Çiftin biri evlenmiş
evlendikleri günün sabahına adam hemen kalkıp karısı uyanmadan kahvaltı hazırlamış masayada onun oturacağı yere de bir tane gül koymuş
hanımını kaldırdış öperek uyandırmış
kadın birde bakmış sürpriz herşey dört dörtlük yerinde şaşırmış sevinmiş
tabi ertesi gün yine aynı şey
üçüncü gün yine aynı derken
Adam sormuş hanımına memnunmusun hanım bak üç gündür herşeyini hazırlıyorum güle kadar koyuyorum bi eksik bi kusur varmı demiş
hanım tabi ne desin kızarmış bozarmış ne diyeyim bey herşey eksiksiz çok güzel Allah razı olsun sende daha ne isteyebilirimki demiş
Adam tamam o zaman madem öyle bi eksik yok bundan sonra ömrünün sonuna kadar aha böyle bir kahvaltı isterim senden demiş
evlendikleri günün sabahına adam hemen kalkıp karısı uyanmadan kahvaltı hazırlamış masayada onun oturacağı yere de bir tane gül koymuş
hanımını kaldırdış öperek uyandırmış
kadın birde bakmış sürpriz herşey dört dörtlük yerinde şaşırmış sevinmiş
tabi ertesi gün yine aynı şey
üçüncü gün yine aynı derken
Adam sormuş hanımına memnunmusun hanım bak üç gündür herşeyini hazırlıyorum güle kadar koyuyorum bi eksik bi kusur varmı demiş
hanım tabi ne desin kızarmış bozarmış ne diyeyim bey herşey eksiksiz çok güzel Allah razı olsun sende daha ne isteyebilirimki demiş
Adam tamam o zaman madem öyle bi eksik yok bundan sonra ömrünün sonuna kadar aha böyle bir kahvaltı isterim senden demiş
beni bir ben bilirim birde yaradan,bana bir ben lazımım birde anlayan.hz mevlana----------------------------------------------------------------------------------
.