Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Erdoğan'dan Baykal'a ağır cevap
Konuyu Değerlendir
  • 16 Oy - 2.81 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 78

[Resim: 47904.jpg]

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın partisinde politika yapma niyeti olmadığını bildirerek, ''Böyle bir şey düşünmesi mümkün değil... Kargalar bile buna güler...'' dedi. Erdoğan, TBMM Genel Kurulunda, 2007 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının tümü üzerinde Hükümet adına konuştu. Bir bir bankaları batırılan Türkiye'den bugünlere gelindiğini ifade eden Erdoğan, kendilerinden önceki dönemde 22 bankanın Fon'a devredildiğini hatırlattı.

O dönemde iktidarda yer alanların da bugün Mecliste bulunduğunu kaydeden Erdoğan, finans sektörünün iktidarları döneminde güç kazandığını söyledi. Erdoğan, kendisine laf atan CHP milletvekillerine, ''sizdeki sermaye düşmanlığı dün nasıl varsa bugün de var. Onu görüyorum ben. Sermaye düşmanlığınız devam ediyor. Zaten Sayın Genel Başkan 'ben 30 sene önce neysem bugün de oyum' demişti'' diye seslendi. CHP milletvekillerinin sık sık laf atmaları üzerine Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ''Sayın Genel Başkan, grubunuz çok adaplı hareket ediyor. Bununla iftihar edebilirsiniz'' dedi.

-CUMHURBAŞKANI-

Başbakan Erdoğan, Baykal'ın kendisine atfen Cumhurbaşkanı ile ilgili ifadeler kullandığını hatırlatarak, buna cevap vereceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Sezer'in açıklamasıyla ilgili konunun gündeme taşındığını ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Sayın Cumhurbaşkanının açıklaması kendisi tarafından yapılmamıştır. Ziyaret eden bir parti kanalıyla medyaya sızdırılmıştır. Bana bu sorulduğu zaman partimin önünde medyaya 'Sayın Cumhurbaşkanımızdan duymadığım sürece buna inanmam ve cevaplandırmam'' dedim... İçerde parti teşkilatımla yaptığım toplantıda erken seçim değerlendirmesi yaptım. Orada Cumhurbaşkanlığı ile ilgili değerlendirmelerimi yaptım. Benim oradaki muhatabım tabii ki muhalefetti.... '' Erdoğan, kendisine ''doğru söylemiyorsunuz'' şeklinde laf adan CHP Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek'e, ''İster inan ister inanma, zaten o yerini bulur'' diye karşılık verdi.

-''BÖYLE BİR ŞEY DÜŞÜNMESİ MÜMKÜN DEĞİL''-

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu ülkede Sayın Cumhurbaşkanımızın şu anda gelip de Sayın Baykal'ın istediği gibi partisinde politika yapma niyeti zaten yok. Böyle birşey düşünmesi de mümkün değil. Nereden çıkardıysa onu çıkardı. Bilemiyorum... Böyle bir şeye ihtimal vermek mümkün değil. Kargalar bile buna güler. Ve tabi Sayın Baykal güldürüyor. Nitekim böyle birşeyin olmayacağı belli. Biz bir şey ortaya koyduk. Nedir o? Anayasanın amir hükmü ne? Bu ülkede 5 yılda bir seçim yapılır. Eğer 5 yılı getiremiyorlarsa bu bir aczin ifadesidir, başarısızlığın ifadesidir. Bunu bir defa öğreneceksiniz. Şu anda bu kararı verecek olan siyasi iradedir, bu parlamentodur. Bu parlamentonun vereceği karara saygı duymaya mecbursunuz. Hele hele 'ben milletvekiliyim' diyen herkes, buna saygı duymaya mecbur. Demokrasi budur. Bunu öğreneceksiniz.''

-CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ-

Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili ''spekülasyonlara'' da değinen Başbakan Erdoğan, bu spekülasyonların kimseye yakışmadığını ifade etti. Cumhurbaşkanı seçiminin nasıl yapılacağının Anayasanın 101 ve 102. maddelerinde tanımlandığını hatırlatarak, ''Ben bunu tavsiye ediyorum, okuyun. Burada ne yazıyorsa ona göre yapacağız'' diyen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: ''Lütfedin, bir kere okumakta fayda var. Okuyun. Burada aynen, 101. maddede cumhurbaşkanının nitelikleri ve tarafsızlığı, 102. maddesi de bu seçim nasıl yapılır diye tanımlıyor. Oraya bakarsanız, görürsünüz. Çankaya'ya kim gider kim gitmez... Burada hepsinin tanımı var. Oraya kim haizse o gider. Onun seçimi nasıl yapılırsa o yapılır.

Bu kişi Ahmet olur, Mehmet olur. Bu tanımda ne var, bu kutsal çatının altından o karar çıkacaktır. Bu kararı burası verecektir. Germek, germemek... Sayın Baykal, ben çocukken ayna karşısında konuşuyordum. Öğretmenim öyle tavsiye etmişti. 'Oğlum, iyi hatip olmak için ayna karşısında konuşmakta fayda var' demişti. Ama görüyorum ki sizler Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına 'adam ol adam' derken ayna karşısındaydınız. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanına 'küstah' derken ayna karşısındaydınız herhalde. Aksi Seda yapan alanlarda konuşmayı ben pek sevmem ama siz seversiniz öyle görünüyor.''

Kendi ifadelerinin atasözü ve deyim olarak lügatlara geçen ifadeler olduğunu savunan Başbakan Erdoğan, ''Büyümeye, kalkınmaya, demokrasiye hatta seçimlerin zamanında yapılmasına bile alışmakta güçlük çekiliyor'' diye konuştu. ''Türkiye güç kaybına uğrasın ki kendileri güç kazansın'' diyenler bulunduğunu kaydeden Erdoğan, ''Böyle bir şey olduğu zaman da inanın, zil takıp oynarlar'' dedi.

-KOALİSYON-

Başbakan Erdoğan, Türkiye'ye büyük enerji kaybettiren zamanlarda olduğu gibi ''yeni kan uyuşmazlıkları, yeni hayali koalisyonlar hayal edildiğini'' öne sürerek, ''Kutsal koalisyonlar oluşturmaya başladılar. Hayırlı olsun. Ne kadar gider bilemem. Türkiye tercihini istikrardan yana yapmıştır, bunu bilesiniz'' diye konuştu.
[Resim: salam83fb18fb1sqqm15ij.gif]

Alıntı
.
Konu: 248

tebrikler BaşbakanımSmiley
tşk arkadaşım
[Resim: tornado2hy8.jpg]

Alıntı
.