/
16-04-2007, 12:34
Cumhurbaşkanı Erdoğan!
{EDITOR=<pre><span style="font-size: 12pt; font-family: Verdana; color: black;">Cumartesi günü, Türkiye çok önemli bir demokrasi sınavını başarıyla verdi. <br>Malum, ADD'nin düzenlediği “Cumhuriyet'e sahip çık” mitingi üzerinde çok <br>konuşulup yazıldı… bu mitingi düzenleyenler için statükocular, demokratikleşme <br>ve sivilleşmeye karşı direnen kişi yada çevreler olarak görüldüyse de demokratik <br>haklarının kullanılması çerçevesi içerisinde başlayıp bitmesi herkese rahat bir <br>nefes aldırdı… zira, demokratik tepki gösterme hakkını kullanan kalabalığı fırsat <br>görüp, provokatörlerin sahneye çıkıp, görmek ve yaşamak istemediğimiz bazı <br>tatsızlıkların yaşanabileceği kaygısı vardı. Hem mitinge katılanların, hem de <br>güvenlik güçlerimizin olağanüstü önlem ve hassasiyeti bu endişelerin yerini <br>güven ve sükunete bırakmasına vesile oldu. Buradan herkese bir teşekkür <br>borcumuzun olduğunu düşünüyorum… milyonlarca katılımcının beklendiği bu <br>mitingin abartılı sayılarla yüzbinlerde kalması, halkımızın çoğunluğunun <br>Cumhuriyetin tehlikede olduğu kanaati taşımadığını da bir anlamda teyit etmiş <br>oldu… </span></pre><pre><span style="font-size: 12pt; font-family: Verdana; color: black;">Cumhuriyetin tehlikede olduğunu düşünerek sokağa çıkan azınlığa da, bu iddialara<br> itibar etmeyen çoğunluğa da saygı duyarak, benimde teyit etmek istediğim <br>demokratik bir tepkimi sizinle paylaşmak istiyorum:<span style=""> </span>Kimin Cumhurbaşkanı olması,<br>kirli emeller uğruna akan şehitlerimizin kanından daha önemlimi ki, Cumhurbaşkanı <br>adayına karşı sağlanan bu birliktelik bu olaylar başta olmak üzere, iç ve dış <br>tehditlere, bölücülere ve bölücülüğe, demokratikleşmeye ve insan haklarına karşı sağlanmıyor? </span></pre><pre><span style="font-size: 12pt; font-family: Verdana; color: black;">Cumhurbaşkanlığı makamının yetki ve sorumluluk sınırları anayasayla çizilmiş olmasına<br> rağmen bu endişenin sebebi ne acaba? </span></pre><pre><span style="font-size: 12pt; font-family: Verdana; color: black;">Hukukun temel ilkesi olan 'Başkalarının hakkına ve hukukuna saygı gösterme' gereğini <br>işimize geldiği gibi gösterip yada göstermeme hakkını kimden ve nasıl alıyoruz?</span></pre><pre><span style="font-size: 12pt; font-family: Verdana; color: black;"> Bu ön yargılı yaklaşımlar bana şu hikayeyi hatırlattı:<span style=""> </span>Birlikte yemek yiyen iki körden <br>birinin diğerine, 'Sen niye her lokmada iki dolma yiyorsun!' diye suçladığı arkadaşı, <br>'Benim her lokmada iki dolma yediğimi nasıl görüyorsun!' şeklinde cevaplayınca, <br>suçlayan arkadaşı, 'Çünkü ben öyle yapıyorum!..' demiş… <br>buna göre, Başbakan Erdoğan'ın dindar kimliğinden endişe duydukları için köşke <br>çıkmasına karşı olanlara, demek ki siz de dine ve dindarlığa karşınız! Şeklinde bir <br>karşılık verilse merak ediyorum iki dolmayı yiyen körün dürüstçe itiraf ettiği gibi, <br>evet karşıyız! Derler mi?