ayetinde de, kimi insanlar arasında birüstünlük unsuru haline gelmiş olan zenginlik yerine, Rabbimiz'infazlını istemenin daha makbul olduğunu şöyle bildirmektedir: <br><br><b style="color: rgb(192, 0, 0);">"Allah'ın kendisiyle kiminizi kiminize göre üstün kıldığı şeyi(malı) temenni etmeyin. Erkeklere kazandıklarından pay (olduğu gibi),kadınlara da kazandıklarından pay vardır. Allah'tan onun fazlını(ihsanını) isteyin. Gerçekten, Allah herşeyi bilendir." </b><span style="color: rgb(192, 0, 0);"> (Nisa Suresi, 32)</span><br style="color: rgb(192, 0, 0);"><br><span style="font-weight: bold; color: rgb(64, 64, 255);">Allah (cc)'ın bildirdiği tüm bu ayetlerden anlaşıldığı gibi, üstünlüğüdünyevi özelliklerde aramak büyük bir yanılgıdır. Tek üstünlük Allah(cc)'ın bize bildirdiği gibi imanın ve takvanın üstünlüğüdür.</span> <span style="color: rgb(0, 255, 128); font-weight: bold;">PeygamberEfendimiz de bir hadislerinde bu konuyla ilgili olarak şöylebuyurmuşlardır.</span><br><br><i style="font-weight: bold; color: rgb(192, 0, 0);">"Ey insanlar dikkat ediniz! Rabbiniz tektir. Arabın, Arab olmayana,Arab olmayanın Arab'a, siyahın kırmızıya, kırmızının siyaha, takvadanöte, hiçbir üstünlüğü yoktur. Şüphesiz Allah Teala katında enüstününüz, Allah Teala'dan en çok korkanınızdır."</i><span style="font-weight: bold; color: rgb(192, 0, 0);"> (Müsned-i Ahmed b. Hanbel, 5/411)</span><br> EDITOR}
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.
Konu: 257

{EDITOR=<DIV>kardeşim sağolasın sende bizi çok güzel aydınlattın.</DIV>EDITOR}
Ey Nefsim! Görüyorum ki tamamen dünya ile haşır neşir oldun tamamen ona bağlandın. Ondan hiç ayrılmak istemiyorsun. Gittikçe dünya muhabbeti ve mal hırsı her yanını sarıyor. Bir gün ölüm gelip seni biriktirdiğin maldan ve sevdiğin dünyadan ve dostlarından, arkadaşlarından ayıracağını düşünemez oldun. Öfke ile kalp kirdin, bilmezmisinki bir kalp kirmak kabeyi yikmak gibidir?
bilmezmisin???

Alıntı
.

Foruma Git:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 3 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.