{EDITOR=<DIV><STRONG>Fırında biberli balık <BR>Balığın yüzgeçlerini çıkartıp, büyük, yapışmayan ve metal olmayan bir kaba yerleştirin. Limonun bir kenarından 2 adet ince dilim keserek ayırın. Kalan limonun suyunu balığın üzerine sıkıp, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin. Üzerini kapatarak 2 saat buzdolabında dinlendirin. Balığı alabilecek büyüklükte, sığ bir fırın kabını hafifçe yağlayın. Tabanına patateslerin yarısını yerleştirip, üzerine sarmısak, maydanoz, soğan ve biberleri serpin. Tuz, karabiber katıp, kalan patatesleri de en üste yayın. Su ve kalan zeytinyağını döküp, üzerini folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 1 saat pişirin. Fırının ısısını 220 dereceye çıkartın. Balığın içine ve dışına tuz sürüp, defne yapraklarını yerleştirin. Balığın üzerine enine 3-4 çizik atın ve ayırdığınız limonları 2'ye keserek yerleştirin. Balığı limonlu tarafı üste gelecek şekilde patateslerin üzerine yerleştirip, üzerini kapatmadan yaklaşık 30 dakika pişirin. Kekik dallarıyla süsleyerek servis yapın. <BR><BR>(4 kişilik)<BR>* 1250 gr. bütün balık (temizlenmiş)<BR>* 1 adet limon<BR>* 3 çorba kaşığı zeytinyağı<BR>* 1 kg. patates (ince dilimlenmiş)<BR>* 3 diş sarmısak (ince dilimlenmiş)<BR>* 3 çorba kaşığı maydanoz (ince dilimlenmiş)<BR>* 1 adet kırmızı soğan (ince dilimlenmiş)<BR>* 1 adet küçük boy kurutulmuş kırmızı biber (çekirdekleri çıkartılmış, ince doğranmış)<BR>* 1 adet etli kırmızı biber (çekirdekleri çıkartılmış, ince halka doğranmış)<BR>* 1 adet sarı dolmalık biber (çekirdekleri çıkartılmış, ince halka doğranmış)<BR>* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)<BR>* 1 çay bardağı su<BR>* 2 adet defne yaprağı<BR>* 3-4 dal taze kekik </STRONG><BR></DIV>EDITOR}
.