</span></pre><pre><span style="font-size: 12pt; font-family: Verdana; color: black;">Yersiz ve özellikle de mesnetsiz fobilerimizden kurtulmalıyız. Bizim gibi düşünmeyen <br>insanlar hakkında hukuk dışı suçlamalar yaparak, bizim gibi düşünmesini sağlayacağımızı <br>zannetmek sadece kendimizi kandırmak aynı zamanda gülünç duruma düşürmek demektir. <br>Sağımız, solumuz, önümüz ve arkamızdakilere güvenmeyip kime güveneceğiz Allah aşkına? <br>Bunların hepsi de bizim gerçeğimiz. Bunları hayatımızdan çıkarmak istediğimizde geriye ne kalıyor! <br>Hiç düşündük mü?</span></pre><pre><span style="font-size: 12pt; font-family: Verdana; color: black;"> Her neyse, bu kadar hengameden sonra nihayet adaylık süreci başlamış bulunuyor <br>Cumhurbaşkanlığı için. Anayasada belirtildiği üzere, şartları taşıyan her vatandaş adaylığını <br>açıklayabilir. Açıklayacaklarda… Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasına taraf yada karşı <br>olursunuz, sever yada sevmezsiniz. ama benim tahmin edeceğim sonuca bir etkisi olmayacaktır. <br>bana göre, Başbakan Erdoğan aday olacak ve köşke çıkacaktır. bu bir kehanet olmadığı gibi <br>iddia da değildir… sadece, demokrasi çarkının döndüğü demokratik hedefte gördüklerimdir… <br>Vatana ve millete hayırlı olsun… <span style=""> </span><br></span></pre>EDITOR}
.
/
16-04-2007, 13:05
Cvp: Cumhurbaşkanı Erdoğan!
{EDITOR=<DIV>bence kendi adaylığı yerine daha az gündemde olan ve bir kesim insanların karşı çıkamayacağı birini aday olarak gösterecek</DIV><DIV> </DIV><DIV>cumhurbaşkanın recep tayyip erdoğan olmasını istemem çünkü parti başkanlığına ve başbakanlığa çok yakışıyo ve görevinin üstesinden geliyo ayrıca ii bir başbakana ihtiyacımız var şuan elimizde olan gibi</DIV>EDITOR}
[COLOR=#000000]
.
/
16-04-2007, 13:46
{EDITOR=
krizantem demiş ki:<div>bence kendi adaylığı yerine daha az gündemde olan ve bir kesim insanların karşı çıkamayacağı birini aday olarak gösterecek</div><div> </div><div>cumhurbaşkanın recep tayyip erdoğan olmasını istemem çünkü parti başkanlığına ve başbakanlığa çok yakışıyo ve görevinin üstesinden geliyo ayrıca ii bir başbakana ihtiyacımız var şuan elimizde olan gibi</div>
<br><br>Başbakanı sevenlerin genel tepkisi bu yönde ama, sanırım Erdoğan bu işi , şiddetle karşı çıkanlara, olamazsın diyenlere karşı onur meselesi yapacak... durum bunu gösteriyor... haktan hayırlısı diyelim sevgili Krizantem!.. <br>EDITOR}
.
/
16-04-2007, 13:49
{EDITOR=<DIV>amin hayırlısı olsun vatan ve millet için</DIV>EDITOR}
[COLOR=#000000]
.
