Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Nafile Günlük Namazların faziletleri
Konuyu Değerlendir
  • 18 Oy - 2.06 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 10

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=#000000]İŞRAK NAMAZI
Peygamber efendimiz buyuruyor ki:
“Bir kimse sabah namazını cemaatle kılar sonragüneş doğuncaya kadar Allah’ı zikrederek oturur ve iki rekât İşraknamazı kılarsa, kendisine tam bir Hac ve Umre sevabı verilir.(3 defa“tam” buyurdu)”
H.z Enes (R.A)

Bir kimse sabah namazını cemaatle kılar, namaz kıldığı yerdeoturur ve sonra “En-am” suresinin ilk üç ayetini okursa,Allah ona, Allah’ı tesbih eden ve kıyamete kadar o kimse içinistiğfar edecek yetmiş bin melek vazifelendirir.”
H.z İbni Mes’ud (R.A)

DUHA NAMAZI
“ Kulun uykusunda ruhu kabzolunur. Ve geri verilipverilmeyeceğini de bilmez. Vitir namazını kılıp yatması onun için dahahayırlıdır. Ayda 3 gün oruç tutan, ayın hepsini oruçlu geçirmiş gibi olur.Çünkü Allah bire on sevab verir. Kul, kendisinden her "Sülâmâ"sınınbir zekâtı olduğu halde sabahlar. "Sülâmâ nedir? Ya Resulallah"denildi. Buyurdu ki: "Ceseddeki her kemiğin mafsalıdır. Eğer o kul, dörtsecde ile 2 rek’at namaz kılarsa (İşrak veya duha namazı) cesedininzekâtını ödemiş olur.”
Hz. Ebud Derda (R.A.)

“ Duha namazını iki rekât kılarsan gafillerdensayılmazsın. Dört rekât kılarsan muhsin yazılırsın. Altı rekât kılarsan kâmilinyazılırsın. Sekiz rekât kılarsan Fâizîn sayılırsın. On rek'atte sende o güngünah tutunmaz. On iki rekât kılarsan senin için Allah Cennette bir köşk binaeder.”
Hz. Ebû Zerr (R.A.)

EVVABİN NAMAZI
“Bir kimse akşam namazından sonra konuşmadan 2rekât Evvabin namazı kılarsa, birinci de Fatiha ve Kafirun, ikinci de Fatiha veİhlâs surelerini okursa yılanın kabuğundan çıktığı gibi günahlarındançıkar.”
H.z Enes (R.A)

“Bir kimse akşamla yatsı arasında 20 rekât kılarher rekâtta fatiha ve ihlâs surelerini okursa, Allah o kimsenin nefsinde,ehlinde, malında, dünyasında ve ahiretinde muhafızı olur.”
H.z Enes (R.A)

“Bir kimse akşam namazından sonra aralarında fenabir şey konuşmaksızın 6 rekât Evvabin namazı kılarsa 12 senelik ibadetine denkolur.”
H.z Ebu Hureyre (R.A)

TEHECCÜD NAMAZI ( GECE NAMAZI )
Peygamber efendimizbuyuruyor ki:
“Geceninson bölümünün ortasında, Âdemoğlunun kıldığı iki rekât namaz, dünya vedünyadakilerden hayırlıdır. Ümmetime zor geleceğini bilmeseydim, onlara"teheccüdü" mecburi kılardım.”
Hz. Hasan (R.A)

“Gece namazına devam edin. Bu, sizden evvelkisalihlerin âdetidir. Gece namazı, Allah'a yakınlık, günahlardan uzaklaştırıcıve hatalara kefarettir. Bünyeden de derdi atar.”
Hz. Bilal (R.A.)

“Gecenin üçte biri kaldığında Allah Teala dünyasemasına nüzul eder de şöyle buyurur: "Kim bana dua eder ki o duayı kabuledeyim. Kim bana istiğfar eder ki, ben onu mağfiret edeyim. Kim sıkıntısınıngiderilmesini istiyor ki, onu gidereyim. Kim benden rızık taleb eder ki, onurızıklandırayım." Ortalık aydınlanıncaya kadar bu böyle devameder.”
Hz. Ebû Hüreyre (R.A.)

[SIZE=3]KAYNAK:RAMUZ EL EHADİS (HADİSLER DERYASI)
NE İSTERSEN ONU YAP! AMA ALLAH'IN HER ZAMAN SENİN YANINDA HAZIR VE NAZIR OLDUĞUNU HİÇ UNUTMA!

Alıntı
(En son düzenleme: 08-08-2007, 12:22 EşkiyA.) .
Konu: 313

teşekkürler emeğine sağlık ALLAH razı olsun

Alıntı
.
Konu: 130

EMEĞİNE SAĞLIK ZAHİDE.PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN.
[Resim: tevbewp0hp9cw4.gif]

Alıntı
.
Konu: 480

emeğine sağlık kardeşim mevla razı olduğu kullarından eylesin
[Resim: emeesayg8xr1rc0af.gif]

[STRIKE]Ne aradıysam bilki sende bulmuşum.
Senden öncesi yoktu
Seninle var olmuşum.
Sende bütün özlemler.
Sende bütün gelecek.
Beni bende arama.
Ben artik sen olmuşum.
[/STRIKE]

Alıntı
.

Rabbim cümlemizden Razı olsun. Sağolun kardeşlerim.
NE İSTERSEN ONU YAP! AMA ALLAH'IN HER ZAMAN SENİN YANINDA HAZIR VE NAZIR OLDUĞUNU HİÇ UNUTMA!

Alıntı
.
Konu: 215

allah razı olsun
[Resim: image.php?u=5939&dateline=1190631135]

[COLOR=#000000]

Alıntı
.

Amin cümlemizden inş.kardeşim.

Alıntı
.
Konu: 1,019

Allah razı olsun.....
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.

Amin ecmain inş. Hepiniz sağolun kardeşlerim.[/b] Smiley

Alıntı
.

Foruma Git:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 7 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.