Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Cevapsız Sorular
Konuyu Değerlendir
  • 13 Oy - 2.46 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 1,019

Neden lokantalarda, ‘‘Sabahları sıcak çorba bulunur’’ yazar? Çorba aslında soğuk mu içilir, sıcak çorba bir farklılık mıdır?
Neden otobüste insanlar siren sesi duyunca, toplu halde sesin geldiği yere bakarlar? Giden aracın ambulans, itfaiye ya da polis aracı olduğunu öğrenmek insana ne kazandırır?
Neden her gördüğümüz haritada hemen Türkiye'yi bulmaya çalışırız? Millet olarak dünyada kaybolma kompleksimiz mi vardır?
Neden öğrenciler ilköğretimin beşinci sınıfına kadar öğretmene ‘‘öğretmenim’’ diye seslenirken altıncı sınıfta bir anda ‘‘hocam’’ diye seslenmeye başlarlar?
Neden televizyona çıkan insanlar kendilerini Türkiye'deki bütün insanların izlediğini sanırlar? Örneğin ‘‘şu anda 70 milyon kişi bizi izliyor...’’
Neden bazı kadınlar hem (içlerini gösteren) beyaz pantolon giyip hem olayı örtbas (!) etmek için çaba harcarlar? Mini etek olayı da buna dahildir...
Neden bazı kızlarımız şirin bir hayvancağız gördüklerinde ‘‘inanmıyorum!..’’ derler, inanılmayacak olan nedir?
Neden cumartesi ve pazartesinin kendi isimleri yoktur?

Neden telefon tuşlarında 1 sol üstte iken hesap makinesinde sol alttadır? Tuş sistemi aynıdır. Eğer bir ergonomi düşünüldü ise hangisi doğru olanıdır?

Neden filmlerde hayaletler insan, kapı, duvar ve bilumum dikey nesnelerin içinden geçebilirken yere basarak yürürler? Yatay konumdaki nesneler ile temasları mümkün müdür?

Sağda solda gezinirken birisi "Bakar mısınız?" diye seslendiğinde, hiç sallamadan yoluna devam eden var mıdır?

Neden insanlar kapalı bir alandan yağmur yağan alana çıkınca kafalarını eğerler? Yağmura duyulan saygıdan mıdır, yoksa yağmurdan tırstığımız için midir?

Neden fizik, matematik vb. derslerin hocaları bazı harfleri "em, en, ef" diye bazılarını ise "pe, be, ge" diye okurlar? Doğu batı sentezi dedikleri bu mudur? Yoksa "e" harfinin okunan harfin başında veya sonunda olmasının çok özel ayrı anlamları mı vardır?

Neden sınavlarda "4 yanlış bir doğruyu götürür" şeklinde bir uygulama ile öğrenciler cezalandırılırlar da "4 doğru bil, bir doğru da bizden" şeklinde bir kampanya başlatılıp zekâya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
(En son düzenleme: 21-12-2007, 09:36 EşkiyA.) .

Televizyonda tanıyıp etmediğimiz iki yabancı takımın maçı varsa ve maçın ortasından izlemeye başlamışsak... Neden mağlup durumda olan takımı tutarız?
Neden her banyoda, o evde yaşayanların en az iki katı kadar diş fırçası bulundurulur? Gelecek olan misafirler için midir?
Masaları birleştirme olayı sadece Türklere mi özgüdür? Yoksa Hollandalılar, İsveçliler, Portekizler de birleştirir mi?
Neden 1 dakikalık saygı duruşları 35 saniyeyi geçmez?
Neden çöpleri sokağa değil de ağaç diplerine atarız? Ağacın pislikleri hazmedeceğini mi düşünürüz?
Neden baklavasına maç yaparız? İtalyanlar pizzasına, Japonlar suşisine maç yaparlar mı?
Neden bir eliniz dolu iken diğer elinizle kilitli bir kapıyı açmak zorunda kaldığınızda, anahtar hep elinizin dolu olduğu taraftaki cebinizdedir?
Neden Amerikan Salatası kutusunun üzerinde Türkçe "Amerikan Salatası" yazarken İngilizce "Russian Salad" yazar? Bu salata ABD-Rus ortak yapımı mıdır?
Neden taksi şoförleri seyir halindeyken kapılarını açıp sol ön lastiğe bakmaya çalışırlar? Otomobilde bir problem olduğunu fark etmişler ise bunun kaynağının sol ön lastik olduğundan nasıl bu kadar emin olabiliyorlar? Ve neden daha sonra hiçbir şey olmamış gibi yollarına devam ederler, bir bakışla sorunu çözmek bu mudur?
Neden normalde kitapçının sokağından bile geçmemiş şahıslar yerlere serilmiş korsan kitapları gördüğünde hemen oraya üşüşürler? Bu nasıl kitap sevgisidir?
Neden RTÜK bir kanalı kapattığında çıkan yazıda gün sayısı hem harfle hem rakamla belirtilmek zorundadır? (örn: Bir (1) gün süreyle geçici olarak durdurulmuştur...)
Kediler ya da köpekler neden karayolundan karşıya geçerler? Onlar için yolun bir tarafında olan diğer tarafında olmayan şey nedir?
Neden bütün futbolcular sakatlandıklarında elleriyle yüzlerini kapatırlar? Vücuttaki bütün acı bu sporcularda yüze mi transfer edilmektedir?
Neden İngilizce'de "Sen" ve "Siz" ayrımı yoktur? "You" nedir?
Neden insanoğlu uzun süre oturduğu yerden kalkarken kendi kendine "Hadi oğlum kalk" diye seslenir? Bu sesleniş ekstra bir motivasyon sağlamakta mıdır?
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Alıntı
.

