{EDITOR=<DIV><P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><FONT size=3><FONT face="Times New Roman"><?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p>BİR USTANIN ŞAŞI bir çırağı vardı. Bir gün ustası ona:<br>“Bizim eve git, rafta bir şişe var, onu alıp bana getir” dedi. <br>Şaşı eve gitti, kapıyı açıp içeri girdi. Ustasının dediği rafa bakınca iki şişe gördü, dönüp geldi: <br>“Ustacığım hangi şişeyi getireyim? Çünkü dediğiniz rafta iki şişe var.” <br>Usta: “O rafta iki değil, sadece bir şişe var. Git, onu getir” diye tekrarladı. Çırak ayak diretti: “Beni boş yere azarlama usta. O rafta iki şişe var. Hangisini getirmemi istiyorsan, açıkça söyle.” Usta çırağa laf anlatamayacağını görünce: <br><br>“Madem öyle, orada iki şişe var diye inat ediyorsun; git, birini kır, diğerini al getir” dedi. Çırak gitti, şişenin birini yere çalıp kırınca ikisinin de gözden kaybolduğunu gördü. Gelip durumu ustasına haber verdiğinde: “İşte evlat” dedi usta. “İnsanın gözünü tarafgirlik ve inat bürüdü mü, hakkı böyle olduğu gibi göremez.” <br>iSMaiL öRGeN/ŞaRK iSLaM KlaSiKLeRiNDeN <br></o:p></FONT></FONT></P></DIV>EDITOR}
Ey Nefsim! Görüyorum ki tamamen dünya ile haşır neşir oldun tamamen ona bağlandın. Ondan hiç ayrılmak istemiyorsun. Gittikçe dünya muhabbeti ve mal hırsı her yanını sarıyor. Bir gün ölüm gelip seni biriktirdiğin maldan ve sevdiğin dünyadan ve dostlarından, arkadaşlarından ayıracağını düşünemez oldun. Öfke ile kalp kirdin, bilmezmisinki bir kalp kirmak kabeyi yikmak gibidir?
bilmezmisin???
bilmezmisin???
.