Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Yeterki Kalbi kirilmasin
Konuyu Değerlendir
  • 6 Oy - 2.5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 313

Yeterki Kalbi kirilmasin

Bir hükümdarın pek çok cariyeleri vardı. İçlerinde pek güzel dilberler bulunmasına rağmen, siyah bir cariyeye daha fazla alaka ve sevgi gösterirdi. Diğerlerinin bunu çekemediğini fark eden padişah, bir gün kendilerine üzeri mücevheratla süsülü birer kristal bardak vermişti. Manevi değeri yanında maddi kıymeti de pek yüksek olan bu bardakları ellerinde tutan cariyeler, hayranlıkla bakarlarken padişah:

- Herkes elindeki bardağı yere vurup kırsın, demişti. Güzel cariyeler hediyelerini sinelerine bastırarak:

- Efendimizin bu kadar değerli bir hediyesini nasıl kırabiliriz! dediler. Siyah cariye ise padişahın emrini, hiç tereddüt etmeden ve vakit kaybetmeden der'akab yerine getirdi. Barfdak yere çarpılmış ve param parça olmuştu. Padişah siyah cariyeye hitaben:

- Diğer cariyelerim bu kadar kıymetli bardağı kıramadıkları halde sen neden kırdın? dedi. Siyah cariyenin verdiği cevap ise çok takdire şayandı:

- Bana efendimin kalbi lazım, kadehin ne kıymeti olabilir. Yeterk ki onun kalbi kırılmasın!

Hükümdar, bu cevabın içerisinde diğerlerine gereken dersi vermiş bulunuyordu.

Yüzü güze fakat özü çirkin bir kadın, kocasının kalbini kırmaya devam ettikçe, kalbte açtığı yaraya güzellik olamaz

Alıntı
.
Konu: 156

Güzel yazın için teşekkür ederim arkadaşım;en yüce güzellik gönül yüceliğidir,diğer vasıflarsa onun beraberindeki alt değerlerdir bence.

Alıntı
.

boncuk demiş ki:Güzel yazın için teşekkür ederim arkadaşım;en yüce güzellik gönül yüceliğidir,diğer vasıflarsa onun  beraberindeki alt değerlerdir bence.

haklısın yüzü güzel gölü çirkini ne yapayım

Alıntı
.
Konu: 130

evet cok doru yuzu guzel olsun ama ıcı fesat sa o yuzunun guzellıgıde ıse yaramaz paylasımın ıcın tsk ederım aysema

Alıntı
.

rica ederim okudugunuz için teşekkürler Smiley

Alıntı
.
Konu: 248

çok güzel bir konu harika:alkış:
[Resim: tornado2hy8.jpg]

Alıntı
.
Konu: 480

OceaN demiş ki:çok güzel bir konu harika:alkış:

KATILIYORUM SANA
[Resim: emeesayg8xr1rc0af.gif]

[STRIKE]Ne aradıysam bilki sende bulmuşum.
Senden öncesi yoktu
Seninle var olmuşum.
Sende bütün özlemler.
Sende bütün gelecek.
Beni bende arama.
Ben artik sen olmuşum.
[/STRIKE]

Alıntı
.