Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
HER SIKINTININ SONU VARDIR ..İNŞAALLAH.
Konuyu Değerlendir
  • 10 Oy - 2.5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 130

Başa gelen bela ve musibet karşısında halinden insanlara şikayet etmeye sızlanma denir. Allahu Tealâ, kullarının kendisini kullara şikayet etmesini istemez. Eğer kul, derdinden dolayı Allah'a sızlanırsa bunda sakınca yoktur.

"Ey Rabbim, takatim kalmadı. Sen merhametlilerin en merhametlisisin. Bana acı, beni feraha çıkar." demek bir sızlanma olmayıp, Allah'a yalvarmadır.

Allah'dan gayrıya sızlanma doğru olmaz. Allah'a sızlanma ise nazdır, niyazdır, duadır, kulluğun icabıdır. Buna Kur'an-ı Kerim'den şu kıssa delil getirilmiştir:

Yusuf (Aleyna Ve Aleykum Selam.)'ı kardeşleri kuyuya atıp, onu kurdun yediğini söyleyerek Yakub (Aleyna Ve Aleykum Selam.)'a gelmeleri üzerine, Yakub (Aleyna Ve Aleykum Selam.) şöyle buyurdu: "Ben sadece gam ve kederimi Allah'a arz ediyorum. Ve ben, sizin bilemeyeceğiniz şeyleri (Allah tarafından vahiy ile) biliyorum."(Yusuf/86)

Enes bin Malik (r.a.)'den rivayet edilen bir hadis-i şerifte, bir kimse Rasulullah (Aleyna Ve Aleykum Selam.)'ın mescidine geldi ve Hz. Eyyüb (Aleyna Ve Aleykum Selam.) ile ilgili sualler sordu. Efendimiz ağladı ve şöyle buyurdu: "Yemin ederim ki, Eyyüb beladan inlemedi, sızlanmadı. Fakat yedi sene, yedi ay, yedi gün o belada kaldı. Ayakta namaz kılmak istedi, duramadı düştü. Kullukta kusurunu görünce, hastalığın ve derdin şikayetinden değil, kulluktaki ibadet ve taatına noksanlık gelmesinden korktuğu için dua etti."

Hazret-i Eyyüb şehrin dışında, hanımının kendisi için yaptığı kulübede yaşıyordu. Bir gün hanımı yiyecek aramaya çıkmıştı, ikindi vakti, Allahu Tealâ'nın lütuf müjdecisi Cebrail (Aleyna Ve Aleykum Selam.) geldi: "Ey Eyyüb, Allahu Tealâ bela verdi, sabrettin. Şimdi sıhhat ve nimet vereceği müjdesini getirdim." dedi. "Ayağını yere vur.! İşte yıkanacak ve içilecek soğuk su." (Sa'd/42)

Bu emr-i ilahi ile Hazreti Eyyüb ayağını yere vurdu, iki su pınarı fışkırdı. Sıcağı ile yıkandı, soğuğundan içti ve sıhhat bulup iyileşti.

Bir müddet sona zevceleri annemiz eve döndü. Eyyüp (Aleyna Ve Aleykum Selam.)'ı tanıyamadı. Onun kaybolduğunu sandı. Dışarıya çıkıp feryat etti, ağladı. "Bu kadar sıkıntı çektim, hazineyi elden kaçırdım. Hastayı kaybettim" diye ağlıyordu. Eyyüb (Aleyna Ve Aleykum Selam.) ise onu seyrediyordu. Cebrail Eyyüb (Aleyna Ve Aleykum Selam.)'a "Ey Eyyüb, zevceni çağır, gönlünü al; onu üzme." dedi. Bunun üzerine Eyyüb (Aleyna Ve Aleykum Selam.) hanımına seslendi:

- Ey hanım, kimi arıyorsun?

- Bir hastam vardı, hayat arkadaşım idi. Peygamber idi. Onu kaybettim. Bu yüzden ağlıyorum.

- İsmi ne idi?

- Sabırlı Eyyüb idi.

- Nasıl bir kimse idi?

- Sağlıklı iken sana benzerdi.

- O hasta Eyyüb benim. Allahu Tealâ bana sıhhat verdi.

Her ikisi de sevinçle ağlaştılar.

Evet, her sıkıntının sonu gelir. Her kışın bir yazı, her derdin bir devası vardır. Kim acele ederse kendisine yazık eder. Sabır gereken yerde acele etmek uygun olmaz.

Nefs Terbiyesi ve İlahi Huzur

[Resim: tevbewp0hp9cw4.gif]

Alıntı
(En son düzenleme: 31-07-2007, 23:31 EşkiyA.) .
Konu: 0

inşallah tşekkürler biraz olsun içimizi ferahlattın .

Alıntı
.
Konu: 5

paylaşım için teşekkürler...

DİKENDEN GÜL BİTİREN,KIŞI DA BAHAR HALİNE DÖNDÜRÜR.SELVİYİ HÜR BİR HALDE YÜCELTEN KEDERİ DE SEVİNÇ HALİNE SOKABİLİR.

~~Mevlana~~
[HIGHLIGHT=#ebf1dd]Bu dünya fanidir sakın aldanma,Mağrur olup tac-u tahta dayanma[/HIGHLIGHT]
[HIGHLIGHT=#ebf1dd]Yedi iklim benim deyu güvenme,Uyan ey gözlerim gafletten uyan,[/HIGHLIGHT]
[HIGHLIGHT=#ebf1dd]Uyan uykusu çok gözlerim uyan...[Resim: 53.gif]

Alıntı
.

INSIRAH demiş ki:paylaşım için teşekkürler...

Alıntı
.
Konu: 2

Allah senden razı olsun Seda

Çok güzel şeyler bunlar.

İçinde bulunduğumuz 3 aylarda böylesine manevi lezzetle dolu bu forumu hasbel kader bulup icabet ettiğim için kendimi çok şanslı buluyorum.

Burdaki tüm kardeşlerime selamlar olsun.

Alıntı
.
Konu: 1

Evet, her sıkıntının sonu gelir. Her kışın bir yazı, her derdin bir devası vardır. Kim acele ederse kendisine yazık eder. Sabır gereken yerde acele etmek uygun olmaz.

Rabbim cümlemize sabır nasip etsin...amin..Allah (c.c) senden razı olsun çok güzel konuyu bizimle paylaştın can...
selam...ve...dua...ile
herkese selamlar
[Resim: dua4jlnn9fo1.jpg]

Alıntı
(En son düzenleme: 31-07-2007, 23:31 EşkiyA.) .

SAĞOLUN.RABBİM CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN.

Alıntı
.

ÇOK GÜZELMİŞ
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
ALLAH RAZI OLSUN
HuzurForum
[Resim: emeesayg8xr1rc0af.gif]

Alıntı
.
Konu: 2

Seda iyisin hoşsunda keşke şu yazılarını biraz küçük yazsan. görüntü kirliliği oluyo kardeşim. küçük yazsanda biz okuyabilirz bu konuda müsterih ol.

Alıntı
.

HAKLISIN BELKİ AMA İSTEYEREK BÖYLE NEDEN YAPAYIM Kİ KOPYALA YAPIŞTIR YAPTIGIM İÇİN BÖYLE OLDU.GÖRÜNTÜNÜN NE ÖNEMİ VAR DEMİ...

Alıntı
.