/
19-04-2007, 14:37
{EDITOR=<DIV>s.a arkadaşlar.</DIV><DIV>çok güzel bir yazı güzel özetlemiş genel durumu.</DIV><DIV>sonuçda bu ülkede demokrasi var deniyorsa ve cumhur başkanınıda meclis seciyorsa yeterincede çogunluk söz konusu başbakanımzı cumhur başkanı fevkalalde olur yakışırda. bence bir problem olmaz. zaten problem çıkarmaya çalışan satatükonun devamından yana olan zihniyet ve kazurat takımı bu ülkeye hiçbirşey vermemiş ve bu ülkenin gelecegini yemiş takımdır.benim anlamadıgım add dene dernegin başındaki zatı muhterem darbecilikden hakkında soruşdurma açılmış.nasıl oluyorda ona inanan kişiler ve bu peşindekiler bunu göremiyor.bunlar yıllardır halka ragmen halk adına kendileri bir şekil ister bürokrasi ister meclisde iktidar oldular çokda güzel mukdedir oldular .ne zaman halk ve halkın temsilcileri ikdidar oldu ama mukdedir etmediler. ellerinden geleni ardlarına koymadılar bunların halkın gözünde hiçbir kıymeti harbiyesi yokdur zaten mevcutlarıda kandırdıklarını çıkarırsan ülkemizde yüzde 1 i hiçbir zaman geçememişlerdir.11inci cumhurbaşkanı seçilecek çokmu zor ya kabullenmek tayyibi bu ülke atatürk ve özal hariç halkdan kopuk cumhurbaşkanları gördü birde tasyyibi görsün ne olacak.</DIV><DIV>ama adamların basiretleri baglı ve nasipsizler.halkın insanını göremiyorlar dertleri din düşmanlıgı onuda açıkça söyleyemiyorlar. tayyip üzerinden politika yapmaya çalışıyorlar baksanıza o toplantıda en üzüldügüm çankayada seccade görmek imam görmek istemiyoruz diye bagırıyor bagıtıyorlardı. yazık ki ne yazık.</DIV><DIV>saygılarımla </DIV>EDITOR}
.
/
20-04-2007, 06:57
Arkadaşlar merhaba.., ben son günlerde büyük tartışmaları beraberinde taşıyan ve herkesin farklı bir havadan çaldığı konuya kendi yorumumu eklemeyi zorunlu gördüm.
Her şeyden önce cumhurbaşkanlığı görevinin önem ve ehemmiyetine dikkat çekmek gerekirken ben bunu es geçmeyi ve esas konuyu masaya yatırmayı öncelik sayıyorum.
Ben Sayın R.T.Erdoğan’ı o önemli göreve layık görmeyenlerdenim; çünkü o mevki; ne söylediğini inkar edecek, nede “ben değiştim artık başka bir kişiyim” diyebilen; sıkışınca verdiği sözleri yutan.,ama kime ve neye hizmet ettiği malum bazı onursuz ve şahsiyetsiz İslam düşmanı dinsizlerle Misyonerliğe soyunan, hainlerin işbirlikçisi ve yandaşlarının yeri hiç değildir. Arkadaşlar unutmayın Sayın Necdet Sezer birçok kişi tarafından sevilmiyor veya aldığı kararlar beğenilmiyor olabilir ama geçmişte kalan 7 yıllık süreçte ne söylediklerini inkar etti nede PKK hainine taviz verdi. Sizce aşağıdaki sözlerin sahibi kim olabilir.
“Türkiye’de Kürt sorununu vardır
Bunu Türkiyelilik kavramıyla çözmeliyiz,
Türkiyelilik kimliği her vatandaşın üst kimliği olmalı,
Türk kavramı da alt kimlik olarak değerlendirmelidir,
İsteyen isterse yine ben türküm derse desin”
(Diyarbakır’da halka yaptığı konuşmada alt üst kimlik tartışmasıyla Türk kimliğini de Ermeni,Rum, Kürt gibi alt kimlik gösteriyor) Hangi amaçla P.K.K. ile aynı söyleme girdiğini birileri bana izah edebilirmi.!!?
Hiç kimse benim kimliğimi alt kimlik adıyla sunamaz benim atalarım bellidir Türk doğdum ölene katarda bu kimliği hiç kimse yoruma açamaz. Bu ancak kimliği belirsiz atası belli olmayan soysuzların sorunudur.
