Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !


E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Paris'ten PKK'ya nasıl para aktı?
Konuyu Değerlendir
  • 12 Oy - 2.67 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Konu: 480
Mesaj: 2,837
Cinsiyet:
Kıdem: Apr 2006

Paris'ten PKK'ya nasıl para aktı?
Fransa’da İş ve İşçi Bulma Kurumu ASEDİC’te ortaya çıkarılan yolsuzluk terör örgütü PKK'ya Paris'ten nasıl para yardımı yapıldığını, örgüt üyelerinin yöntemlerini ortaya koydu...
18 Ekim 2006 09:54


Skandala göre, yalnızca Paris’te 10 bin kişi sahte belge düzenleyerek işsizlik sigortasından yararlandı. Olaya adı karışınların büyük oranının inşaat ve restaurant sektöründe karışan Türkiye kökenli yurttaşlar olduğu da belirtildi. LCI televizyonu, işsizlik ücretinin önemli bir mafya ağı yarattığının ve Türkiye’den gelen Kürt kökenli yurttaşların bu ücreti “PKK’ya yardım olarak gönderdiği'' iddiasına da yer verdi.

Fransa, sosyal güvenlik hizmetlerinin yüksek olduğu, son derece önemli miktarlarda işsizlik yardımı yapan bir ülke. Ancak işsiz kalan insanların yaşamlarını sürdürebilmeleri amacıyla hazırlanan “işsizlik sigortasının'' pek çok şebekenin yolsuzluk kaynağı haline geldiği ortaya çıktı.

Fransa’da İş ve İşçi Bulma Kurumu ASEDİC’te ortaya çıkarılan yolsuzluğa göre, yalnızca Paris’te yaklaşık 10 bin kişi usulsüz belge düzenleyerek işsizlik yardımından yararlandı. Olay, Halk Hareketi Birliği partisinden milletvekili Dominique Tian’ın başkanlık ettiği Meclis soruşturma komisyonunca ortaya çıkarıldı. Dominique Tian, kontrol mekanizmasının yetersizliği nedeniyle, son derece iyi niyetlerle oluşturulan bir sistemin büyük bir suistimal malzemesi yapıldığını söyledi. Tian, işsizlik sigortasının, sağlık sigortasından daha iyi durumda olduğuna, sağlık sektöründe de en az bu büyüklükte bir yolsuzluk yaşandığına dikkat çekti.
Bir aydır çalışmalarını yürüten komisyon, sahte belgeler nedeniyle verilen işsizlik parasının üç yılda 80 milyon Euro’ya ulaştığını tespit etti. Komisyona, işsizlik kurumu tarafından gönderilen gizli belgede yalnızca Paris’te 10 bin kişinin sahte çalışma belgeleri düzenleyerek işsizlik ücreti aldıkları bildirildi. Bunun en az 6 bin 400 sahte işsize karşılık geldiği de kaydedilen raporda, sahte işsizlik belgelerinin organize suç ve mafya örgütleri tarafından düzenlendiği vurgulandı.

Raporda, Türklerin de yoğun olarak yaşadığı Paris’in 20’inci bölgesindeki bir kuaförün 200 kişiyi çalışıyor gösterdiği, Türklerin yoğun olarak çalıştığı inşaat ve fast-food (döner) sektörlerinde de aynı şişkin çalışan listelerine rastlandığı belirtildi. Sahte belgeler karşılığı 750 ila 1500 Euro arasında aylık işsizlik parası alan kişilerin bunu çeşitli organize suçlara da kanalize ettikleri iddialar arasında yer aldı.

Haberi duyuran pekçok medya organının yanısıra LCI televizyonu raporun detaylarını açıklarken, Türkiye’den gelen pekçok göçmenin sahte şirketler kurarak, sahte çalışma belgeleri hazırlayarak binlerce Euro’luk gelir elde ettiklerini de duyurdu. PKK lideri Abdullah Öcalan ile PKK bayrağı görüntüleri eşliğinde haberi veren LCI, Türkiyeli göçmenlerin buradan aldıkları paraları PKK’ya yardım etmek amacıyla böyle bir sahtecilik içine girdiklerini öne sürdü.

Araştırmalar sonunda suçu tespit edilenlere, evrak sahteciliği ve dolandırıcılık suçları tespit edilenler hakkında 10 yıla kadar hapis ve 375 bin Euro’ya kadar da para cezası verilecek. Komisyon çalışmalarını Aralık ayında tamamlayarak Hükümete raporunu sunacak.
[Resim: emeesayg8xr1rc0af.gif]


[STRIKE]Ne aradıysam bilki sende bulmuşum.
Senden öncesi yoktu
Seninle var olmuşum.
Sende bütün özlemler.
Sende bütün gelecek.
Beni bende arama.
Ben artik sen olmuşum.
[/STRIKE]

Alıntı
.


Foruma Git:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.