Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !


E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Fırında biberli balık
Konuyu Değerlendir
  • 13 Oy - 3.23 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Konu: 313
Mesaj: 2,586
Cinsiyet:
Kıdem: May 2006

{EDITOR=<DIV><STRONG>Fırında biberli balık <BR>Balığın yüzgeçlerini çıkartıp, büyük, yapışmayan ve metal olmayan bir kaba yerleştirin. Limonun bir kenarından 2 adet ince dilim keserek ayırın. Kalan limonun suyunu balığın üzerine sıkıp, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin. Üzerini kapatarak 2 saat buzdolabında dinlendirin. Balığı alabilecek büyüklükte, sığ bir fırın kabını hafifçe yağlayın. Tabanına patateslerin yarısını yerleştirip, üzerine sarmısak, maydanoz, soğan ve biberleri serpin. Tuz, karabiber katıp, kalan patatesleri de en üste yayın. Su ve kalan zeytinyağını döküp, üzerini folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 1 saat pişirin. Fırının ısısını 220 dereceye çıkartın. Balığın içine ve dışına tuz sürüp, defne yapraklarını yerleştirin. Balığın üzerine enine 3-4 çizik atın ve ayırdığınız limonları 2'ye keserek yerleştirin. Balığı limonlu tarafı üste gelecek şekilde patateslerin üzerine yerleştirip, üzerini kapatmadan yaklaşık 30 dakika pişirin. Kekik dallarıyla süsleyerek servis yapın. <BR><BR>(4 kişilik)<BR>* 1250 gr. bütün balık (temizlenmiş)<BR>* 1 adet limon<BR>* 3 çorba kaşığı zeytinyağı<BR>* 1 kg. patates (ince dilimlenmiş)<BR>* 3 diş sarmısak (ince dilimlenmiş)<BR>* 3 çorba kaşığı maydanoz (ince dilimlenmiş)<BR>* 1 adet kırmızı soğan (ince dilimlenmiş)<BR>* 1 adet küçük boy kurutulmuş kırmızı biber (çekirdekleri çıkartılmış, ince doğranmış)<BR>* 1 adet etli kırmızı biber (çekirdekleri çıkartılmış, ince halka doğranmış)<BR>* 1 adet sarı dolmalık biber (çekirdekleri çıkartılmış, ince halka doğranmış)<BR>* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)<BR>* 1 çay bardağı su<BR>* 2 adet defne yaprağı<BR>* 3-4 dal taze kekik </STRONG><BR></DIV>EDITOR}

Alıntı
.
Konu: 257
Mesaj: 553
Cinsiyet:
Kıdem: Jul 2006

{EDITOR=<DIV>kardeşim öğle öncesi iştahımı daha çok açtırdınSmiley (18)</DIV>EDITOR}
Ey Nefsim! Görüyorum ki tamamen dünya ile haşır neşir oldun tamamen ona bağlandın. Ondan hiç ayrılmak istemiyorsun. Gittikçe dünya muhabbeti ve mal hırsı her yanını sarıyor. Bir gün ölüm gelip seni biriktirdiğin maldan ve sevdiğin dünyadan ve dostlarından, arkadaşlarından ayıracağını düşünemez oldun. Öfke ile kalp kirdin, bilmezmisinki bir kalp kirmak kabeyi yikmak gibidir?
bilmezmisin???

Alıntı
.
Konu: 156
Mesaj: 396
Cinsiyet:
Kıdem: Oct 2006

Aysema eline sağlık herhalde nefis bir şey olacak; bu tarif için önerilebilecek uygun bir balık varmı?yoksa ne bulursak balık cinsi fark etmez mi.?

Alıntı
.
Konu: 313
Mesaj: 2,586
Cinsiyet:
Kıdem: May 2006

{EDITOR=<DIV>fark etmıyor levrek cupra ne bulursan afıyet olsun </DIV>EDITOR}

Alıntı
.


Benzer Konular...
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
23.gif fırında beşamel soslu tavuk Aysema Sultan 0 1,118 24-03-2007, 09:01
Son Mesaj: Aysema Sultan
Wink özel soslu ızgara balık Aysema Sultan 1 1,199 05-06-2006, 11:10
Son Mesaj: Efendi

Foruma Git:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 2 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.