Farz namazlardan sonra, Âyet-el-kürsiyi okuyanın Cennete girmesi için ölümden baþka engel yoktur. [Nesai, Ýbni Hibban, Beyheki, Taberani]
Evinde, Fatiha ve Âyet-el kürsi okuyana, o gün cin ve şeytan zarar veremez. [Deylemi]
Fatiha ile Âyet-el kürsiyi okuyana, o gün cin ve insanın nazarı değmez. [Deylemi]
Cebrail aleyhisselam dedi ki: "Cinlerden bir ifrit sana zarar vermek istiyor. Yatağa girince Âyet-el-kürsiyi oku, zarar veremez. [Ýbni Ebid-dünya]
Âyet-el kürsi Kur'an âyetlerinin seyyididir. Okunduğu yerden şeytan çýkar. [Hâkim]
Âyet-el kürsi Kur'an-ı kerimin dörtte biridir. [Ebu-þ-þeyh]
Ey oðul ilmihalinden Hadis-i şerifler ise böyledir :
Namazdan sonra, Âyet-el kürsiyi okuyana her harfi için 40 sevap verilir.
Bir kişi namazdan sonra hemen bir defa Âyet-el kürsiyi okusa, o âyet Arş-ı alaya kadar gider ve orada durmadan hareket ederek "Ya Rabbi, beni okuyan kulunu affet!" der. Hak teâlâ, mekandan ve cihetten münezzeh olarak "Ey meleklerim, şahit olun, namazdan sonra Âyet-el kürsiyi okuyan kulumun günahlarını affettim" buyurur.
Evden çıkarken Âyet-el kürsi okuyana, 70 melek, evine dönünceye kadar dua ve istiğfar eder.)
Cebrail aleyhisselam dedi ki: "Cinlerden bir ifrit sana zarar vermek istiyor. Yatağa girince Âyet-el-kürsiyi oku, zarar veremez. [Ýbni Ebid-dünya]
Âyet-el kürsi Kur'an âyetlerinin seyyididir. Okunduğu yerden şeytan çýkar. [Hâkim]
Âyet-el kürsi Kur'an-ı kerimin dörtte biridir. [Ebu-þ-þeyh]
Ey oðul ilmihalinden Hadis-i şerifler ise böyledir :
Namazdan sonra, Âyet-el kürsiyi okuyana her harfi için 40 sevap verilir.
Bir kişi namazdan sonra hemen bir defa Âyet-el kürsiyi okusa, o âyet Arş-ı alaya kadar gider ve orada durmadan hareket ederek "Ya Rabbi, beni okuyan kulunu affet!" der. Hak teâlâ, mekandan ve cihetten münezzeh olarak "Ey meleklerim, şahit olun, namazdan sonra Âyet-el kürsiyi okuyan kulumun günahlarını affettim" buyurur.
Evden çıkarken Âyet-el kürsi okuyana, 70 melek, evine dönünceye kadar dua ve istiğfar eder.)