Neden insanoğlu bu kadar nankördür? İstediği bir takım şeyler gerçekleşince "Allah'tan başka bir şey isteseymişim keşke" demek nasıl bir davranış biçimidir?

Neden insanoğlu otobüste "duracak" düğmesine ilk basan kişi olmak ister? Ve neden bastıktan sonra bu hareketi ilk yapan olmanın gururuyla etrafı seyreder?

Neden kutu kolalar 330ml'dir? 300-350 olsa olmaz mı?

Motoru açmak ne demektir. "Bas abi boş yolda, motor açılmamış daha" ne anlama gelir? Motor gömleği, silindir kayışı nedir? Neden "karbüratör pantolonu" yoktur? Bunların teknik bir izahatı ya da isimleri yok mudur? Ayrıca motor açık olarak üretilemez mi?

Neden insanlar elleri ıslak iken elektrik düğmesini serçe parmağı ile kapatıp açarlar? Serçe parmak yalıtkan mıdır?

Neden kaza bölgesine ambulans, polis, itfaiye, savcı ve bilumum gerekli müesseselerden önce haberciler ulaşır?

Neden insanlar otobüs son durağa geldiği halde "Duracak" tuşuna basarlar?

Neden köpeklere ilk öğretilen şey "otur!"dur, oturmanın köpeğe ne gibi bir faydası vardır?

Neden "bu artık bi gram daha bişey almaz" dediğimiz bavula konulması gereken mutlaka unutulmuş bir eşya daha vardır, ve bu eşya hipotezimizi çürüterek bavula girecek bir yer bulur?

Çizgi filmlerde neden hep kediler kaybeder de köpekler, fareler, kuşlar kazanır?

Neden TV dizilerinde getirilen çay hiçbir zaman içilmez de, çay geldikten iki saniye sonra "benim kalkmam lazım" denir?

Alıntı
.

Neden insanlar bir inşaatın yanından geçerken, inşaata derin derin bakarlar? İnşaatta bir anlam mı ararlar?

Özellikle futbol maçlarında sahaya ''Yabancı madde'' atılması nedir? "Yabancı olmayan madde" atılabilir mi? Türk Standartları Enstitüsü ile UEFA el ele verip sahaya atılabilecek madde listesi yapabilir mi? Nedir?

Yeni takımına transfer olan futbolcu neden güllerin arkasında sırıtarak resim çektirir?

Karasinekler neden salonun ortasında ve yanmadığı halde tam da avizenin altında dörtgenler çizerek döngüye girerler?

Neden insanlar tişört gibi şeyleri alırken incelemek için eline aldığında sırtını geriye doğru esnetir? Bu hareketin bir artısı var mıdır, varsa nedir?

Neden süpermarketlerde futbol topu gördüğümüzde, almayacağımız halde, havası iyi mi diye elimizle yoklarız?

Neden minibüs şoförleri minibüste bir iki kişi kalınca gaza abanırlar? Sorumluluklarının azaldığını mı düşünürler?

Elektronik posta göndermek bir haberleşme yolu olmasına rağmen, neden her seferinde e-mail gönderilen kişilere "Mail'imi aldın mı?" diye sorulur? Teknolojiye hiç mi güven duyulmaz?

Neden hiç kullanılmamış mallara "sıfır" denir de kullanılmış mallara "2. el" denir? 1 sayısının kullanımı mallar için yasaklanmış mıdır?

Türk insanının %99'u eve girerken ayakkabısını çıkardığı halde Türk dizilerinde neden herkes evde ayakkabıyla dolaşır? Bizim gibi ayakkabı çıkaran bir millet olan Japonlar, filmlerinde evde gayet rahat ayakkabısız dolaştıkları halde bizdeki bu kompleks niyedir? Avrupa Birliği'ne girmenin yolu eve ayakkabıyla girmekten mi geçmektedir?

Alıntı
.
Konu: 458

emeğine sağlık abim bu güzel paylaşımlar için Allah razı olsun.
[Resim: gulyapraknw8.jpg]

Alıntı
.
Konu: 130

Neden sınavlarda "4 yanlış bir doğruyu götürür" şeklinde bir uygulama ile öğrenciler cezalandırılırlar da "4 doğru bil, bir doğru da bizden" şeklinde bir kampanya başlatılıp zekâya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?

evet yaa neden neden Smiley (5) olsa keşke kpss de ihtiyacım olacak :hıhı
[Resim: tevbewp0hp9cw4.gif]

Alıntı
.
Konu: 723

havalar çok soguk sıcak bir corba olsada içsek
Neden bazı kızlarımız şirin bir hayvancağız gördüklerinde ‘‘inanmıyorum!..’’ derler, inanılmayacak olan nedir?
(kızların demesi yine bireye kadar, ay inanamıyorum diyen erkeklerde çıktı )
[Resim: lvbackni1qb7po7.gif]

Alıntı
.