Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Anket: Sevginizin peşinden koşarmısınız
Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
EVET ( BU DUYGUYU ÇEKEN BİLİR )
81.03%
47 81.03%
HAYIR
10.34%
6 10.34%
Yaşamadan bilemem
8.62%
5 8.62%
Toplam 58 oylar 100%
* Bu ankete oy verdiniz. [Sonuçları Göster]

Sevginiz peşinden koşarmısınız?
Konuyu Değerlendir
  • 19 Oy - 2.68 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 56

haksızsın

niye diyeceksin?

burası boşbeleş bir yer mi diyeceğim.
sana sorayım senin mecnun dan anladığın nedir?
mecnun olmak için çöllerde gezinip durmak mı gerekir?
hem ben bir kere modern mecnunum Smiley

Sırf Sensizliği Sensiz Yaşamak İçin Gidiyorum Sensizliğe Smiley (29)

Ya ümitsizsiniz ya da ümit SİZ siniz

Sana gitme demeyeceğim
Ama
Gitme LAVİNİA

Alıntı
.
Konu: 1,019

modern mecnun hmm bu güzel... yoksa gerçek mecnun olacagım dersen çöllere gideceğim diye ondan uzaklaşmak zorunda kalırsın:hıhı:hıhı

Leyla ile Mecmun demiş ki:Leylâ ile Mecnun' [Arapca مجنون ليلى] un aşkları bir Arap efsanesine dayanmaktadır. Bu efsanede Mecnun mahlasıyla şiirler söyleyen Kays ibni Mülevvah adlı bir Arap şairiyle Leyli (Leylâ) adlı bir Arap kızın arasında geçen ve ayrılıkla sona eren bir aşk hikayesini anlatılmaktadır.

Bu hikayenin konusu kısaca şöyledir: Leyla ve Kays(Mecnun’un asıl adı) ilkokul yıllarında birbirlerine aşık olmuşlardır. Kısa zamanda heryere yayılan bu aşkı duyan annesi Leyla’yı okuldan alır ve Kays’la görüşmesini yasaklar. Ayrılık ıstırabıyla mahvolan Kays halk arasında Mecnun diye anılmaya başlar. Bu sevda yüzünden çöllere düşen Mecnun’a birçok kişi Leyla’yı unutmasını söyler; ancak onun için kainat artık Leyla’dan ibarettir ve hiçbir şekilde bu aşktan vazgeçmez. Hatta babası onu bu dertten kurtulmak üzere Allah’a yakarması için Kabe’ye götürür; ama o tam tersine derdinin artması için dua eder. Hem Leyla’nın hem Mecnun’un halleri gittikçe perişanlaşmaktadır. Başkasıyla nikahlandırılan Leyla, kocasından kendisini uzak tutmak için bir hikaye uydurur ve bir süre sonra adam ölür. Bu sırada Mecnun çöldedir ve aşkın bin bir tülü cefasıyla yoğrulmaktadır, bu sırada dünyayla bütün bağlantısı kesilir ve sadece ruhuyla yaşar hale gelir. Leyla’nın vücudu da dahil olmak üzere bütün maddi varlıklarla ilişkisi bitmiştir. Birgün Leyla çölde onu bulur ama Mecnun onu tanımaz ve “Leyla benim içimdedir, sen kimsin?” der. Onun eriştiği mertebeyi anlayan Leyla gider ve bir süre sonra ölür. Onun ardından da Mecnun hayata veda eder, böylece ruhları hakiki kavuşmayı yaşar.

Bu hikayenin sonunda; seven ve sevilen bir olmuşlardır. Aşık kendini madde dünyasından tamamen soyutlamayı başarmış ve sevdiğine ulaşmıştır. Bu noktadan sonra seven ve sevilen diye iki farklı kişiden bahsetmekte yanlıştır; ruhlar ilahi visal(ilahi kavuşmaya)e ulaşmışlardır. Bu yüzden artık Mecnun sevdiğini kendinden dışarıda aramamaktadır, bu dünyayı onun yeri kabul etmemektedir. Bu mesnevide Fuzuli, dünyevi aşkı bir basamak olarak kullanıp onun üstünden maddeden ayrılıp tamamen ruha ait olan ilahi aşkı anlatır.

Hedef buysa sonuna kadar git....
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.
Konu: 723

modern mecnun
boş beleş yer demiyorum öyle desem burda olmazdım ama onun aşkınla yanan yürek burda olmaz buna eminim
modern mecnun yapmana sen ismini Smiley (5) süper olur
[Resim: lvbackni1qb7po7.gif]

Alıntı
.
Konu: 1,019

esmameryem demiş ki:modern mecnun
boş beleş yer demiyorum öyle desem burda olmazdım ama onun aşkınla yanan yürek burda olmaz buna eminim
modern mecnun yapmana sen ismini Smiley (5) süper olur

Sanal modern mecnun olduğu için burda :hıhı
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.
Konu: 56

boşversene esmameyrem ben ismimden memnunum,

ayrıca mecnun olabilmek için onun gibi sevebilmek lazım,
o kadar sevemiyo olabilirim, ama bir amacım var,
amaçsızlar düşünsün

Sırf Sensizliği Sensiz Yaşamak İçin Gidiyorum Sensizliğe Smiley (29)

Ya ümitsizsiniz ya da ümit SİZ siniz

Sana gitme demeyeceğim
Ama
Gitme LAVİNİA

Alıntı
.
Konu: 723

niye bu kadar alındın ki (sinirlendin) ben samimiyete güvendim ben doğruları söyledim sana seviyosun yada sevmiyosun diye bişey demedim ben kırıcı olmak istemiyorum lütfen sende daha fazla kırıcı olma
[Resim: lvbackni1qb7po7.gif]

Alıntı
.
Konu: 167

karşıma gerçekten hakeden birisi çıkarsa ki öyle biri yok olurda çıkarsa ne yalan söyliyim koşmam Smiley (28)
sevgimi içimde yaşarım ama onun koşması lazım.
[Resim: Tear_Shed_by_prettylushsuicide.jpg]
...............................................................................................................
Haksızlığa baş kaldırmayanlar, onlardan gelecek her kötülüğe katlanmalıdırlar. (Hz. Ali (r.a))

Alıntı
.
Konu: 30

(10-09-2006, 14:40 )hayat demiş ki: sevgimi hakeden bırakıp gitmezdi......

çok doğru
[Resim: twty5on1oj1wf6ql1ev4wh6.gif]

Alıntı
.

Foruma Git:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 8 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.