/
17-07-2006, 21:00
BisküviLer - KurabiyeLer
TuzLu Kurabiye
MALZEMELER
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay bardağı sirke
1 paket kabarma tozu
1 paket margarin ve alabildiği kadar un
HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeyi kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun, daha sonra küçük kalıplarla şekillendirip üzerine yumurtanın sarısını sürüp fırına verin, kızarınca alırsınız
AcıLı Kurabiye
MALZEMELER
1 paket margarin
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kağşığı karbonat
1 fincan sirke
Un
1 yumurta
Susam
HAZIRLANIŞI
Yumurtanın sarısıyla beyazı ayrılır.Yumurtanın sarısı diğer bütün malzemelerle birlikte karıştırılır.Un ise alabildiğince konulur. Hamur hazırlandıktan sonra çeşitli şekiller verilerek üstü önce yumurtanın beyazına sonra susama batırılır.Bu işlemler bittikten sonra fırına verilir.
ÇikoLataLı kurabiye
MALZEMELER
6 kişilik
3 çay bardağı un
1/2 çay bardağı kakao
1 çay kaşığı vanilya
3,5 kahve fincanı margarin
1,5 çay bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta sarısı
1 su bardağı erimiş çikolata
süs için:
krem şanti ve gıda boyaları
HAZIRLANIŞI
Kakao, un ve pudra şekerini karıştırın. Ortasını havuz gibi açın ve margarin ile yumurta sarılarını ekleyerek yoğurun. Hamuru yağlı kağıda sararak yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin. Sonra hamuru 1 cm kalınlığında açın ve kalıplarla kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. 180 dereceli fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Pişmiş kurabiyeleri erimiş çikolataya batırın, soğumaya bırakın. Üzerlerini gıda boyaları ile renklendirilen krem şanti ile süsleyin.
(En son düzenleme: 17-07-2006, 21:01 Burcucum.)
.
/
17-07-2006, 21:18
RE: BisküviLer - KurabiyeLer
hehe bunları copyleyim de ewe gidince anneme yaptırtıyim... saolasın..
.
/
17-07-2006, 21:20
BisküviLer - KurabiyeLer
AntepfıstıkLı Kurabiye
Malzemeler
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
125g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı yoğurt
iç malzemesi:
1 yemek kaşığı fındık ezmesi
1 yemek kaşığı ince öğütülmüş antepfıstığı
hazırLanışı
Yumurta, margarin, şeker ve şekerli vanilini iyice çırpın. Daha sonra un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp yoğurda ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar mikserin ile iyice çırpın.
Hamuru alıp yoğurun ve 0,5 cm kalınlığında dört köşe olacak şekilde merdane ile açın. Fındık ezmesi ve fıstığı karıştırıp macun yapın. Bunu hamura sürün,sürdükten sonra sıkıca sarıp rulo yapın. Buzdolabında 3 saat dinlendirip 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin ve önceden ısıtılmış 160C fırında 10-15 dakika pişirin. Fırından alınca tepsiden çıkartmadan soğutun.
(En son düzenleme: 17-07-2006, 22:18 Burcucum.)
.
/
17-07-2006, 21:22
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.
Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)
Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan
.
/
17-07-2006, 21:34
aman aman siz mutfağa hiç girmeyin ....sonra mutfağı peşinizden nasıl toplıcaklar .pasta yapmaktan daha zahmetli olur
.