“P.K.K nın cenaze töreninde bayrağını açması da F16 ların alçaktan uçması da yanlış”
(P.K.K. Terör örgütü ile Türk silahlı kuvvetlerini aynı kefeye koyuyor,kendince her iki tarafa eşit yaklaşıyor)
PKK Ateşkes kararı verince
“Bizde durduk yerde onlara operasyon yapmayız”
(PKK yı muhatap alıyor ve ateşkes kararına jest yaparak karşılık veriyor.)
Siz ne düşünürseniz düşünün benim cumhurbaşkanım bu vatanın dağlarını al kanıyla sulayan askerimi küçük göremez ve bilir ki Türk askeri dünyanın en şerefli askeridir, yan gelip yatmak için askere gitmez.., hele bir şehit annesini anne sayıp elini öpemeyen bir kişilik o onurlu görevi hiç yapamaz.
Cumhurbaşkanlığı bir icra ve yürütme organı değildir ve o görevi layıkıyla yapabilecek nice onurlu ve şerefli kişilikler vardır. Ama o isimler arasında çok sık telaffuz edilen bazı isimlere bana göre yer yoktur. Teşekkür ederim.
.
/
20-04-2007, 11:07
{EDITOR=<DIV>s.a arkadaşlar...</DIV><DIV>bu konuda herkes fikrini demokratik platformda zaten her yerde söylüyor.</DIV><DIV>boncuk kardeşin sözlerine katılıyorum.</DIV><DIV>şöyle bir söz vardır. bir söz agızdan çıkana kadar sizin esiriniz çıkdıkdan sonrada siz o lafın esiri olursunuz.yani bu ülkede konuşmakla icraat arısında millet gidip geliyor.ama malesef sadece mugallata yapılıyor. bu sizinde söylediginiz gibi sözlere katılmak mümkün degil yanlız bir medya olgusu var istedigi şekilde istedigi olgu ve oluşumu milleti istedigi gibi maniple etmeye insanları karalamaya.vatan hainlerini kahraman kahramanlarıda vatan haini göstermede pek mahir bu medyamız çünkü batı tarafından gizli güçler tarafından besleniyor. ve her tülü enfarmasyonu ve dezenfarmasyonu yapıyorlar. bu ülkede ne laflar ne sözler söylendi bakınız ben bu sözlere zaten söylenmişşe katılmıyorum. kimse.din ve askeriye üzerinden atatürk üzerinden ve kutsallarımız temel degerlemiz üzerinden siyaset yapıpda kendine ikbal üretmesin yıllarca bu millet bunun çok zararını çekdi o yüzden anti demokratik örgütle ve statükoclar hırsızlar üredi. türedi zenginler oluşdu. hiçbir zaman halkın ikdidarı olmadı oluşamadı. ben bunu söylemek istiyorum yıllarca masonlar böl parçala uyut yut takdigi uyguladılar malesef iş yutma safasına geldi kimse bunun farkında degil.öyle bir durum düşünün ki hep kaybeden millet kazanan bir avuc kartel. geçen haber türkde bir gazateci anlattı dünyada zenginler sıralması yapılmış milyar doları olan zenginler bunlar malesef agzım açık kaldı.amerikada 11 kişi fransada 12 ingilyerede ve almanyada 6 şar kişi çıkmış türkiyede 24 zengin var. yuh dedim ya millet evine pazarın artıklarını göstrüyor hastanelerde rehin kalıyor her gün şehit cenazesi herkes her konu üzerinden siyaset politika yapıyor. bular ise bu bozuk düzenden bizim kanımzı alın terimiz göz yaşımzı üzerinden.kendilerien ikdidar servet ve sermaye üretiyor.sonuçda kaybeden hep halk oluyor benim onu bunu tutugum yok sonuçda halk kazansın statüko ve onun yandaşları kaybetsin batı ilerledi bizler hala yerimizde sayıyoruz.bu konu çok daha tartışılır meele degil herkes geçmiş gelecege bir köprü ve ayna bakıp ders alsın ve ona göre yöntem belirlesin.</DIV><DIV>yazarız cevaplara göre inşallah saygılarımla s.a</DIV><DIV> </DIV>EDITOR}
.