Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Ölüm üzerine deneme
Konuyu Değerlendir
  • 17 Oy - 3.12 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 15

Bu gün bir tuhaflık var her şeyde..Güneş bir başka doğdu sanki bu sabah yada bir başka göründü bana..İnsanlar gözlerini kaçırdılar adeta benimle göz göze gelmemek için..Defalarca baktım aynalara rengim soluk sadece,birazda gözümün feri sönmüş ama bunu benim dışımdakilerin fark etmesi çok zor aslında..
Ölüm geliyor aklıma hep bu gün.Sanki öleceğim ben bugün..Ölmek çok zor be.Ölüm gidene kolay kalanlar için asıl problem derdim hep öyle olmuyormuş demek ki.

Namazlarım geliyor hemen aklıma yalap şap kıldığım namazlar,kaza namazlarım varmıydı acaba,oruçlarım ne durumdaydı.Koşarak evime gidiyorum İçimdeki ses giderek netleşiyor “öleceksin diyor son günün”.Hava kararıyor inanılmaz bir duygu bu ötelemeye çalışıyorum bu duyguyu.Ne yapsam tat vermiyor ve gitmiyor bu garip düşünce zihnimden.Kur’an geliyor aklıma.Evet evet onu okuyayım doyasıya.3.cüzdeymişim bitirip bunuda yeiştirsem amel defterinde bir hatim daha olsa.

Eyvah ki eyvah 2 yıl önce filandı iki gün hastalanmıştım tutmamıştım 6 gün kadar oruç sanki.Offff bu hatırlayabildiğim ya hatırlayamadıklarım.Umarım bu sadece bir histir nereden çıktı şimdi bu ölüm yahu.İyiydik şöyle…..
Bahçede köpek uluyor her zaman havlayan köpek ,o uyuz köpek uluyor bu gün acı acı.Bir evden ölü çıkınca ulur köpekler derler ya eskiler o geldi aklıma inanılası değil tabi..Olmaz da zaten..Ama ya bu içimde ses “öleceksin diyor hep bu son gün”.6 cüz okudum ama pek hatırlamıyorum bir şey.Bahçedeki böcü börtü taşınıyor adeta,gidiyorlar.Ekmeklerim küfleniyor adeta ihtiyacın olmayacak dercesine bize,ulumalar coştu adeta meğer köpeğin sesi ne yanıkmış yeni fark ettim..Sinirlerim bozuluyor iyice mukayyet ol Rabbim aklıma..

Hacca gidecektim yarab,bol bol tasaddukda bulunacaktım,kırdığım insanlardan helallik alacaktım,kur’an okurken ağlayamadım hiç ağlayacaktım,40 yaşına doğru yatsı ve sabah namazlarını cemaatle kılacaktım,bir mürşid bulup sana olan adımlarımı hızlandıracaktım sen bana koşarak gel diye,ondan sonra ölebilirdim tarikat derslerimin geri kalanlarını melekler çekecekti mezarımda.O mubarek insanlarla beraber olacaktım ahrette.Daairenin içinde daha hassas bir daire..Şimdi girebilirmiyim acaba hemen gidip ders alsam,2 yumurtayla ekmeğide eklesem sonuna bir de şu köpek için fare zehiri..Sinirlerim giderek bozulmaya devam ediyor.İsyan edesim geliyor bu kadar ani olmaması lazım dı, evet denmişti “hiç ölmeyecekmiş gibi …..ve yarın ölecekmiş gibi…” hep dua ederdim ben Allah ım sıralı ölüm ver diye.Kime göre neyin sırası ölen bebekleri düşününce çok bile mühlet verilmiş.
Hava zifiri karanlık yatsı namazını kıldım ağlamamak için zor tutuyorum kendimi..
Bana bakan o şey ……
[I][U]"Ayakkabım yok diye üzülürken Yolda ayaksız birini gördüm"[Resim: 3.gif]

" Ne bu deveyi güderim nede bu diyardan giderim"

"Çözülmesini istemiyorsan bağlama"

Alıntı
.
Konu: 723

bunu okuyunca aklıma bu şiir geldi
Sessiz Gemi [RIGHT][RIGHT]Artık demir almak günü gelmişse zamandan,
Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.

Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol;
Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol.

Rıhtımda kalanlar bu seyahatten elemli,
Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli.

Biçare gönüller. Ne giden son gemidir bu.
Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu.

Dünyada sevilmiş ve seven nafile bekler;
Bilmez ki, giden sevgililer dönmeyecekler.

Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden.
Bir çok seneler geçti; dönen yok seferinden
[LEFT].[/LEFT]
[LEFT]Yahya Kemal Beyatlı[/LEFT]
[LEFT].[/LEFT]
[URL=javascript:openHTML('siir_postala.asp?siir_id=1235','1','400','250')][Resim: postala.gif][URL=javascript:openHTML('puan_ver.asp?siir_id=1235','1','400','200')][Resim: puan_ver.gif][CENTER]puan
9,5
(737 kişi)

[RIGHT][/RIGHT]
[Resim: lvbackni1qb7po7.gif]

Alıntı
.

Çok severim bu şiiri ölümü düşünmek dehşet bir şey kendisi gibi...Hz Ömer bir gün cuma hutbesinde ölecez meyanında bir şeyler söyleyim hemencik iniveriyor.Şaşırıyor millet ölüm den ibaret kücücük bir vaaz..Oylece çıkıp gidiyorlar gece yatarken akıllarına hutbe geliyor ve bütün geceyi uykusuz geçirip şiş ve kırmızı gözlerle "ya emirül mü'minin sohbet çok ağır oldu diyorlae"

Bütün lezzetleri unutturan her şeyden vazgeçiren ölümü anmak..Rabita-i Mevt..
Allah bütün ümmetimize ölüme ve sonrasına azık hazırlayabilecek şuuru ve bilinci nasip etsin..

Alıntı
.

Bu sitede kimse kimsenin yazışını eleştirmiyo,Yorum da yapmıyo!Sadece
Eline sağlık emeğine sağlık Allah razı olsun gibi şeyler amaç bu mu??O zaman hep beraber dualaşalım maksat hasıl olsun diye..İlginç.Bakın arkadaşlar çıkar giderim he?Smiley

Alıntı
.
Konu: 723

bende aynı şeyleri düşünüyorum
yorum yazarkende kimseye yazarkende eline sağlık demiyorum bu yüzden
[Resim: lvbackni1qb7po7.gif]

Alıntı
.

Sıkıntı şey aslında okumuyoz çokca..Doğan Cüceloğlunun bir yazısı var "okuma ve yalnızlaşmak sorusu 3"internette arasanız çıkar karşınıza..Bu ölüm üzerine denemeleri tepki için hemen anında karaladım edebiyatı sevmem normalde milletin tepkisi ne olacak diyerekten...Hani uzun kısa ciddi yazılara itibar etmiyorlar bunun etkisi ne olacak diye.Pek bişi farketmedi okumuyorlar..Okusalar bu yazının ne menem bir uslupla yazıldığını eleştirirlerdi.Çünkü orta 1 seviyesinde yalap şap yazılmış iğrenç bir yazıydı.Duygusal ögelerin dışında hiç bir şey olmayan bir şey.Beklediğim yorumlar gelmedi..Vel hasıl geyik geldik geyik gidecez...Okuyan yanlızlaşıyor ve kendi cemaatimizlr bile bağlar yavaş yavaş kopuyor hocam..Allah yardımcımız olsun vesselam..
Allah sizden ve benden razı osun emeğimize ve elimize sağlıkSmiley

Alıntı
.

Siteye yeni üye oldum Malum..Belki birileri kızınca veya alınınca bu kim diyerek yazıları bulup cevaplar yazılıyor(senin gibi)....Okunma oranlarına bak eskisin sen benden hangi konu ne kadar okunuyor kimler cevap veriyor ne yazıyor..Benimle alakalı bir şey değil yani kimse bana olumsuz bir şey yazmadı manasında...Bana sen ders verir gibi konşma"konuyu açana teşekkür edilir" niye konu açtı diyemi??Çok konu açıpda işi boş olunca daha mı iyi oluyor..Forum ne demek bi bak istersen..

Alıntı
.

bende sizin dediklerinizi anlamıyorum illa herşeye karşımı çıkmak lazım söylenenler herkez tarafından beninsenen şeylerse sırf muhalefet olmak içinde muhalefet olunmaz ki
size sorarım bu konuya dua ve tşkr den başka ne yazbilirsiniz sonuçta bi deneme yazısı[HIGHLIGHT=#ddd9c3]

[/HIGHLIGHT]

Bu nasıl uslup Allah aşkına...Uzatmayalım olur mu??

Alıntı
(En son düzenleme: 20-06-2007, 21:41 M_Leyla.) .
Konu: 215

söylediklerimi söylemmedim sayın bundan sonra emin olun ki uzatmacam sizde yaparsanız sevinirim
[Resim: image.php?u=5939&dateline=1190631135]

[COLOR=#000000]

Alıntı
.