Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Eski zamanlarin birinde bir adam hayatin anlaminin ne olduguna takmis
Konuyu Değerlendir
  • 19 Oy - 3.63 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 480

Eski zamanlarin birinde bir adam hayatin anlaminin ne olduguna takmis >kafayi. Buldugu hiçbir cevap ona yeterli gelmemis ve baskalarina sormaya >karar vermis. Ama aldigi cevaplar da ona yetmemis. Fakat mutlaka bir cevabi >olmali diyormus ve dolasip bunu herkese sormaya karar vermis... > >Köyleri, kasabaları, ülkeleri dolasmis, bu arada zaman da durmuyor tabi >ki... Tam umudunu yitirmisken, bir köyde konustugu insanlar ona > >"Su karsiki dagi görüyor musun; orada yasli bir bilge yasar, istersen ona >git; belki o sana aradigin cevabi verebilir." demisler. > >Adam çok zorlu bir yolculuk sonunda bilgenin yasadigi eve ulasmis. Kapidan >içeri girmis ve bilgeye hayatin anlaminin ne oldugunu somus. > >Bilge, "sana bunun cevabini söylerim, ama önce bir sinavdan geçmen >gerekiyor." demis. > >Adam kabul etmis. > >Bilge bir çay kasigi vermis >adamin eline ve içine de zeytinyagi doldurmus. > >- "Simdi cik ve bahçede bir tur at. Tekrar buraya gel. Yalniz, dikkat et; >kasiktaki zeytinyagi eksilmesin, eger bir damla eksilirse kaybedersin." > >Adam, gözü çay kasiginda bahçeyi turlayip gelmis. > >Bilge bakmis, "evet" demis; "kasikta yag eksilmemis. Peki bahçe nasildi?" > >Adam saskin... "Ama" demis; "ben kasiktan baska bir yere bakmadim ki..." > >"Simdi tekrar bahçeyi dolasiyorsun, kasik yine elinde olacak; ama bahçeyi >inceleyip gel." demis Bilge... > >Adam tekrar bahçeye çikmis. Gördügü güzellikler büyülemis adami. Muhtesem >bir bahçedeymis çünkü. > >Geri geldiginde, bilge, adama "bahçe nasildi?" diye >sormus. > >Adam gördügü güzellikler karsisinda büyülendigini anlatmis. > >Bilge gülümsemis; "ama kasikta hiç yag kalmamis." demis ve eklemis: > >"Hayat senin bakisinla anlam kazanir; ya sadece bir noktayi görürsün, >hayatin akip gider, sen farkina varmazsin > >ya da görebilecegin tüm güzelliklerin tam ortasinda hayati yasarsin, akip >giden zamanin anlam kazanir." >
[Resim: emeesayg8xr1rc0af.gif]

[STRIKE]Ne aradıysam bilki sende bulmuşum.
Senden öncesi yoktu
Seninle var olmuşum.
Sende bütün özlemler.
Sende bütün gelecek.
Beni bende arama.
Ben artik sen olmuşum.
[/STRIKE]

Alıntı
.
Konu: 313

dogru söylemiş bilge hayat bakışımızla anlam kaznır ....... eger tüm umutlarımı yitirmiş hayata bakarsam o hayat bana birşey getirmez ...... çünki ben istemıyorumdur...... hayat yinede yaşamaya deger......

Alıntı
.