Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
İsrail otobüslerinde “haremlik-selamlık” uygulaması
Konuyu Değerlendir
  • 23 Oy - 2.57 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 1,019

Bir grup İsrail kadın, mahkemeye başvurarak toplu taşıma araçlarında kadınları otobüsün arka tarafında oturtma uygulamasına son verilmesini istedi.

Musevilerin aşırı dinci kollarına üye olanlar toplum içinde kadınlarla erkeklerin herhangi bir biçimde temas etmesinin yasak olduğuna inanıyor. Bu nedenle geçtiğimiz dönemde devlet sübvansiyonlu toplu taşıma şirketlerinden kadınlarla erkeklerin ayrı seyahat edebileceği iki bölümlü otobüsler yapmaları istenmişti.

Bu uygulamalara karşı çıkan kadınların dilekçelerini ABD’de yaşayan Yahudi kadın yazar Naomi Regan teslim etti. Regan, İsrail’in bir Taliban ülkesine dönüşmesini engellemeye çalıştıklarını söyledi.

Regan otobüslerde yaşanan bu cinsiyet ayrımcılığına, benzer bir olay kendi başına geldikten sonra karar verdiğini söyledi. Regan bir gün otobüste giderken aşırı dinci bir Musevi otobüsün arkasına gitmesini istemiş. Rean’ın bu isteği reddetmesi üzerine adam Regan’a bağırmış. Regan, bu durum karşısında aşağılandığını hissettiğini söylüyor.

Buna benzer bir olay yaşayan başka bir kadına da otobüsün arkasına gitmeyi reddettiği için tokat atılmış.
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.