Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !


E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Et Yemekleri
Konuyu Değerlendir
  • 11 Oy - 3.91 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Konu: 313
Mesaj: 2,586
Cinsiyet:
Kıdem: May 2006

Usta Üsulü Kadınbudu Köfte

MALZEMELER
500 gr YĞSIZ KOYUN veya DANA KIYMASI
50 gr PİRİNÇ
3 adet YUMURTA ve 1 adet YUMURTANIN AKI
100 gr SOĞAN (Ortaboy 1 adet )
1/2 demet MAYDANOZ
TUZ
KARABİBER
KIZARTMA YAĞI
UN

HAZIRLANIŞI
Pirinç haşlanır ve süzülür.Soğan yemeklik olarak doğranır ve tavaya çok az miktarda sıvı yağ konarak öldürülür. Üzerine kıymanın yarısı ilave edilerek orta derecede kavrulur.Yağı tamamen süzülerek bir yayvan kaba aktarılır. İçine pirinç, 3 yumurtanın sarısı ile 2 yumurta akı ve ince kıyılmiş maydanoz ilave edilerek tuzu, biberi ayarlanıp çiğ olarak kalan 250 gr kıyma da konulduktan sonra 6 dakika kadar yoğurulur. Önemli olan melzemenin birbiriyle iyice özdeşmesidir (.Bazı yörelerimizde kekik - kimyon ve ince kıyım ceviz konulmasına rağmen eski Türk mutfağında tavsiye edilmez ). Hazırlanan harçtan irice ve yassı oval şekilli hazırlanan köfteler önce una bulanır . Bir kase içinde bir yumurta ile diğer bir yumurtanın akı iyice çırpılarak unlanmış köfteler içine iyice batırılır. En son olarak da yeniden una batırılarak tavada iyice kızdırılan zeytin yağında altın rengini alıncaya kadar kızartılır. Bu şekilde iki yumurta akının kullanılması köftelerin bol saçaklı olmasını sağlar. Tavadan çıkarılan köfteler bir kağıt havlu üzerinde bir dakika kadar bekletilirse fazla yağı alınmış olur. Köftelerin üzerine birkaç damla limon damlatılıp maydanoz la süsnerek servis edilir.

Alıntı
.
Konu: 313
Mesaj: 2,586
Cinsiyet:
Kıdem: May 2006

Domatesli Pirzola


Gereçler:
12 adet pirzola
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 sap biberiye
12 adet domates
2 diş sarmısak
2 sap kekik
1 yemek kaşığı tozşeker
1 adet yumurtanın sarısı 150 ml. sıvı yağ
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet portakalın kabuğu (ince rendelenmiş)
acı kırmızı biber
tuz
karabiber
Yapılışı:
Domateslerin kabuklarını artı şeklinde çizin. Kaynar suda 2 dakika blanşe edip soyun. Sap kısımlarını oyarak çıkartın. Domatesleri ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın.

Fırın tepsisine 2 yemek kaşığı zeytinyağı sürün. Yarım domatesleri kesik tarafları alta gelecek şekilde tepsiye dizin, üzerlerine kalan zeytinyağını sürün. Sarmısağı soyun ve ince ince dilimleyin. Kekik yaprakları ve biberiyeyi saplarından ayırıp ince ince kıyın. Kıyılmış yeşilliğin 2/3si, sarmısak dilimleri, karabiber ve toz şekeri eşit şekilde domateslerin üzerlerine serpin.

Domatesleri 120ø sıcaklıktaki fırının alttan 2. rafında 2 saat pişirin.

Yumurta sarılarını mikserle çırpıp yavaş yavaş sıvı yağ ilave edin. Portakal kabuğu, tuz, acı kırmızı biber ile tatlandırıp buzdolabına koyun.

Domateslerin pişme sürelerinin bitimine az bir zaman kala pirzolaları tuzlayıp, karabiberleyin. Kızgın sıvı yağda kalan biberiye sapları ile her iki taraflarını 3er dakika kızartın.

Kalan kıyılmış yeşilliği domateslerin üzerlerine serpin. Bir spatula yardımı ile domatesleri servis tabağına alın, yanlarına pirzolaları koyup mayonez ile birlikte servis yapın.

AFİYET OLSUN

Alıntı
.
Konu: 313
Mesaj: 2,586
Cinsiyet:
Kıdem: May 2006

Malzemeler:


700 gr orta yağlı kıyma
500 gr köftelik simit (ince bulgur)
3 diş sarımsak
1 orta boy soğan
2 pide
Tuz, kuru nane, karabiber
Hazırlanışı:
* Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Simiti tepsiye alıp üzerine biraz su serpin ve 5 dakika bekletin. Kıyma, soğan ve sarımsağı simite ekleyip iyice yoğurun. Bulgur yumuşayınca tuz, karabiber ve naneyi ekleyip tekrar yoğurun. Fırını ızgara konumuna alın.

* Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp şişlere geçirin. Elle düzelterek her tarafının eşit olmasını sağlayın. Izgarada çevirerek pişirin.

* Pideyi küçük küçük kesip tabaklara paylaştırın. Üzerine kebapları yerleştirin. Soğan, domates ve biberle sıcak olarak servis yapın
.

Alıntı
(En son düzenleme: 02-08-2006, 16:51 Aysema Sultan.) .
Konu: 55
Mesaj: 308
Cinsiyet:
Kıdem: Jul 2006

yaw tarifler güzel de ben bunları nasıl yapçam?Smiley (28)
makarnayı bilenek zor pişiriyomSmiley (28)
neyse gün gelir belki yapmayı öğrenirim
paylaşım için teşekkürler tarifler çok güzelSmileySmiley
[Resim: korfeztuningmodifiye01ma0.gif]

Alıntı
.
Konu: 313
Mesaj: 2,586
Cinsiyet:
Kıdem: May 2006

Yaparsın bea bak tarıf bıle veriyoruz bundan kolay ne var rica ederim ne demek

Alıntı
.
Konu: 55
Mesaj: 308
Cinsiyet:
Kıdem: Jul 2006

doğru be
ümitliyim ama işallah bir gün öğrenirim Smiley (28)
[Resim: korfeztuningmodifiye01ma0.gif]

Alıntı
.
Konu: 248
Mesaj: 821
Cinsiyet:
Kıdem: Jun 2006

_RANGER_ demiş ki:doğru be
ümitliyim ama işallah bir gün öğrenirim Smiley (28)
bu kız kesin evde kalacak yada eşi yandıSmiley (5)
[Resim: tornado2hy8.jpg]

Alıntı
.
Konu: 55
Mesaj: 308
Cinsiyet:
Kıdem: Jul 2006

Smiley (5)oohhoooo!.. ben evlenene kadar ölme eşeğim ölmeSmiley (5)

öğreniriz elbet birgünSmiley (28)


[Resim: korfeztuningmodifiye01ma0.gif]

Alıntı
.


Benzer Konular...
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  diyet yemekLeri Burcucum 5 2,233 18-04-2008, 17:40
Son Mesaj: Sema
Ouch2 Aşk YemekLeri Burcucum 4 1,793 18-08-2006, 12:37
Son Mesaj: Burcucum

Foruma Git:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 8 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.