Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
söylenmesiyle dinden çıkılabilecek sözler..... -
Konuyu Değerlendir
  • 10 Oy - 2.8 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 458

küfrü mucip olan çirkin sözleri okuyup bunlardan ders alarak ağızlarımızı bu gibi fena olan şeylerden koruyalım. çünkü bu küfrü mucip sözler o kadar fena ki evvela insanı dinden çıkarıyor sonra karısının şer'an boş olmasına otomatik olarak sebep oluyor, sonra da haccı varsa o da iptal oluyor yani yok oluyor. tabii buda çok acı ve çok yanlış bir harekettir.
Cenab-ı Hakk cümlemizi bu küfürü mucip olan Hakk'tan uzklaşmamıza sebeb olan bu gibi sözlerden bizleri söylemekten ve büyük günahlardan muhafaza buyursun. amin
º"Eğer Allah cenneti bana verse; sensiz istemem" veya "falan adamla cennete girmem" yahut "Allah bana bu işten dolayı cennet verse istemiyorum" demek.
º Bir fakirin, "Allah falan kuluna şu kadar zenginlik veriyor; bana ise az veriyor. Böyle adalet olur mu?" demesi.
º "Allahım, bana ratmetini vermek hususunda cimrilik etme" demek.
º Herhangi bir şey için, "Allahın hiç işi kalmamış da bunun gibi şeyleri mi yaratıyor?" demek demek.
º Karısı veya başka birisi için, "Onun hakkından Allah bile gelmez, ben nasıl geleyim?" şeklinde sözcükler kullanmak.
º Hanımına, "Sen, bana Allah'tan daha sevgilisin" demek. Fakat bu sözü söyleyen, kendi şehvetini kasdetmişse kâfir olmaz.
º Allah'a mekan izafe etmek, "Allah yukarıdadır, aşağıdadır, ayakta duruyor, oturuyor" gibi sözler söylemek.
º "Allah'tan korkmaz mısın?" denilince; öfke ile, "Korkmuyorum" demek ve bu söz ile cidden Allah'tan korkmadığını kasdetmek.
º Hasta olmayan birisine "Seni Allah un uttu" demek.
º Gayr-i Müslimlerin azap göreceğini kabul etmemek.
º Abdestsiz olduğunu bilerek namaz kılmak.
º "Allah gelse seni benim elimden kurtaramaz" demek.
º Kendisine "namaz kıl" denilince; "sonuna kadar bu emri kim yapabilir?" veya "sabret; ramazan gelsin kılarız" yahut "namaz insana ne kazandırır?" demek.
º "Namaz ve helal olan şeyler, bana iyilik getirmiyor" veya "Ne için namaz kılacağım; malım yok, karım yok, çocuğum yok" yahut "namazı rafa koydum" demek.
º Kendine gel ilim meclisine gidelim diyen bir kimseye alay olsun diye "Alimler insanın karısını boş düşürür, kendisini de cehenneme
sokarlar; ben gitmem" diye cevap vermesi.
º Çeşitli musibetlere maruz kalmış birisinin, "Ey Allah!.. benim malımı, çocuğumu, sevdiğimi aldın. beni böyle yaptın; şimdi biz ne
yağacağız? Bize ne kaldı. Neden böyle yaptın?" demesi.
º Alacaklı olan kimse, "Borcunu ver. Ahirete kalmasın" dediğinde borçlunun. "Sen bana biraz daha ver de orada ben sana katkat
veririm" demesi.
º Güzel bir gayr-i müslim kızı görünce "keşke ben de onun dininde olsaydım da şu kızı alsaydım" diye temennide bulunmak.
º "Bu nasıl şeriatmış?" veya "ben talak, malak bilmem" demek.
º "Azrail (Aleyna Ve Aleykum Selam.) falan kimsenin ruhunu almada yanlışlık yaptı" demek.
º Bir kimsenin, geçmişte yapmış olduğu bir iş için "Eğer bu işi ben yapmış isem kâfirim" demesi. Bu fert o işi yaptığını ve bu söz sebebiyle kâfir olacağını bildiğinden küfre razı olmuş olur. Küfre razı ise küfürdür.
º Ramazan ayı yaklaşırken, Ramazana kızarak veya onu değersiz göstererek, "ağır bir ay geldi" veya "belalı bir ay geldi" demek.

Alıntı
.
Konu: 19

çok güzel bi konu paylaşımın için tşkler......Yüce Mevlam bizi bu gibi durumlardan korusun ve Şeytana uymak nasip etmesin inşallah diyorum........
Kendini Görmek Mi İstiyorsun? O Halde, Aynadaki Dışına Değil, İçindeki Aynalara Bak.

Alıntı
.
Konu: 458

amin!! amin!! Allah c.c bu tür sözleri söylemekten tüüm müslümanları hıfzeylesin.. amin..!

Alıntı
.
Konu: 9

ÇOK TEŞEKKÜRLER ÇNK NORMAL YAŞAMIMIZDA İNSANLARIN ÇOK FAZLA KULLANDIĞIMIZ SÖZLER BİLMEYEREK NELERE SEBEB OLUYORUZ
HuzurForum
[Resim: emeesayg8xr1rc0af.gif]

Alıntı
.