Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
mutlaka bu kremi kullanalım.....
Konuyu Değerlendir
  • 20 Oy - 2.95 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 29

Biri namaz kılan, diğeri de kılmayan iki komşu varmış. Namaz kılmayan komşu, kılanın yüzündeki cezibeye imrenir, ondaki güzelliğe hayran kalırmış. Kendisi de onun gibi olabilmek için yapmadığı makyaj, kullanmadığı krem bırakmamış.

Lâkin bu yaptıklarının hiçbirisi kendisine, komşusundaki o güzelliği sağlamazmış.
Nihayet birgün ıkına sıkına komşusuna gitmiş. Oradan buradan lâf açmış ve konuyu merak ettiği meseleye getirip sormuş:

- Komşucuğum! Farklı bir güzelliğe sahipsin. Ne kremi kullanıyorsun, merak ettim doğrusu? demiş.
Durumu anlayan komşu biraz da şaka ile karışık olsun diye:

- Ben ibadet kremi kullanıyorum, diye cevap vermiş.
Bunu duyan beriki sırrı kaptım diye bir bahane ile oradan alelacele çıkmış ve doğru soluğu bir parfüm dükkanında almış. Tezgâhtara:

- Bana iki kutu ibadet kremi ver, demiş. Tezgahtar bu “marka”yı ilk defa duyma şaşkınlığı içinde:

- Hanımefendi, ibâdet kremi diye bir krem yok! Böyle bir markayı ilk defa sizden duyuyorum, demiş.
Kadın ne pahasına olursa olsun kendisini güzelleştirecek kremi almayı kafasına koymuş ya! Sinirli bir eda ile:

- Ne demek yok! Tanıdığınıza veriyorsunuz. Bana gelince yok. Anlamam. Fiyatı önemli değil, ne olursa olsun alacağım. Lütfen beni boş çevirmeyin, demiş. Tezgahtar müşterinin hassasiyetini anlamış:

- Bu kremi nerede gördün? İsmini kimden aldın?diye sormuş.
Karşı tarafa isteğinde samimi olduğu telkinini vermek için olayı baştan sona olduğu gibi anlatmış.
Tezgahtar az-buçuk da olsa konudan haberdar imiş ki, müşterisine:

- Hanımefendi, o komşun çok ibadet ettiği için, Allah da o kimsenin yüzüne kendi nurundan bir güzellik vermiş. Sen de onun gibi olmak istiyorsan, kulluğunun icaplarını yerine getir, ibadetlerini muntazam yap. Böylece ondan daha güzel olursun, demiş.

“İbadet kremi” arayan hanım, doğru evine gitmiş. Yüzündeki kremleri temizleyip tam bir gusül abdesti almış. Şimdilik bildiği kadarıyla ibadetlere başlamış. Bilmediklerini öğrenme gayretine girmiş. Öyle olmuş ki, aldığı abdestlerle yüzündeki kırışıklar kapanmış. Kul olmanın rahatlığıyla ömrü bereketlenmiş.

Abdest ve namazdan başka dünyada hiçbir güzellik malzemesi olmadığını o da anlamış.
Bu gerçeği siz de anladınız mı?..

Namaz kılanın yüzüne Allah özel bir nur ve güzellik verir. Bu güzellik onların yüzlerinde sadece dünyada değil, ahirette de parlayacaktır.<!-- / message --><!-- sig -->

Bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez.

Alıntı
.
Konu: 130

SAĞOL İLAYDA .ALLAH RAZI OLSUN.ÇOK GÜZELDİ .
[Resim: tevbewp0hp9cw4.gif]

Alıntı
.
Konu: 0

Bir büyüğümüze de sorulmuş güzelliğinin sırrı o da teheccüd kremi kullanıyorum demiş...
Bizde yapabilsek Mevlaya kulluk...Kozmetiğe, kreme ihtiyaç kalmaz...
Mevlam kendisine kull olabilenlerin aşkının zerresini bizlerin kalplerinede nakş eylesin inşaAllah...
Yarın ne biçeceğiz bugün ekmeden? Sefa sürülürmü cefa çekmeden! Gerektiğinde tereddüt etmeden, Bu canı feda edenleriz biz... Tuz değiliz hemen erimeyiz! Çeker her derdi çürümeyiz! Yalnız aklımızla yürümeyiz! Daim hak Mürşide uyanlarız biz!!!

Alıntı
.
Konu: 313

ALLAH razı olsun

Alıntı
.